Pisica care sta pe canapea in casa

Pericolele din casa la care poate fi expusa pisica ta

29 aprilie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiar daca se zice ca pisica are noua vieti, in casa ta pot exista pericole care pot pune in primejdie viata animalului tau de companie. Noi am identificat 6 pericole pentru pisica ta. Par multe, asa-i? Ai sa vezi ca la unele dintre ele nici nu te-ai fi gandit vreodata. Pe principiul “pericolul apare de unde nici nu te gandesti”, iata cateva situatii in care trebuie sa fii cu bagare de seama.

Cablurile electrice. S-ar putea ca pisicii tale sa-i placa sa roada cablurile electrice si sa se electrocuteze. Mai bine pune toate cablurile intr-un tub special de protectie, rezolvand astfel aspectul inestetic al cablurilor incurcate si lungite prin casa, si protejand totodata viata pisicii.

Cactusi si plante otravitoare. Pisica ar putea sa inghita tepii de la cactus si acestia i-ar putea perfora stomacul. Printre plantele care se pot dovedi toxice pentru pisici se numara aloe vera, azalea, begonia, cala, majoritatea speciilor de crin, craciunita, crizantema, dracena, ficusul, garoafa, gladiola, laleaua, vascul si zambila. Consumul acestor plante pot cauza pisicii diverse probleme gastro-intestinale sau afectiuni ale pielii.

Produsele chimicale. Cel mai sigur este sa tii detergentii, solutiile chimice de curatat, dar si antigelul si ingrasamintele pentru plante intr-un dulap inchis, la care pisica sa nu aiba acces.

Grija mare la masina de spalat sau cuptor. Pisica este foarte curioasa de felul ei si ii place sa doarma in cele mai neasteptate locuri. Da, s-ar putea sa o gasesti dormind in cuva masinii de spalat sau in cuptor, daca l-ai uitat deschis. Fii cu bagare de seama cand pui rufe la spalat si, inainte sa pornesti masina, asigura-te ca pisica nu-i in cuva. Un alt aparat electrocasnic in care s-ar putea sa te trezesti ca ai “inchis” pisica este frigiderul.

Semineul si alte surse de foc. Pisicilor le place foarte mult caldura, acesta fiind motivul pentru care dorm pe calorifer sau pe pervaz. Ei bine, focul care arde in semineu va atrage pisica, poate prea mult, iar cateva scantei ar putea sa sara fix pe blana ei. In concluzie, nu o lasa sa se apropie de sursele de foc.

Ai grija la dulciuri si mancare. Ciocolata si delicioasele mancaruri pe care le gatim ii pot face rau pisicii, aceasta fiind in general sensibila la multe alimente pe care omul le poate consuma fara cea mai mica problema. Asa ca pune capacul pe oala si nu uita ciocolata desfacuta prin pat.

In concluzie, pentru a evita producerea unor accidente, este indicat sa verifici spatiul in care pisica are acces si sa cauti, pe cat posibil, sa limitezi pericolele.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Primul pas în doi Primul pas în doi
Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea I) Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea I)
Planul familiei tale in caz de urgenta Planul familiei tale in caz de urgenta
Ce trebuie sa faci in caz de cutremur Ce trebuie sa faci in caz de cutremur
Pregatirea casei inainte de a pleca in vacanta Pregatirea casei inainte de a pleca in vacanta
 Lucruri creative si inovative pentru casa ta Lucruri creative si inovative pentru casa ta

Vezi mai multe articole