on

Pareri PEFOC - ce este si cum se monteaza in siguranta un termosemineu?

08 octombrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca locuiesti la casa si ti-ai dorit dintotdeauna sa iti petreci iarna la gura unui semineu lemne, echipa PEFOC ne vine in ajutor cu o serie de informatii si recomandari utile. Piata acestor sisteme de incalzire s-a dezvoltat semnificativ in ultimii ani, astfel ca poti alege dintr-o gama variata de modele, la preturi accesibile. Insa, pentru a beneficia de confortul termic oferit de un astfel de dispozitiv este important sa colaborezi cu un producator consacrat. Gratie expertizei dobandite in urma a mii de proiecte livrate cu succes, membrii echipei PEFOC te pot ajuta cu personalizarea semineului tau in functie de necesitati, ocupandu-se in acelasi timp, de tot ceea ce inseamna consiliere, montaj si intretinere.

 

Cele mai noi modele de termosemineu sunt atat de performante, incat au capacitatea de a suplini necesarul de caldura pentru toata locuinta, nu doar pentru incaperea unde urmeaza sa fie montate. Indiferent de numarul de incaperi, semineul poate fi proiectat astfel incat sa incalzeasca uniform intreaga locuinta. Pentru a raspandi caldura generata de semineu, ai nevoie de un sistem de ventilatie a aerului cald suficient de puternic pentru suprafata casei tale. Aerul cald este distribuit printr-un sistem format din burlane flexibile. Acestea sunt fabricate din aluminiu si rezista temperaturilor inalte in conditii de siguranta. Pentru a evita pierderile termice, dar si pentru a facilita patrunderea agentului termic in calorifere, se recomanda montarea unor conducte cat mai drepte.

 

Pe langa incalzirea locuintei, termosemineul poate fi utilizat de asemenea pentru necesarul de apa calda. PEFOC iti sta la dispozitie cu modele puternice de focar semineu lemne ce pot fi racordate la sistemul de incalzire pentru a incalzi apa menajera. Asadar, cu un astfel de dispozitiv te poti bucura de caldura si apa calda pe toata perioada rece din an. Totusi, vei avea nevoie de cateva componente suplimentare, printre care o pompa, filtre speciale, dar si accesorii responsabile de siguranta si controlul sistemului. Pentru o functionare optima, este obligatorie respectarea proiectului intocmit de catre specialisti si a legislatiei in vigoare. Insa, de toate aceste aspecte se va ocupa personalul firmei la care apelezi, astfel incat sa nu ai nici cel mai mic motiv de ingrijorare.

 

O alta componenta esentiala este cosul de fum. Acesta evacueaza noxele generate de arderea combustibilului si trebuie instalat de catre un specialist cu experienta. De asemenea, se va alege un diametru corespunzator si o inaltime adecvata pentru o ventilatie in parametri optimi. In cazul in care se improvizeaza racordarea  sau se utilizeaza materiale nepotrivite, focarul nu va oferi randament maxim. In plus, exista riscul de incendiu, ceea ce iti poate pune in pericol atat familia, cat si casa.

 

Daca vrei sa pornesti constructia unui semineu, trebuie sa stii ca focarul este prima componenta la care trebuie sa te gandesti. Specializati in solutii de incalzire, cei de la pefoc.ro te vor indruma sa alegi produsul de care ai nevoie, tinand cont de puterea focarului, vechimea locuintei, materialele folosite la constructia acesteia, eficienta energetica si altele.

 

Nu uita sa iei in considerare si cantitatea de apa pe care doresti sa o incalzesti. Astfel, puterea termosemineului va fi aleasa tinand cont, atat de incalzirea apei, cat si de incalzirea aerului din locuinta. Focarul ales trebuie sa fie racordat corespunzator la cosul de fum si la sistemul de distributie al aerului cald, dar si la sistemul central de incalzire a locuintei.

 

Asadar, pentru a beneficia de toate avantajele unui termosemineu, iti recomandam sa ceri ajutorul unei firme specializate. Aceasta se va ocupa de selectia principalelor componente, dar si de montajul acestora. PEFOC este o firma de incredere cu sediul central la Sibiu si parteneri afiliati pe intreg teritoriul tarii, licentiata in montarea si livrarea unei intregi game de seminee traditionale, seminee pe peleti, seminee electrice, termoseminee, cosuri de fum si sobe pe lemne. Toate produsele respecta standardele de siguranta si confort, la preturi ce satisfac nevoile oricarui client iar livrarea se face rapid, in maximum 2 zile lucratoare de la confirmarea comenzii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sisteme de incalzire Sisteme de incalzire
Centrala termica pe lemne: 4 motive pentru care este cea mai buna alegere Centrala termica pe lemne: 4 motive pentru care este cea mai buna alegere
Ce sisteme de incalzire trebuie sa folosesti iarna? Ce sisteme de incalzire trebuie sa folosesti iarna?
Ce tip de cazan in condensatie alegem? Eficienta inegalabila si cele mai reduse emisii de noxe Ce tip de cazan in condensatie alegem? Eficienta inegalabila si cele mai reduse emisii de noxe
Centrala in condensatie ACV si boilerul din inox “tank in tank” Centrala in condensatie ACV si boilerul din inox “tank in tank”
Instalatii conexe centralei termice Instalatii conexe centralei termice

Vezi mai multe articole