5 motive in favoarea si defavoarea pomului de Craciun natural

5 motive in favoarea si defavoarea pomului de Craciun natural

19 noiembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Beteala, globuri, luminite, decoratiune-stea in varf si cadouri sub el. Este vorba despre traditionalul pom de Craciun, fara de care cea mai frumoasa sarbatoare a anului si-ar pierde din farmec. Dar alegerea pomului pentru Craciun ridica un semn de intrebare si ofera doua alternative: natural sau artificial? Fiecare alegere avand atat avantaje, cat si dezavantaje. Iata 5 motive in favoarea pomului de Craciun natural si 5 motive in defavoarea lui.

Incepem cu cele 5 motive in favoarea unui pom de Craciun natural:

1. Confera magie, aer de poveste si basm Craciunului. Sa fim seriosi, bradul natural il recunoasti de la cativa metri distanta. Ofera atmosfera si o nota aparte, distinsa, casei.

2. Mirosul. Parca nu-i Craciunul daca nu miroase a brad in casa. Mirosul de brad iti sugereaza olfactiv ca a sosit Craciunul. Evident, exista varianta de a cumpara o decoratiune pentru masa sau usa realizata din crengi de brad si astfel sa ai in casa miros de brad, dar parca nu-i acelasi lucru.

3. Daca il cumperi in ghiveci, dupa ce au trecut sarbatorile il poti planta in gradina ta (daca locuiesti la casa cu gradina) sau in fata scarii. In felul acesta faci un bine naturii si oferi pomului de Craciun o menire si dupa ce au trecut sarbatorile de iarna.

4. Chiar daca ai cumparat un pom de Craciun taiat (din munti sau pepiniera), ai putea sa-l duci, dupa ce au trecut sarbatorile, la un centru de colectare si reciclare, pentru ca lemnul sa poata fi folosit ulterior, salvand astfel alti copaci de la taiere.

5. Aspectul. Pur si simplu pomul de Craciun natural arata mult mai bine decat unul artificial. Naturalul nu poate fi duplicat, doar copiat si imitat.

Iata si cele 5 motive in defavoarea pomului de Craciun natural:

1. Ii cad acele, ceea ce inseamna ca va trebui sa faci des curatenie sub el. Adica sa aspiri. Iar cel mai mare deranj va fi in momentul in care ii dati jos podoabele si-l scoateti din casa.

2. Poate fi pericolos pentru copiii de varste mici sau pentru aminalele de companie. Copiii il pot tranti si se pot accidenta, sau pot inghiti sau inhala acele de brad sau molid. Trebuie sa stati cu ochii pe cei mici atunci cand se afla in preajma bradului.

3. Un alt argument in defavoarea pomului de Craciun natural este pretul. De cele mai mult ori piperat, comerciantii umfla pretul pentru a obtine un profit cat mai mare. In plus, trebuie sa-l cumperi an de an, pe cand pomul articifical il cumperi o data si-l poti folosi foarte multi ani daca ai grija de el.

4. Sunt taiati de pe munti si adusi in piete. Asta poate fi un dezavantaj, mai ales in cazul persoanelor ecologiste, care se gandesc inainte de a cumpara un produs la impactul pe care produsul il are asupra naturii.

5. Este dificil de transportat de la piata si pana in fata blocului, apoi de urcat in lift sau pe scari, de cioplit si montat in suport, mai ales daca esti o fata singura sau o persoana mai putin indemanatica.

Voi ce pom de Craciun veti impodobi anul acesta?
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mobilierul desenat - o arta pe cale de disparitie Mobilierul desenat - o arta pe cale de disparitie
Case de colectionari - Partea I Case de colectionari - Partea I
O mangaiere pentru ochi si talpi: covorul traditional romanesc O mangaiere pentru ochi si talpi: covorul traditional romanesc
Agatatori creative care te vor ajuta sa nu-ti mai ratacesti cheile vreodata Agatatori creative care te vor ajuta sa nu-ti mai ratacesti cheile vreodata
Perdele si draperii Perdele si draperii
Tapet de caramida - decor pentru holuri, coridoare, bucatarii Tapet de caramida - decor pentru holuri, coridoare, bucatarii

Vezi mai multe articole