on

Vopsea gresie

22 martie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nu de putine ori ne gandim la redecorarea casei noastre, fie pentru ca unele obiecte si-au pierdut din stralucire sau nu mai sunt de actualitate, fie pentru ca aspectul lor nu mai este unul placut din punct de vedere vizual, fie pentru ca s-au stricat si nu mai pot fi utilizate. Insa atunci cand vine vorba de inlocuirea placilor ceramice, ne gandim de cele mai multe ori la deranjul pe care il vom avea in casa, dar si la bugetul pe care trebuie sa il acordam acestei schimbari (pretul placilor de faianta si / sau gresie, dar si mana de lucru).

 

Insa, daca vrei sa eviti acest lucru, poti opta pentru vopsirea gresiei si a faiantei. Astfel, vei scapa de tot deranjul si mizeria care va rezulta din scoaterea placilor ceramice si montarea unora noi.

 

Folosind o vopsea pentru gresie vei scuti atat timp, cat si bani. Caci vopsirea placilor exterioare sau interioare iti va permite sa imbunatatesti aspectul casei tale, fara inconvenientul proiectelor de demolare care sunt de cele mai multe ori dezordonate, sau a deplasarilor frecvente la magazinul de bricolaj.

 

Vopsirea gresiei din interior

In continuare vom discuta despre vopsirea gresiei din interior, folosind un strat de Superprimer si doua straturi de Vopsea Sol, produse disponibile pe site-ul partenerul nostru de incredere TonCorner. Vopseau Sol poate purta peste 900 de nuante diferite si se poate aplica pe orice suprafata, de la parchet (lemn nou sau vopsit, laminat), beton (nou sau deja vopsit), pana la gresie si faianta, linoleum sau vinil.

Bineinteles, ca si atunci cand folosesti o vopsea gresie, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte care sa garanteze reusita proiectului tau. Ca in cazul multor proiecte de vopsit, si in cazul in care doresti sa vopsesti gresia interioara trebuie sa ai in vedere pregatirea corespunzatoare a stratului suport.

 

  1. Degreseaza gresia cu un detergent.
  2. Daca gresia este lucioasa este recomandat sa o slefuiesti pentru a favoriza aderenta. Mai apoi curata si usuca foarte bine placile de gresie.
  3. Aplica un strat de Superprimer si lasa-l sa se usuce maxim 12 ore, ideal ar fi sa aplici stratul urmator in 4 ore. In cazul nuantelor prea putin opace, iti recomandam sa aplici si un strat de amorsa nuantata.
  4. Termina cu doua straturi de Vopsea Sol in nuanta aleasa respectand termenele de uscare recomande (uscare atingere - 1h; al doilea strat - 4 h). Vopseaua se aplica cu pensula sau la trafalet, dar se poate aplica si cu pistolul traditional sau airless.
  5. Nu aplica vopseaua la temperaturi mai mici de +10°C sau mai mari de +30°C si nici in conditii de umiditate relativa superioara de 80%. Evita curentii de aer. Astepta intre 24 h si 48 h inainte de a merge sau a pune un obiect peste solul vopsit. Astepta intre 14 si 18 zile inainte de a deplasa obiecte pe suprafata vopsita. Vopseaua Sol obtine duritatea sa optima dupa 18 zile.
  6. Vopsea de sol are la baza o rasina poliuretanica, se dilueaza cu apa, este foarte rezistenta la zgarieturi. Aspectul este usor satinat. Este disponibila intr-o varietate de 900 culori. Adaptata traficului lejer sau mediu pentru orice tip de camera. Lavabila si „spalabila „ rezista la produse chimice usoare.

 

De asemenea, daca aspectul gresiei este unul placut, insa rosturile acesteia nu mai pot fi readuse la viata prin curatare, atunci poti folosi o vopsea rosturi gresie.

 

Daca ne-am lamurit despre cum putem vopsi gresia din interior, hai sa aflam si ce putem face cu gresia din exterior. O putem vopsi si pe aceasta?

 

Forumistul Misiunea Casa, Ionut Pop, doreste sa reconditioneze gresia mata din exterior - care odinioara a fost rosie iar acum este pe alocuri patata.

 

Specialistul Misiunea Casa, il atentioneaza insa: Nu orice gresie de exterior se poate reconditiona prin vopsire. Atasati o imagine sa vedem ce gresie aveti.

Si il sfatuieste: Cred ca este o gresie portelanata antiderapanta de exterior de o mai slaba calitate ori care a mai fost vopsita. Incercati sa utilizati o vopsea pentru piscine din beton.

Mai multe detalii despre subiectul vopsea gresie si faianta vei gasi aici. De asemenea, specialistii nostri asteapta intrebarile tale.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Avantajele si conditiile finisarii pardoselii cu un covor din PVC Avantajele si conditiile finisarii pardoselii cu un covor din PVC
Montarea parchetului – actiuni premergatoare Montarea parchetului – actiuni premergatoare
Parchetul din lemn masiv: ce poti face sa eviti umflarea acestuia Parchetul din lemn masiv: ce poti face sa eviti umflarea acestuia
Gresia si problemele care pot aparea in timp Gresia si problemele care pot aparea in timp
Acordati-i parchetului atentia necesara Acordati-i parchetului atentia necesara
7 argumente in favoarea mochetei 7 argumente in favoarea mochetei

Vezi mai multe articole