Oaza verde de pe acoperis

09 iulie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cum ar fi sa iesi din dus, dupa o zi obositoare la serviciu, sa-ti torni intr-un pahar un fresh de portocale sau limonada cu gheata, sa iesi pe terasa locuintei, sa te asezi pe sezlong, la umbra unei umbrele imense si sa te relaxezi. Sau sa privesti, rezemat de o balustrada din sticla si inconjurat de iarba si flori, orasul aglomerat? Cu putin efort
terasa
iti poti transforma un balcon mai mare sau terasa acoperis a blocului intr-o oaza de verdeata.
 
De ce ai nevoie pentru a-ti transforma balconul sau acoperisul intr-o oaza de verdeata? Gardulete sau balustrade. Din lemn sau din sticla / plexiglass cu cadru din aluminiu sau otel inoxidabil. Apoi ai nevoie de o pardoseala peste izolatia acoperisului. Extrem de eleganta si de efect ar fi una din lemn. Scandurile le poti bate asa, nefinisate, sau le poti rascheta si vopsi sau lacui. In functie de amenajarile de pe acoperis. Evident, este nevoie de sezlonguri, umbrele si masute pe care sa-ti asezi telefonul mobil, paharul cu fresh sau, dupa caz, sticla cu bere.
 
Dar ceea ce transforma acoperisul intr-o oaza de verdeata este chiar... verdeata. Ghivece mari din lemn, plastic, portelan, jardiniere la balustrade, toate pline cu lalele, stanjenei, ficusi, dracaena, sau chiar copaci precum palmieri, taxus, ficus australian, crescentia sua ilex. Ghivecele si jardinierele nu trebuie sa fie musai pe podea, pot fi atarnate si de grinzi. De mare efect este iedera urcata pe peretii casei, ea putand ajunge pana la terasa acoperis.
 
Evident, in functie de spatiul pe care-l ai la dispozitie si de buget, ai putea sa te bucuri si de o piscina, fie ea una mica si deasupra nivelului podelei. Ai putea amenaja o fantana arteziana sau o mini-cascada. Sunt nenumarate moduri prin care poti transforma acoperisul casei sau al blocului intr-o oaza exotica, dar trebuie sa ai spatiul sau acces la el, plus bani.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Invelitori din lemn versus placi ondulate Invelitori din lemn versus placi ondulate
WETTERBEST LANSEAZĂ UN NOU PRODUS: PANORAMA – ȚIGLĂ METALICĂ MODULARĂ WETTERBEST LANSEAZĂ UN NOU PRODUS: PANORAMA – ȚIGLĂ METALICĂ MODULARĂ
Pasii necesari pentru refacerea acoperisului Pasii necesari pentru refacerea acoperisului
Recomandari privind montarea tiglei metalice Recomandari privind montarea tiglei metalice
Greseli in montarea unui acoperis metalic Greseli in montarea unui acoperis metalic
Rufster lanseaza Nova, un nou model de tigla metalica Rufster lanseaza Nova, un nou model de tigla metalica

Vezi mai multe articole