on

KERBL | Cresterea si ingrijirea animalelor

02 septembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cresterea animalelor este o indeletnicire straveche ce a inceput cu domesticirea animalelor si s-a dezvoltat in paralel cu evolutia societatii omenesti. Denumirea de Zootehnie vine de la cuvintele grecesti “zoon” si “technos” si abordeaza mai multe ramuri, precum cunoasterea, cresterea, exploatarea si ameliorarea animalelor.

Cresterea animalelor este o ramura de baza a economiei nationale. Acest lucru se datoreaza atat produselor pe care le furnizeaza (carne, lapte, oua, piele, lana, oase etc.), precum si prin cresterea rentabilitatii a agriculturii prin valorificarea unor resurse, precum ingrasamantul natural.

Cresterea animalelor presupune, pe langa privatizarea si asigurarea unei baze de materiale corespunzatoare, si investitii pentru adaposturi, dar si asigurarea unui climat sanatos pentru toate animalele detinute.

 

Daca la inceput oamenii nu aveau nici priceperea si nici experienta necesara pentru a valorifica la maxim aceasta indeletnicire, cu trecerea timpului si cu acumularea de cunostinte noi, pe langa satisfacerea nevoilor de hrana, imbracaminte si incaltaminte, au reusit sa utilizeze animalele si pentru alte activitati, precum munci agricole, vanatoare, transporturi si multe altele. Largirea sferei de utilizare a animalelor a dus la marirea nivelului de atentie, dar si grija acordata cresterii si exploatarii acestora. Astfel, in paralel cu ameliorarea animalelor (stiinta care se ocupa cu studiul factorilor, sistemelor, dar si metodelor de modificare a structurii genetice a animalelor de la o generatie la alta in directii utile omului) s-au imbunatatit si metodele de crestere, hranire si intretinere, fapt care a dus la cresterea productiilor obtinute de la animale.

Domesticirea animalelor a avut o multitudine de efecte benefice pentru omenire, spre exemplu: omul avea la indemana rezerve de hrana si de imbracaminte, fapt care a imbunatatit conditiile de viata a acestuia si a determinat aparitia unor noi indeletniciri. Valoarea nutritiva ridicata a alimentelor de origine animala au influentat atat dezvoltarea fizica, cat si cea intelectuala a omului si a societatii omenesti. Mai mult decat atat, unele animale au fost folosite la diferinte experimente de laborator, fapt care a contribuit la dezvoltarea medicinii, a biologiei si in general a stiintei.

 

KERBL - expert in produse dedicate cresterii animalelor

In anul 1962, in Felizenzell, Germania, la o mica ferma de animale, incepea si povestea companiei Kerbl. Ferma era detinuta de Isidor Kerbl, expert ce asista vacile in timpul nasterilor cu risc ridicat si creatorul unui dispozitiv special utilizat in cadrul procesului de fatare, instrument ce avea sa fie temelia unei afaceri de succes.

In anul 1967, fiul lui Isidor, Albert Kerbl a recunoscut potentialul extraordinar al dispozitivului si a facut demersurile necesare pentru a asigura drepturile exclusive asupra comercializarii respectivului produs.


In 1984, Albert a fondat compania care ii poarta numele (Albert Kerbl GmbH) si care avea la momentul respectiv doar 5 angajati, dar datorita viziuni clare in ceea ce priveste dezvoltarea acesteia, dar si cerea mare pentru produsele dedicate animalelor, Albert Kerbl GmbH a devenit unul dintre cei mai importanti producatori si furnizori de produse pentru agricultura, zootehnie si cresterea animalelor de companie din Europa si nu numai.

 

Mai mult decat atat, in cei peste 35 de ani de activitate, brandul Albert Kerbl GmbH este recunoscut ca un partener in agricultura. Cu toate acestea, Albert Kerbl GmbH a ramas o afacere de familie, fiul lui Albert Kerbl, Florian, fiind responsabil cu exportul produselor companiei pe piata americana si nord europeana.

Cu o vasta experienta in domeniul cresterii animalelor, Kerbl ofera o gama larga de produse calitative. Portofoliul Kerbl include produse profesionale pentru zootehnie, dar si produse pentru cresterea animalelor de companie, echipamente si accesorii pentru echitatie, unelte si accesorii destinate fermierilor amatori si echipamente de protectie.

Principalele game de produse Kerbl sunt:

 

Verdon - importator Kerbl in Romania


Incepand din vara anului 2018, Verdon a devenit importator al produselor Kerbl in Romania. Portofoliul cu peste 10.000 de articole destinate cresterii animalelor, se inscrie perfect in portofoliul verde de produse al companiei.

Mai multe informatii despre compania Albert Kerbl GmbH, dar si oferta de produse disponibile pe site-ul partenerului nostru de incredere Verdon.ro, vei gasi aici.

Verdon.ro este un magazin online, cu specific verde (Verde Online) care pune pe piata din Romania o gama variata de produse (Casa si Gradina, Agricultura, Zootehnie, Padure, Pet Shop, Igiena Publica, Echipamente de Protectie etc.)

Verdon asigura transparenta tranzactiilor, cumparatorii beneficiind de un discount per cantitate. Sloganul “Imparte cu tine” este o expresie care sugereaza promisiunea brandului, aceea de a furniza produse de calitate, economii pentru achizitionarea unei cantitati mai mari si servicii de livrare impecabile. “Imparte cu tine” inseamna discount per cantitate, discountul este oferit in mod public, direct pe site, inca de la adaugarea produselor in cosul de cumparaturi.

Taxa de livrare este de doar 19 lei, indiferent de cantitatea comandata, de dimensiunea produselor sau locatia cumparatorului, diferenta de cost fiind suportata de Verdon. Mai multe detalii aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa ingrijesti o pisica (partea a 2-a) Cum sa ingrijesti o pisica (partea a 2-a)
5 beneficii ale animalelor de casa 5 beneficii ale animalelor de casa
Sfaturi de baza pentru alimentatia unui caine Sfaturi de baza pentru alimentatia unui caine
Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o pisica drept animal de companie Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o pisica drept animal de companie
Grija sporita pentru caini pe perioada iernii Grija sporita pentru caini pe perioada iernii
Cum sa ingrijesti papagalul Cum sa ingrijesti papagalul

Vezi mai multe articole