Parcarea automata - avantajoasa si accesibila

14 septembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Sistemul de parcare automata reprezinta o solutie excelenta pentru toti conducatorii auto, posesori de autoturisme, care se confrunta zilnic cu lipsa locurilor de parcare. Aceasta este o problema valabila in toate marile orase ale lumii, in multe dintre acestea a avea o masina ajungand un lux. In New York, de exemplu, un loc de parcare intr-o zona mai buna te poate
costa pana la cateva sute de mii de dolari. Din fericire, newyorkezii beneficiaza de o retea de transport urban foarte bine pusa la punct., asa ca multi au renuntata la autoturimele personale. Dar cate persoane ar fi dispuse, in Romania, sa renunte la placerea de a sofa? Pentru toti acestia, cat si pentru proprietarii de imobile mai mari, parcarea automata este un raspuns.
 
Primele parcari automate
 
Primul sistem de parcare a aparut pe piata in 1964, in Germania. In 1972, productia se extinsese la trei serii diferite. In 1973, compania producatoare a devenit deja un lider al productiei de sisteme de parcare la nivel mondial. Din 1975, sunt acordate primele licente pentru productia de automate de parcare catre Japonia, iar in anii urmatori, sistemele sunt constant adaptate noilor dimensiuni ale vehicolelor. In 1988, apare pe piata noul automat de parcare compact, care cucereste repede piata, pentru ca in 1993, sa fie introduse pe piata sistemele de parcare complet automatizate, masinile fiind parcate sub asistenta calculatoarelor. Pana astazi, aceste sisteme au fost constant perfectionate.
  
Modul de functionare
 
Folosind sistemul parcarii automate, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa parcati masina in spatiul de intrare. Va parcati masina la intrarea structurii de parcare, in general intr-un portal cu acces usor. Masina va fi, apoi, lasata pe o placa de baza incuiata. De aici, vehicului este mutat automat in garaj, pe verticala si/sau pe orizontala, cu ajutorul unei platforme, si depozitat intr-un spatiu de parcare predeterminat. Intreg procesul este coordonat de un sistem computerizat de platforme, lifturi si scripeti. Pentru a scoate masina din parcare, veti folosi dispozitivul de acces (cheie, cartela magnetica etc) la un ghiseu situat la intrarea in parcare. Sistemul analizeaza automat cel mai simplu mod de a returna masina, si o aduce la portalul de iesire, de unde veti putea pleca cu ea. .
 
Avantajele parcarii automate
 
Pe langa usurinta de utilizare , spatiul disponibil este utilizat la maximum, pentru ca nu exista rampe sau sine de transport. Sistemul automat este solutia ideala, cand este necesara utilizarea la maxim a spatiului disponibil. Sistemele de parcare automata va vor ajuta sa parcati mai multe vehicule in acelasi spatiu de parcare, maximizand astfel profiturile parcarii. Numerosi utilizatori si-au dublat sau chiar triplat capacitatea parcarii, fara a utiliza spatiu suplimentar.
Veti conduce numai pana la intrarea in parcare. Nu mai sunteti nevoiti sa faceti manevre dificile in spatii inguste, in incercarea de a gasi un loc liber de parcare. Din moment ce masinile nu mai circula odata intrate in parcare, riscul accidentelor de orice tip si poluarea sunt reduse la zero. Mai mult decat atat, iluminarea parcarii nu mai este necesara, spatiul fiind protejat de vandalisme si furturi. Veti depune minimul de efort: in momentul in care coboarati din masina, trebuie doar sa o incuiati si sa apasati un buton.
Pretul unui loc de parcare de acest tip este accesibil, de aprox. 3000 Euro, avand in vedere ca daca va achizitionati o locuinta si doriti sa cumparati un loc de parcare trebuie sa scoateti din buzunar 5000 Euro.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pavarea cu pietris – Cum sa eviti impotmolirea rotilor masinii Pavarea cu pietris – Cum sa eviti impotmolirea rotilor masinii
Automatizari pentru usi de garaj: confort si siguranta Automatizari pentru usi de garaj: confort si siguranta
Anexa de langa casa, cum o transformam in garaj Anexa de langa casa, cum o transformam in garaj
Ce tip de garaj preferi? Ce tip de garaj preferi?
Tot ce trebuie sa stim despre garaj Tot ce trebuie sa stim despre garaj

Vezi mai multe articole