on

Panourile solare - Tot ce trebuie să știi despre consumul de energie

10 august, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ritmul alert al societății moderne, nevoia de a consuma cât mai multe resurse, dar și neglijența din ultimii ani, ne-au făcut să tragem un semnal de alarmă. Acum, mai mult ca niciodată, am început să ne îndreptăm atenția către soluții moderne de micșorare a consumului de energie. Din acest motiv, atât la nivel de locuință, cât și în cazul clădirilor industriale, tot mai multe persoane optează pentru soluții eficiente, precum panourile solare.

 

Sigur, poate că inițial consideri că aceste alternative sunt costisitoare, dar dacă te informezi corect, vei realiza că în timp, o astfel de investiție este benefică atât pentru tine, cât și pentru mediul înconjurător. Mai mult, ai la dispoziție numeroși furnizori, care nu doar că te vor îndruma în procesul de achiziție, ci îți vor oferi sfaturi utile și îți vor explica, pas cu pas, ce ai de făcut. În tot acest proces de aderare la un stil de viață modern și prietenos cu mediul, îți poți alege parteneri, precum Viessmann. Iată și care sunt principalele informații pe care ar fi bine să le cunoști înainte de a opta pentru panourile solare:

 

Sisteme solare pentru prepararea apei calde și susținerea încălzirii

 

Dacă ți-ai propus să investești timp și bani într-o nouă instalație de încălzire, ar fi momentul să te gândești serios la instalarea unui sistem solar. Nu ai idee cât de multă energie solară poate ajunge pe pământ în fiecare zi. Utilizată în mod corespunzător, aceasta se poate transforma într-un ajutor de nădejde atât pentru încălzirea locuințelor sau spațiilor industriale, cât și în prepararea apei calde. Mai mult decât atât, costul facturilor va fi unul cu mult mai mic față de cel din prezent. Iată și care sunt cele două opțiuni din care poți alege:

 

  • Colectori solari plați – O astfel de alegere îți poate oferi posibilitatea de a economisi până la 60% pe an din energia folosită pentru încălzirea apei. De asemenea, poți economisi chiar mai mult de o treime din energia totală folosită într-un singur an. De obicei, acești colectori se pot instala pe acoperișuri, terase sau fațada clădirilor, fiind posibilă atât instalarea verticală, cât și cea orizontală.
  • Colectori solari cu tuburi vidate – Această variantă îți oferă un grad ridicat de eficiență, colectând o cantitate mare de energie în fiecare zi, tuburile vidate asigură o izolație termică deosebită. În general, suprafețele de absorbție sunt protejate împotriva impurităților și funcționează pe principiul Heatpipe – o funcție ce permite decuplarea termică într-un mod sigur pentru exploatare.

 

 

De ce să ții cont atunci când alegi sistemul solar

 

Dacă ai ales deja varianta care ți se potrivește, mai ai doar un pas până la a ajunge în stadiul de a consuma energie în mod responsabil și eficient. Din acest motiv, e important să cunoști și câteva aspecte care îți garantează o bună funcționare a panourilor solare:

  • Alege o echipă de specialiști care să-ți monteze panoul solar;
  • Optează pentru o poziționare eficientă – recomandabil ar fi partea de S-V a acoperișului;
  • Ține legătura cu furnizorul ales și nu uita de lucrările de întreținere.

 

Așadar, panourile solare reprezintă o investiție cu adevărat rentabilă. În doar câțiva ani, cheltuiala va fi amortizată, iar costul facturilor va rămâne unul mic, energia solară fiind capabilă să reducă până la 60% din consumul de energie termică și de apă caldă. Mai mult decât atât, pe timp de vară, procentul poate atinge și un prag de aproape 100%.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Se poate sau nu se poate poza copex metalic direct in sapa? Se poate sau nu se poate poza copex metalic direct in sapa?
Aparataj Modular vs Aparataj Clasic Aparataj Modular vs Aparataj Clasic
Iluminatul exterior Iluminatul exterior
Lumina pentru o casa confortabila Lumina pentru o casa confortabila
Combate focul cu tehnologia: o abordare eficienta a prevenirii incendiilor Combate focul cu tehnologia: o abordare eficienta a prevenirii incendiilor
Legrand lanseaza pe plan local noul produs Valena Life Black din gama Valena Life/Allure Legrand lanseaza pe plan local noul produs Valena Life Black din gama Valena Life/Allure

Vezi mai multe articole