on

Parchetul din lemn masiv: ce poti face sa eviti umflarea acestuia

07 februarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In graba de a termina construirea sau amenajarea unei case, multi dintre meseriasi sau chiar beneficiarii finali trec rigoarea proceselor in plan secund. Astfel, se ajunge la situatii in care finisajele sau alte elemente ale constructiei se deterioreaza rapid, iar lucrarea trebuie refacuta.

Este si cazul unui forumist Misiunea Casa, care a intampinat probleme cu parchetul din lemn masiv, umflat la numai 6 luni de la montare. Acesta ne-a expus pe larg problema:

“As dori un sfat in legatura cu urmatoarea problema: locuiesc la tara si am pus in sufragerie - 5 m pe 11 m - parchet masiv de fag. Dupa 6 luni am constatat ca scandurile de sub parchet se inconvoiasera si, implicit, au saltat parchetul. Cred ca asta s-a intamplat din cauza ca blanile au fost puse direct pe ciment si apoi printre ele "meseriasul" a pus smoala. Am scos parchetul definitiv, l-am pus la uscat in pod, iar acum vreau sa-l montez din nou.

Deoarece nu pot aplica polistiren extrudat si apoi sapa autonivelanta, pentru ca s-ar depasi nivelul pragului, ce solutie pot sa aplic? Exista, dupa parerea unui prieten, un fel de smoala amestecata cu plastic, care sa inlocuiasca polistirenul extrudat?”.

CITESTE SI: Refacerea planseului: sfaturi complete pentru o lucrare de manual

Cu aceste date la dispozitie, Specialistului Misiunea Casa nu i-a fost foarte dificil sa puna un diagnostic, urmat de o propunere de rezolvare permanenta a problemei.

Astfel, acesta a presupus ca sapa peste care a fost montat atat parchetul, cat si scandurile de sustinere, a fost uscata doar la suprafata, insa nu si in profunzime. In atare conditii, suprafata a emanat constant vapori de apa, care au condus la umflarea parchetului.

CITESTE SI: Sifoanele de pardoseala: cum poti scadea riscul de inundare a locuintei

In plus, un alt amanunt foarte important este cel legat de fixarea scandurilor. Acestea trebuie montate pe un strat de bitum, si nu turnat ulterior bitum intre ele. Apoi, intre pereti si parchet trebuie lasat un rost de dilatare ceva mai mare, mai ales ca dimensiunile camerei in cauza sunt destul de generoase. Cat despre polistirenul extrudat, parerea Specialistului Misiunea Casa a fost ca utilizarea acestuia nu si-ar gasi rostul intr-un astfel de context, mai ales ca, in conditiile unei pardoseli realizata corect (strat de pietris, folie, sapa), parchetul va face o izolatie termica suficienta.

In final, iti reamintim ca pentru alte sfaturi legate de montarea parchetului, poti vizita oricand topicul dedicat de pe Forumul Misiunea Casa: http://www.misiuneacasa.ro/forum/showthread.php/13595-Parchetul-masiv-alegere-montare-si-intretinere

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pardoselile flotante - detalii generale Pardoselile flotante - detalii generale
Din respect pentru parchet Din respect pentru parchet
Montarea tipurilor de parchet Montarea tipurilor de parchet
Parchet laminat peste parchet laminat: cum se poate monta Parchet laminat peste parchet laminat: cum se poate monta
Gresia tip parchet: ce trebuie sa ai in vedere inaintea unei astfel de placari Gresia tip parchet: ce trebuie sa ai in vedere inaintea unei astfel de placari
Cum se realizeaza designul placilor ceramice Cum se realizeaza designul placilor ceramice

Vezi mai multe articole