on

Panourile solare flexibile sau cum energia solara tocmai a devenit mult mai accesibila

25 august, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Utilizarea panourilor solare este, in prezent, din ce in ce mai intalnita in domeniul rezidential, chiar daca preturile si anumite constrangeri de montaj impun un trend ascendent destul de lin. Din punct de vedere al dimensiunilor si cerintelor, montarea panourilor solare pentru generarea de electricitate se poate face pe structuri independente sau direct pe acoperisul caselor, zone care sunt cel mai putin restrictive, insa care pot afecta intr-o anumita masura aspectul casei.

In ultimii ani au fost facuti pasi importanti spre elaborarea unor panouri solare care sa permita integrarea mai usoara in elementele arhitecturale. Astfel, a aparut un produs inovativ denumit eArche.

Panourile solare eArche sunt bazate tot pe celule de siliciu, dar fara incapsularea in sticla si aluminiu, ceea ce le face extrem de flexibile. Inlocuirea sticlei si aluminiului s-a facut cu materiale compozite deja utilizate de ceva vreme si cu performante dovedite.

Avantajele acestor panouri solare, prezentate de producator, sunt urmatoarele:

Flexibilitate si libertate dimensionala

Panoul solar este semi-flexibil si poate fi realizat semi-transparent. Pot fi instalate pe acoperisuri plate sau curbe, pe orice element arhitectural care permite placarea sau prinderea. Din punct de vedere al dimensiunilor exista o gama variata de marimi, care pot fi si executate la dimensiunile cerute de fiecare proiect. In plus, grosimea de numai 5 mm le face usor de utilizat oriunde.

Greutatea redusă

Avand in vedere caracteristicile dimensionale si modul de executie al panourilor, se poate obtine o reducere de greutate de aproape 75% fata de panourile convenționale. De aceea, instalarea este mai usoara si poate fi realizata de un singur instalator. Panourile eArche cantaresc sub 4 kg/mp, fata de cele 15-20 kg/ mp ale panourilor conventionale. Astfel, sunt eliminate orice restrictii cu privire la instalarea panoului solar pe structurile comerciale si pe anumite acoperisuri unde, pentru puteri mari, se acumula o greutate semnificativa data de panoul solar si structura de fixare, de cele mai multe ori aceasta din urma fiind mai grea decat panoul efectiv.

Garantia

Panourile solare eArche sunt livrate cu o garantie de 10 ani, iar durata de viata estimata este de 25 de ani in conditii de performanta.

Adauga un comentariu


5 Comentarii

George Jianu

20 octombrie, 17:11

Doresc sa imi montez pe o casa in mediul rural ,pt producerede caldura ,electricitate .

Calin

28 august, 11:44

@Baboo Hausmeister

Pt zone cu insorire redusa ( implicit amplasamentul indicat de catre Dvs. ) va recomand Panourile amorfe !

Stima

Ionascu NEGRU

27 august, 00:11

Locuiesc in Czasu, jud.Braila si an cochetat cu energie electrica.
As incerca un proiect minimal.

Specialistul Misiunea Casa

25 august, 12:20

Buna ziua,

Panourile pot fi montate oricunde doriti dvs. si daca structurile o permit, insa aceasta discutie nu are legatura cu productia de energie realizata de panourile solare. O orientare nefavorabila va diminua semnificativ energie produsa si proiectul va deveni nefezabil.

Baboo Hausmeister

25 august, 12:06

Pot fi montate si in alta parte decât perpendicular pe directia SUD? Am apartamentul orientat catre N-NE si nu am acces la acoperis catre sud, pozitia fiind pe partea cealalta a blocului care are o mansarda cu acoperis de țigla. Ce spun specialiștii Dvs? Cu stima, Baboo

Alte articole

Montaj tigla metalica: Avantaje si proces de montare pentru acoperisul perfect Montaj tigla metalica: Avantaje si proces de montare pentru acoperisul perfect
Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie
O invelitoare beton O invelitoare beton
Fibra din sticla sau sindrila bituminoasa? Fibra din sticla sau sindrila bituminoasa?
RUFSTER – producator national de invelitori metalice RUFSTER – producator national de invelitori metalice
Acoperiș metalic nou și coș de fum vechi – cum le racordăm corect? (Video) Acoperiș metalic nou și coș de fum vechi – cum le racordăm corect? (Video)

Vezi mai multe articole