Pardoseli din cauciuc pentru interior si exterior

29 aprilie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pardoseala din cauciuc
pardoseala din cauciuc
Noile tehnologii de fabricare a cauciucului a facut ca in ultii ani, acesta sa fie unul dintre cele mai utilizate materiale pentru finisarea pardoselilor, atat la interior cat si la exterior. Poate fi intalnit in amenajarea locurilor de joaca (case particulare, gradinite, scoli, parcuri publice), in cazul teraselor circulabile deasupra cladirilor, in balcoane (inchise sau deschise), pe terenuri de sport, pe terasele restaurantelor si in amenajarile aleilor sau piscinelor.
 
Aceste produse, care par sa contureze lumea pardoselilor ultra moderne au in compozitia lor granule de cauciuc reciclat, imbinate cu un liant poliuretanic si pigmenti pentru colorare. Datorita procedeului special de impregnare a culorii chiar in timpul procesului de fabricare, rezistenta culorilor este de lunga durata, chiar daca sunt curatate in fiecare zi. Structura rugoasa a stratului superior confera acestor placi din cauciuc proprietati antiderapante. In plus, ele sunt rezistente la intemperii si nu putrezesc daca stau mai mult timp in contact cu umezeala. Fiind prelucrate la temperaturi si presiuni inalte, placile din cauciuc dobandesc anumite caracteristici de elasticitate si fiabilitate, ceea ce le face ideale in finisajul pardoselilor din camera copiilor.
 
Pardoseala din cauciuc
pardoseala cauciuc
Este stiut faptul ca acestia au tendinta de a se lovi destul de des, iar placile din cauciuc au capacitatea de a prelua din socul unei cazaturi. La interior placile pot fi curatate cu un aspirator, iar daca sunt aplicate la exterior, se poate utiliza o perie sau direct jetul de apa, de mare presiune. Montarea placilor se poate face prin simpla lipire cu adezivi speciali pe suportul de baza al pardoselii. Sunt usor de taiat si redimensionat, simplu de lipit, dar foarte greu de schimbat destinatia lor (se rup daca incercati sa le dezlipiti de stratul suport). Reciclarea anvelopelor uzate si transformarea lor in noi produse utile in amenajari, nu numai ca reprezinta o actiune benefica pentru mediul inconjurator, dar mai ofera si posibilitatea dezvoltarii unui design special personalizat.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

adrian

31 august, 23:43

unde se gasesc aceste materiale si cum se numesc?

Alte articole

Enigma gresiei "umflate" Enigma gresiei "umflate"
Reconditionarea pardoselii: sfaturi de realizare a lucrarii si scheme ajutatoare Reconditionarea pardoselii: sfaturi de realizare a lucrarii si scheme ajutatoare
Amenajari interioare si exterioare | SAPE SI FINISAJE Amenajari interioare si exterioare | SAPE SI FINISAJE
Aplicarea chitului de rosturi pentru gresie si faianta Aplicarea chitului de rosturi pentru gresie si faianta
Montarea parchetului Montarea parchetului
Pardoselile flotante - detalii generale Pardoselile flotante - detalii generale

Vezi mai multe articole