on

Afla cat de simplu e sa organizezi si sa planifici o mutare

21 mai, 2024

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Te muți și nu știi pe ce să pui mâna? Un nou început te sperie și nu-ți poți controla emoțiile? Află că procesul unei mutări poate fi mai simplu decât ți-ai imaginat vreodată.

firme mutare

 

Da, ai citit bine, cu tehnicile potrivite și câteva sfaturi esențiale poți avea o mutare fără complicații.

 

Alcătuiește o listă detaliată

Notează tot ceea ce trebuie să faci înainte, în timpul și după ce te muți. Împarte totul pe categorii și zile și setează-ți termene limită. Acest lucru te va ajuta să fii foarte organizat și să nu uiți lucruri importante. De la împachetarea obiectelor, distribuirea lor în cutii etichetate și până când apelezi la serviciile unei firme de mutări profesionale, îți va fi mult mai ușor să duci la bun sfârșit acest proces dacă îți faci un plan.

 

Scapă de ce nu mai ai nevoie

Relocarea este ocazia perfectă să scapi de obiectele care nu îți mai sunt de folos. Fă un inventar și asigură-te că nu o să mai ai nevoie de ele. Donează, vinde sau aruncă toate acele lucruri care nu-ți mai folosesc. Fără ele procesul de mutare va fi și mai simplu, iar tu vei fi în noua ta casă mult mai repede.

 

Împachetează cu atenție lucrurile

Începe devreme și împachetează cameră cu cameră pentru ca lucrurile să fie organizate. Folosește materiale de împachetat profesionale precum cutii rezistente, folii cu bule și bandă scotch pentru ca lucrurile tale să fie în siguranță în timpul transportului. Etichetează fiecare cutie, astfel vei știi ce se află în interiorul ei și cărei camere îi corespunde. Vei respira mai ușurat și te va ajuta să găsești ceea ce cauți mai rapid.

 

Anunță-i pe cei din jur de mutare

Anunță proprietarul sau agenția care ți-a închiriat/vândut noua locuință, furnizorul de utilități, compania de asigurări și pe oricine altcineva știi că ar trebui să afle despre mutarea ta și noua ta adresă.

 

Asigură transportul bunurilor

Pentru transportul bunurilor tale apelează la serviciile unei firme de mutări profesionale, închiriază o autoutilitară sau apelează la ajutorul prietenilor și familiei dacă nu ai un buget prea mare. Dacă totuși alegi să lucrezi cu o echipă de mutări cercetează istoricul companiei și verifică recenziile oamenilor care au apelat la serviciile lor.

 

Păstrează doar esențialul

În timp ce împachetezi păstrează cele mai importante lucruri separat și la îndemână, cosmeticele, un schimb de haine, documentele importante și orice alte obiecte care îți sunt necesare când ajungi la noua casă. Dacă ai esențialul la tine nu te vei mai stresa și sigur vei avea parte de o mutare lină.

 

În timp ce pe unii mutatul poate să-i îngrozească pentru tine nu trebuie să fie la fel. Cu o planificare ca la carte, cu multă organizare și cu o atitudine pozitivă te poți concentra pe un nou început într-o locuință nouă.

Respiră, apucă-te serios de treabă și pregătește-te de o nouă aventură. Ai toate informațiile necesare pentru o mutare perfectă!

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

De ce e mai bine sa fii chirias decat proprietar De ce e mai bine sa fii chirias decat proprietar
Piata imobiliara 2018 - Interviu cu Mihnea Dobrescu Piata imobiliara 2018 - Interviu cu Mihnea Dobrescu
Top 6 avantaje ale unui apartament situat intr-un complex rezidential central Top 6 avantaje ale unui apartament situat intr-un complex rezidential central
Sfaturi in caz de cutremur – Recomandari de la experti seismologi Sfaturi in caz de cutremur – Recomandari de la experti seismologi
Cutremurele: frecventa in Romania si recomandari pentru a le reduce efectele Cutremurele: frecventa in Romania si recomandari pentru a le reduce efectele
De ce nu isi mai cumpara tinerii case? De ce nu isi mai cumpara tinerii case?

Vezi mai multe articole