Patul japonez - ideal pentru dormitoarele "autohtone"

23 octombrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dupa cum va promitem saptamana trecuta revenim cu cateva “ponturi” despre cum sa folositi spatiul din apartament in asa fel incat sa transformati o camera mica intr-una incapatoare.
 
Intr-o sufragerie de la bloc, canapelele si fotoliile impozante nu sunt indicate. Cele mai recomandate sunt modelele simple, cubice, care sunt si la moda, de altfel si canapelele de doua locuri. O canapea extensibila, pe care invitatii pot dormi peste noapte, este ideala. O canapea nu trebuie niciodata lipita de peretele din spate. Nu este nevoie sa lasi loc de trecere intre canapea si perete, cativa cm sunt suficienti pentru a se citi umbra acesteia pe perete, efect ce va accentua iluzia ca este mai mult spatiu.
Un raft ingust plasat in aceasta zona, mai sus decat canapeaua, ofera un loc excelent pentru a expune obiecte decorative. Cautati canapele si scaune cu forme simple si linii curate, cum ar fi cele cu spatarul jos si manere patrate. Pentru masuta alegeti un design minimalist si transparenta sticlei. Foloseste spatiul de sub masa pentru a depozita diferite obiecte, accentele de culoare
ale acestui decor vor inveseli atmosfera.
In dormitor creeaza senzatia de spatiu si sunt la moda sunt paturile joase cu un design in stil japonez. Va ramane mai mult loc liber in partea superioara a camerei, unde pot fi puse diverse dulapuri suspendate.
Mobilele rabatabile, care ocupa mai putin spatiu, sunt, de asemenea, ideale. O masuta extensibila, care isi poate dubla blatul, se va transforma intr-o masa confortabila pentru invitati.

In ceea ce priveste biblioteca, trebuie alese rafturi care valorifica tot spatiul pe vertical, eventual suspendate, pentru a lasa planul podelei liber. Ideala este o biblioteca fara spate - faptul ca peretele este vizibil creeaza, de asemenea, impresia de spatalitate. Piesele de mobilier trebuie sa fie orientate mai mult pe verticala, decat pe orizontala. Un dulap inalt, asezat intr-un colt de camera, va optura mai putin vederea decat unul mai putin inalt, dar care ocupa un perete intreg.
 
Corpurile si rafturile pozitionate la inltimi diferite creeaz volume, dand profunzime camerei.
O atentie deosebita trebuie acordata si designului pieselor de mobilier. Acesta trebuie sa fie simplu, auster, cu tieturi drepte sau curbe, fr nici un fel de lucraturi sau aplicatii. De asemenea, trebuie evitate imprimeurile bogate, florale, tapiteriile uni sau bicolore fiind cele mai potrivite.

Mobilele deplasabile ofer spatii libere suplimentare, corpurile pe rotile fluidizand orice amenajare. Ele pot fi regrupate usor sau impinse spre margini, pentru a lasa liber zona central a camerei. O masuta sau o comoda TV pe rotile va fi astfel mult mai usor de manevrat atunci cand este nevoie de spatiu.

Usile "fura" spatiu considerabil atunci cand sunt deschise. Puteti inlocui usile clasice printr-o usa glisanta din sticla mata care va lasa lumina sa patrunda si in incaperile fara iluminare naturala cum sunt holurile.
Nu de putine ori colturile incaperilor sunt ignorate, raman stinghere, neintegrate functional sau decorativ in unitatea de design a ansamblului. Aceste spatii pierdute pot fi recuperate fie prin plasarea doar a unei plante decorative, a unui obiect artistic expresiv sau a unui lampadar, fie prin mobilarea cu o piesa utilitara - de la polite, dulap, canapea de colt, pana la corp de bar, birou, masa sau semineu.
 
O bucatarie ingusta va parea inghesuita datorita corpurilor de dulap suspendate. Renunta la acestea inlocuindu-le cu rafturi deschise. Vei mari senzatia de spatiu degajand un perete si lasand lumina sa treaca libera. Si suprafetele lucioase care reflecta lumina pot fi folosite cu succes intr-o bucatarie mica. Materiale moderne ca sticla, inoxul, aluminiul, lacuri termorezistente vor fi utile in crearea unui ambient aerisit.
 
Am incercat sa va oferim cateva solutii moderne pentru locuinta dumneavoastra. Daca sunteti adepti ai stilului clasic, dulapurile suspendate raman cea mai buna solutie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sticlarie tip Galle - goana dupa autentic Sticlarie tip Galle - goana dupa autentic
Brad artificial de Craciun - verde sau alb, ce varianta alegeti? Brad artificial de Craciun - verde sau alb, ce varianta alegeti?
Targul de design - inspiratie pentru arhitectii de interior Targul de design - inspiratie pentru arhitectii de interior
5 lucruri de care ai nevoie intr-un apartament mic 5 lucruri de care ai nevoie intr-un apartament mic
Istoria unui suflet intr-un covor din casa ta Istoria unui suflet intr-un covor din casa ta
Evita 5 dintre cele mai frecvente greseli de decorare! Evita 5 dintre cele mai frecvente greseli de decorare!

Vezi mai multe articole