on

O noua Lege a asociatiilor de proprietari adoptata de Guvern - Lista de modificari

21 noiembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Guvernul Romaniei a adoptat la mijlocul saptamanii trecute un proiect de lege privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor. Astfel, este propusa o noua abordare a gestiunii locuirii colective, aplicabila tuturor imobilelor formate din teren cu una sau mai multe constructii, in care exista proprietati individuale reprezentate de locuinte si/ sau spatii cu alta destinatie, dupa caz si cote-parti indivize de proprietate comuna.

"Legea stabileste si principiile de organizare si functionare a condominiului, precum si regulamentul de functionare al acestuia. Proprietarii din condominiu trebuie sa incheie un acord scris cu privire la regulile si conditiile de folosinta a partilor comune ale imobilului si normele de conduita dintre proprietari, numit regulament al condominiului", au informat reprezentantii Guvernului.

Proiectul care va fi trimis in Parlament mai prevede urmatoarele clauze:

  • obligativitatea constituirii de catre asociatiile de proprietari a fondului de reparatii anual, precum si a fondului de rulment
  • detaliaza cadrul normativ prin care asociatiilor de proprietari fac angajari
  • clarifica atributiile administratorului, ale presedintelui, ale comitetului executiv, ale cenzorilor, tipul de relatii dintre acestia, precum si procedurile de aprobare a deciziilor privind realizarea lucrarilor de reabilitare a imobilului si de limitare a consumului energetic
  • se introduce obligativitatea ca lucrarile de reabilitare a imobilelor cu mai multe scari sa se faca unitar, nu pe segmente de cladire

Acest proiect de lege a fost realizat in urma consultarii populatiei, a reprezentantilor asociatiilor de proprietar si a structurilor asociative ale autoritatilor administratiei publice locale, informeaza b365.ro.

Tu ce parere ai despre aceste schimbari?

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Sorin Sorin

30 mai, 11:23

Nemaipomenit....modificările care au fost făcute în interesul căror parți ''se introduce obligativitatea ca lucrările de reabilitare a imobilelor cu mai multe scări sa se facă unitar, nu pe segmente de clădire "...Sunt asociații care reușesc cu greu sa achite facturile care sunt în CREŞTERE mereu, fac eforturi deosebite sa efectueze igienizarea pe fiecare scara de bloc în parte / sa efectueze reparațiile,în subsoluri cu instalații foarte vechi / refacerea, repararea teraselor. Au idee cei care au aprobat acest articol care sunt costurile totale la o reparație unitara ?????..... când salariu mediu este asa cum este !!!!....și în situația în care fiecare bloc are un procent de pensionari cu pensii în jur de 1000 de lei....??????..... și dacă nu au de unde sa plătească ca sunt sunt șomeri...?????..... ii executam silit și ai dam în strada....aceasta au gândit ca ar fi soluția actuala ...?

Bogdan

27 noiembrie, 11:36

Interesant ca informatie generala. Deoarece la noi in bloc nu s-a discutat si nu am fost informat, as dori sa aflu unde poate fi gasit textul integral al proiectului de lege facut pubic.

Alte articole

Misiunea Casa va invita in weekend la cel mai mare targ de amenajari interioare, exterioare si mobilier din Moldova Misiunea Casa va invita in weekend la cel mai mare targ de amenajari interioare, exterioare si mobilier din Moldova
Achizitia panourilor fotovoltaice prin Programul Casa Verde Achizitia panourilor fotovoltaice prin Programul Casa Verde
Expertii fac previziuni sumbre: “Acum vor fi pagube mult mai mari la un cutremur ca in ‘77” Expertii fac previziuni sumbre: “Acum vor fi pagube mult mai mari la un cutremur ca in ‘77”
Evaluarea locuintei: cum se realizeaza in mod corect Evaluarea locuintei: cum se realizeaza in mod corect
Executare silita automata pentru datornicii la intretinere Executare silita automata pentru datornicii la intretinere
Programul "Casa Verde Plus" - Conditii de eligibilitate Programul "Casa Verde Plus" - Conditii de eligibilitate

Vezi mai multe articole