Perdele si draperii

Perdele si draperii

20 decembrie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 

O alegere practica si estetica...

Simple sau duble, scurte sau lungi, uni sau multicolore, perdelele protejeaza de privirile indiscrete, mascheaza caloriferele si cern lumina naturala, avand in acelasi timp un rol important in decorarea  ferestrelor și a interiorului. Iata de ce alegerea lor trebuie sa se faca cu simtul responsabilitatii si mai ales in cunostinta de cauza:

 

Lungi. La usile cu geam sau la usile-fereastra, draperiile si perdelele vor fi lungi, obligatoriu pana la podea; astfel ele vor da o nota de eleganta aparte in special ferestrelor unei case vechi sau cu mobila stil.


Scurte. Avand adeseori un caracter mai rustic, perdelele scurte sunt mai potrivite ferestrelor mici. Vor cadea pana la pervaz, fara a-l atinge sau putin mai jos de acesta.

 

Efecte corectoare :

 

             Cum marim o fereastra prea mica ?

Este indicat sa urcam galeria cat mai aproape de plafon, lasand perdeaua sa coboare pana la pamant si sa depaseasca lateral fereastra. Impresia este ca fereastra se prelungeste de fiecare parte.

 

              Cum realizam unificarea unor ferestre diferite ?

In cazul unor ferestre de diferite latimi, va recomandam sa modificati usor centrarea barelor pentru a da iluzia unor ferestre similare.

 

              Perdele in loc de perete despartitor

In locurile stramte, perdelele pot inlocui in mod avantajos usile; de asemenea, ele pot fi folosite la inchiderea unui dulap sau la mascarea unui vestiar. Intr-o incapere vasta in schimb, le putem folosi pentru a delimita doua spatii, fiecare decorat intr-un alt stil, amplificand astfel impresia de spatiu.

 

 

 

perdele draperii forum

 

 

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Armonia de la fereastra Armonia de la fereastra
Vise, basme si o lume aparte - decorul zodiei pesti Vise, basme si o lume aparte - decorul zodiei pesti
Asigura-ti confortul acasa cu DECORATIUNI 2015,  noul catalog de la Praktiker! Asigura-ti confortul acasa cu DECORATIUNI 2015, noul catalog de la Praktiker!
Lumina si intuneric - draperii Lumina si intuneric - draperii
Jocurile luminii și piatra naturală Jocurile luminii și piatra naturală
Case de colectionari - Partea I Case de colectionari - Partea I

Vezi mai multe articole