Pregatirea casei pentru toamna

Pregatirea casei pentru toamna

10 octombrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

De indata ce vine septembrie, lumina razbate altfel prin perdele, iar aerul isi schimba temperatura si mirosul cand deschizi fereastra dimineata. Zilele de toamna sunt diferite de cele lungi si calduroase de vara, insa au farmecul lor, acela care te face sa te bucuri de caldura propriului camin.

Daca vrei sa-ti pregatesti casa pentru anotimpul rece, poti incepe prin a acoperi podelele cu carpete calduroase, din lana sau alte tesaturi groase. Astfel, picioarele tale se vor simti protejate, iar casa va capata un aspect confortabil si placut. Pentru un plus de caldura si culoare, tine jaluzele ridicate in timpul zilei sau opteaza pentru niste perdele ce vor filtra lumina in culorile toamnei: portocaliu, rosu, galben. Pe masura ce vremea se raceste, e nevoie sa schimbi tipul de lenjerie de pat pe care o folosesti. Daca nu vrei sa pornesti inca centrala termica, trebuie sa renunti la materialele subtiri, precum satinul sau matasea si sa folosesti paturi din fibre naturale calduroase, precum bumbacul, lana sau catifeaua.
Odata cu venirea toamnei, se impune si pregatirea camarii pentru depozitarea alimentelor conservate. Trebuie avute in vedere temperatura, conditiile de aerisire si organizarea spatiului, pentru a mentine in conditii optime o zona atat de restransa precum o camara. Teasta trebuie sa fie ferita de igrasie, condens, mucegai, umiditate crescuta, iar temperatura nu trebuie sa fie nici prea joasa, nici prea ridicata. Verifica daca e nevoie sa izolezi peretii camarii sau sa instalezi un sistem de ventilare pentru a pastra alimentele la temperatura propice. Daca in camara exista fereastra, ai grija ca lumina sa nu cada direct pe produsele depozitate. Aseaza borcanele grele si voluminoase pe rafturile de jos, iar cele usoare si mici pe cele de sus, ca totul sa fie accesibil. Pentru o igienizare suplimentare a spatiului potii folosi carbune pentru absorbtia mirosurilor si lavanda uscata impotriva daunatorilor.
Vazele cu flori din casa vor fi treptat inlocuite de cosurile cu fructe. Poti folosi fete de masa in ton cu cromatica autumnala, iar seara poti recrea caldura unui semineu prin aprinderea unor lumanari aromate. Paturile pufoase si calduroase nu trebuie sa se regaseasca doar in dormitor. O cuvertura colorata plasata pe canapea sau o patura calduroasa asezata ca din intamplare pe fotoliu vor oferi impresia de caldura livingului.
Pregateste-ti un locsor comod si calduros, aproape de fereastra, in care sa poti savura o cana de ceai sau de ciocolata calda si sa te poti bucura in tihna de culorile toamnei.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum scapi de mirosul de tigara dintr-o incapere Cum scapi de mirosul de tigara dintr-o incapere
Cum scapi de petele de calcar Cum scapi de petele de calcar
Cine poate sa beneficieze de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014? Cine poate sa beneficieze de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014?
5 idei utile de organizare 5 idei utile de organizare
Cum sa te pregatesti ca sa nu te ia iarna prin surprindere Cum sa te pregatesti ca sa nu te ia iarna prin surprindere
Pregatirea casei pentru iarna | Cum reducem costurile? Pregatirea casei pentru iarna | Cum reducem costurile?

Vezi mai multe articole