on

Paduchii de gaina: 5 solutii de combatere propuse de cititorii nostri

11 iunie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In urma cu un an, lansam pe site-ul nostru o discutie despre combaterea uneia dintre cele mai mari probleme ale unei gospodarii care gazduieste pasari: paduchii de gaina. La vremea respectiva, vorbeam despre o solutie propusa de userul Shaq pe forumul nostru, considerata de acesta foarte eficienta. Intre timp, in subsolul articolului respectiv au aparut 5 comentarii si tot atatea alte solutii propuse de alti cititori ai site-ului nostru. Le redam pe toate in continuare, ca sa iti oferim o lista si mai completa a solutiilor aplicate de gospodarii Misiunea Casa.

Asa cum se intampla de obicei, atunci cand sunt probleme, apar si solutii ... am selectat urmatoarele - pe care le aveti la-ndemana: DURACID , ECTOCID (link direct catre E-Mag, unde puteti citi descrierile acestor produse si le puteti comanda online).

Dar sa dam cuvantul forumistilor Misiunea Casa:

Constantin

“Am avut si eu aceasta problema pana cand acu 2 ani mi-a murit o gaina pentru ca era plina de paduchi. Solutia: cand incepe sa fie cald afara le oblig sa doarma in aer liber, le restrictionez accesul in incaperi inchise pentru ca acolo se inmultesc paduchii pe cand afara , paduchii nu au nici o sansa. Functioneaza sigur, la mine e al doilea an cu rezultate. Sa va fie de folos informatia!”

George

“Am avut rezultate foarte bune cu cenusa in amestec cu var nestins. Insa cea m-ai buna metoda e introducerea de plante de boz tocate pe pardoseala poietii. La fel de bun este si pelinul. Succes!”

Valeriu

“Eu am dat cu super Killer, Romparasect Taktik si nimic. Am amestecat toate cele trei solutii intr-o concentratie mai mare si am avut acelasi rezultat, adica nu au murit paduchii. Totusi, am rezolvat-o cu var praf la sac, aruncat prin tot cotetul de l-am albit, si cu cenusa. Asa am scapat de ei.”

Gica

“Dupa multe experimente, am revenit la o metoda straveche, dar imbunatatita: intr-o tava de lemn pun cenusa, in care pun si niste Galifos praf. Gainilor le face o placere deosebita sa faca baie in ea, si am scapat si de paduchi.”

Ana Giulia

“Cotetul trebuie dat cat mai temeinic cu motorina si ulei de motor ars. Gainile date cu ulei esential de arbore de ceai, 3-4 picaturi la creasta si tot atatea la baza cozii. Paduchii se iau si la caini si pisici curiosi, dar se aplica acelasi tratament cu ulei de arbore de ceai (tea tree, asa se gaseste la plafar, 10 ml cu 7 lei). Uleiul de la Solaris, nu de la firme care il fac pentru aromaterapie. Verificat!”

Tu cate dintre solutiile de mai sus le-ai aplicat sau intentionezi sa le aplici? Scrie-ne in sectiunea de comentarii!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Confortul pisicii de apartament Confortul pisicii de apartament
Alege jucariile potrivite pentru animalul tau de companie Alege jucariile potrivite pentru animalul tau de companie
Sterilizarea animalelor de companie - Pro si contra Sterilizarea animalelor de companie - Pro si contra
5 beneficii ale animalelor de casa 5 beneficii ale animalelor de casa
4 din 10 proprietari de pisici resimt mirosul neplacut generat de litiera acesteia 4 din 10 proprietari de pisici resimt mirosul neplacut generat de litiera acesteia
Grija sporita pentru animalele de companie pe perioada sarbatorilor de iarna Grija sporita pentru animalele de companie pe perioada sarbatorilor de iarna

Vezi mai multe articole