Oficialii incearca sa stabileasca cum a izbucnit incendiul la ansamblul de locuinte Confort City

Oficialii incearca sa stabileasca cum a izbucnit incendiul la ansamblul de locuinte Confort City

05 octombrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
Directia si viteza vantului, conditiile meteorologice, inaltimea la care au izbucnit flacarile si structura imobilului din complexul Confort City sunt elementele pe care comisia formata din politisti si reprezentanti ai ISU le iau in calcul pentru a stabili locul in care a izbucnit incendiul.
Politistii si reprezentantii Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta Bucuresti si Ilfov s-au dus, pentru a doua zi consecutiv, la complexul rezidential Confort City pentru a continua cercetarea la fata locului. Comisia de ancheta formata din criminalisti si judiciaristi ai Politiei Ilfov lucreaza impreuna cu pompierii din Bucuresti si Ilfov, printre care sunt si cei care au ajuns primii la incendiul din complexul Confort City. In cadrul anchetei, specialistii iau in calcul directia si viteza vantului, conditiile meteorologice, inaltimea la care au izbucnit flacarile, structura imobilului care a luat foc si materialele folosite la constructie, mansarda distrusa in incendiu fiind pe structura din lemn.
 
Ca sa poata stabili cu precizie de unde si de la ce a izbucnit incendiul, pompierii si criminalistii aflati la fata locului analizeaza ceea ce specialistii numesc "amprenta" lasata de foc. "Teasta amprenta se cauta mai intai in apartamentul in care se presupune ca a inceput totul. Apoi, se ridica obiectele din apropierea acestei amprente, ce pot fi, sa zicem, un aparat electrocasnic, un aparat de aer conditionat, o sticla cu benzina ori un alt obiect care, intr-un fel sau altul, ar putea provoca un incendiu", spun surse apropiate anchetei.
 
In paralel, mai multi martori ai incendiului care a distrus marti zeci de apartamente din complexul rezidential Confort City si pompierii care au ajuns primii la fata locului au fost audiati de politistii ilfoveni. Declaratiile vor ajuta la stabilirea cu exactitate a apartamentului care a luat foc primul.
 
Audierile sunt dublate si de o ancheta a criminalistilor ilfoveni care in cursul zilei de miercuri au strans probe de la fata locului. De asemenea, acestia au realizat sute de fotografii care urmeaza sa fie trimise specialistilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, pentru a se stabili locul de unde a izbucnit incendiul si pagubele produse.
 
In functie de cercetarea criminalistica, Politia Ilfov asteapa un raport din partea pompierilor cu privire la cauzele incendiului. Daca oficialii ISU vor stabili ca focul nu a fost pus intentionat, atunci politia inchide dosarul.
 
Comisia de ancheta verifica mai multe cauze posibile, cum ar fi un scurtcircuit, neglijenta, respectiv o tigara uitata aprinsa sau un aparat de aer conditionat montat in exterior care s-a aprins, asa cum sustin unii martori la incendiu. Primele rezultate ale anchetei vor fi cunoscute cel mai probabil la inceputul saptamanii viitoare.
 
 
Dezvoltatorii anunta reabilitarea pe bani proprii
 
Dezvoltatorul complexului Confort City anunta ca imediat ce autoritatile o vor permite, va incepe reabilitarea blocului afectat de incendiul de marti, initial pe propria cheltuiala, fara a se face insa raspunzator de prejudiciile produse si putand apela ulterior la societatile de asigurari. Societatea Domus Stil Construct a emis joi un comunicat de presa privind incendiul produs marti dupa-amiaza intr-un bloc din complexul Confort City, in urma caruia au ars aproape in totalitate 24 de apartamente si au fost afectate, in total, in jur de 640 de persoane, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).
 
Sursa: Zf.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Radet: Bucurestenii care nu mai vor caldura in apartamente pot stopa singuri furnizarea acesteia Radet: Bucurestenii care nu mai vor caldura in apartamente pot stopa singuri furnizarea acesteia
"Prima casa" s-a stricat putin. Pogea nu stie: "Ati sunat voi si nu v-au dat credit?" - 17 Iulie 2009 "Prima casa" s-a stricat putin. Pogea nu stie: "Ati sunat voi si nu v-au dat credit?" - 17 Iulie 2009
Apartamentele noi au ramas la fel de scumpe Apartamentele noi au ramas la fel de scumpe
Recul usor pe piata imobiliara - 08 aprilie 2010 Recul usor pe piata imobiliara - 08 aprilie 2010
Recolta de locuinte noi din Capitala e de doar 37% din cat s-a promis - 27 Octombrie 2009 Recolta de locuinte noi din Capitala e de doar 37% din cat s-a promis - 27 Octombrie 2009
Platinum Group ieftineste apartamentele cu 15.000 euro pentru a se incadra in Prima Casa - 03 Septembrie 2009 Platinum Group ieftineste apartamentele cu 15.000 euro pentru a se incadra in Prima Casa - 03 Septembrie 2009

Vezi mai multe articole