on

Pentru casa care te tine o viata, alege BCA

03 iulie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In multe dintre alegerile noastre de zi cu zi facem mici compromisuri, insa exista si arii in care nu e loc de concesii. In construirea casei pentru familia ta sau a unei cladiri care iti va adaposti afacerea, compromisul nu isi are loc. Rabatul de la calitate se traduce prin constructii neperformante, care pun in pericol viata celor care locuiesc sau desfasoara o activitate in incinta ei, asa ca, inainte de inceperea unui proiect, asigura-te ca ai facut alegerea potrivita.

O greseala pe care multi constructori o fac este sa lase deoparte durabilitatea si rezistenta in timp a unei cladiri, insa adevarul este ca o constructie trebuie sa stea in picioare zeci de ani si sa faca fata cu brio atat conditiilor climatice, cat si unor situatii extreme care pot aparea - incendii, cutremure, viituri sau orice fel de calamitati naturale. In constructii trebuie luate in calcul orice situatii ar putea aparea si trebuie ales un material in functie si de acest aspect.

Cladirile din BCA trec testul timpului

O casa pentru tine si cei dragi tie sau o cladire pentru afacerea familiei tale o ridici pentru o perioada indelungata de timp, nu pentru cativa ani, iar durata ei de viata este direct legata de materialele de constructie pe care le alegi. Pentru un imobil care va trece testul timpului, alegerea potrivita este BCA-ul.

Cu siguranta ai mai auzit de acest material de constructii, el fiind unul extrem de popular si folosit la o multitudine de cladiri: case unifamiliale, multi-familiale, fabrici, depozite, complexuri comerciale, restaurante sau hoteluri. BCA-ul nu impune nicio limitare si poate fi utilizat atat in construirea peretilor exteriori, cat si a celor interiori si, mai mult decat atat, se poate folosi BCA-ul si pentru fundatii, plansee sau placari, dar si pentru obiecte de mobilier sau pentru protectia zidurilor construite din alte materiale.

Betonul celular autoclavizat, cunoscut sub denumirea mai populara de BCA, este un material de zidarie cu o greutate redusa, incepand de la 400 ± 50 kg/m3, ce nu va incarca structura de beton si nici fundatia cladirii. Greutatea redusa este un avantaj si in ceea ce priveste transportul blocurilor de BCA pe santier. Totodatata, el isi va pastra proprietatile si integritatea structurii un timp indelungat, nefiind afectat de intemperii sau de variatiile meteorologice. In acelasi timp, BCA-ul nu se macina si nu putrezeste in timp, fiind imun procesului de imbatranire.

Rezistenta mecanica, o caracteristica de baza a BCA-ului

Ridicarea unei cladiri presupune o investitie importanta pe care o faci pe viata, iar alegerea unui material neperformant inseamna automat o risipa de finante, efort si timp, dar, mai ales, inseamna si o nesiguranta care va plana mereu asupra locuitorilor ei.
In alegerea unui material trebuie sa ai in vedere si rezistenta mecanica a materialelor. Aceasta notiune se refera la comportarea materialului sub actiunea fortelor exterioare. Asadar, discutam despre felul in care reactioneaza un material la temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute, la fluctuatiile de temperatura, la contactul cu apa sau in cazul unor calamitati naturale.

Click aici pentru a afla mai multe detalii

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie III Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie III
Avantajele si dezavantajele caselor din lemn Avantajele si dezavantajele caselor din lemn
Gipscartonul: o solutie ieftina si rapida pentru amenajarea spatiului Gipscartonul: o solutie ieftina si rapida pentru amenajarea spatiului
Termobetonul – Ce este si la ce se foloseste Termobetonul – Ce este si la ce se foloseste
De ce WPC-ul ieftin este de fapt mai scump? De ce WPC-ul ieftin este de fapt mai scump?
Ce este apa de sticla? Ce este apa de sticla?

Vezi mai multe articole