Perdele si draperii

01 septembrie, 2003

comenteaza trimite unui prieten printeaza

ritzsheer3.jpg

O alegere practica si estetica...

Simple sau duble, scurte sau lungi, uni sau multicolore, perdelele protejeaza de privirile indiscrete, mascheaza caloriferele si cern lumina naturala, avand in acelasi timp un rol important in decorarea interiorului. Iata de ce alegerea lor trebuie sa se faca cu simtul responsabilitatii si mai ales in cunostinta de cauza:

paroi_jap.jpg

Lungi. La usile cu geam sau la usile-fereastra, draperiile si perdelele vor fi lungi, obligatoriu pana la podea; astfel ele vor da o nota de eleganta aparte in special ferestrelor unei case vechi sau cu mobila stil.


Scurte. Avand adeseori un caracter mai rustic, perdelele scurte sunt mai potrivite ferestrelor mici. Vor cadea pana la pervaz, fara a-l atinge sau putin mai jos de acesta.

Efecte corectoare :

             Cum marim o fereastra prea mica ?

Este indicat sa urcam galeria cat mai aproape de plafon, lasand perdeaua sa coboare pana la pamant si sa depaseasca lateral fereastra. Impresia este ca fereastra se prelungeste de fiecare parte.

 

              Cum realizam unificarea unor ferestre diferite ?

In cazul unor ferestre de diferite latimi, va recomandam sa modificati usor centrarea barelor pentru a da iluzia unor ferestre similare.

 

              Perdele in loc de perete despartitor

In locurile stramte, perdelele pot inlocui in mod avantajos usile; de asemenea, ele pot fi folosite la inchiderea unui dulap sau la mascarea unui vestiar. Intr-o incapere vasta in schimb, le putem folosi pentru a delimita doua spatii, fiecare decorat intr-un alt stil, amplificand astfel impresia de spatiu.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Aplicarea vopselei - o etapa importanta in obtinerea designului dorit Aplicarea vopselei - o etapa importanta in obtinerea designului dorit
Evita 5 dintre cele mai frecvente greseli de decorare! Evita 5 dintre cele mai frecvente greseli de decorare!
Jaluzelele din lemn - potrivite pentru orice interior Jaluzelele din lemn - potrivite pentru orice interior
Cum sa-ti faci singur decoratiunile de Craciun – idei si exemple Cum sa-ti faci singur decoratiunile de Craciun – idei si exemple
Lumina si intuneric - draperii Lumina si intuneric - draperii
Candelabrele revin la moda Candelabrele revin la moda

Vezi mai multe articole