Peste 15.000 de locuinte vor fi finalizate in urmatorii ani in Capitala

29 iulie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Zonele Militari si Drumul Taberei au devenit tot mai atractive pentru investitorii imobiliari. In vestul Capitalei se deruleaza in prezent peste 20% din proiectele rezidentiale in curs de executie, in urmatorii ani urmand sa fie livrate catre beneficiari circa 15.000 de locuinte, au anuntat dezvoltatorii din domeniu. Peste jumatate dintre apartamente vor fi livrate pana in 2010.
 
Dezvoltatorii imobiliari vor preda la cheie in urmatorii ani aproape 15.000 de locuinte in ansamblurile rezidentiale construite in partea de vest a Capitalei, informeaza Mediafax.
click stanga pentru a mari imaginea
“Cartierele Militari si Drumul Taberei reprezinta o destinatie importanta si atractiva, atat pentru investitori, cat si pentru tinerele familii. Partea de vest a Bucurestiului pune la dispozitie 14.737 de locuinte, adica 22,68% din totalul spatiilor rezidentiale noi sau in faza de proiect, pe intreaga capitala. În acest numar intra ansamblurile mai mici, precum cele situate in zona Ghencea, cat si complexurile rezidentiale de anvergura, cum ar fi cele situate in Militari-Drumul Taberei sau Semanatoarea”, au comunicat reprezentantii unei companii imobiliare. Astfel, pe 5 hectare de teren din Militari se dezvolta West Park, un proiect   constituit de 19 cladiri cu un total de 1.500 de apartamente. Primele locuinte vor fi livrate in luna august, urmand ca pana in decembrie 2009 sa fie predate proprietarilor alte patru blocuri cu 179 de locuinte. Tot in cartierul Militari, in apropiere de autostrada Bucuresti-Pitesti, se deruleaza o investitie romaneasca: Ten Blocks. Ansamblul va include zece imobile cu 43 de apartamente fiecare. Primele patru blocuri ale complexului vor fi date la cheie la sfarsitul anului.
O alta companie romaneasca va construi in zona Prelungirea Ghencea 400 de locuinte in cadrul ansamblului Primavara Residential, dar si un alt ansamblu cu 1.000 de apartamente, Primavara Lujerului. In plus, un dezvoltator maghiar va construi, pana in 2010, aproximativ 2.000 de locuinte in complexul Sunset Residences dezvoltat in zona Militari - Drumul Taberei. Tot in sectorul 6, in zona Giulesti, sunt construite 420 de apartamente in cadrul complexului Lacul Morii Residential.
 
Peste 1.300 euro/ mp construit in vestul Capitalei
Preturile locuintelor din cartierele de vest sunt cuprinse intre 1.100 de euro si 1.250 de euro pe metru patrat, plus TVA. La aceastea se adauga pana la 6.000 de euro fara TVA pentru un loc de parcare exterior si maximum 14.000 de euro pentru unul subteran. Potrivit unui studiu realizat recent de analistii unei companii imobiliare, citat de NewsIn, numarul de apartamente noi care vor fi livrate in urmatorii 3-5 ani se va ridica la circa 65.000, insa necesarul de locuinte nu va fi acoperit, raportul fiind estimat in prezent la o locuinta pentru cinci cereri in Bucuresti. Zona de nord a Capitalei detine un procent de 38,10% din totalul unitatilor care vor fi disponibile in urmatorii trei - cinci ani, zona de vest 22,68% din total ofertei pe Bucuresti, estul ofera 26,93% din totalul de apartamente anuntate pe piata, in timp ce zona de sud doar 6,38%. În ceea ce priveste centrul Capitalei, lipsa de teren este mai mult decat evidenta, astfel ca procentul dezvoltarilor rezidentiale din zona este de doar 5,88% din total.
 
Sursa: Gardianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pancake Tour by Tefal, cel mai delicios turneu al primaverii! Pancake Tour by Tefal, cel mai delicios turneu al primaverii!
Reinventeaza-ti afacerea la ROMHOTEL 2020! Nu rata intalnirea cu specialistii industriei ospitalitatii Reinventeaza-ti afacerea la ROMHOTEL 2020! Nu rata intalnirea cu specialistii industriei ospitalitatii
Magazinele Flanco se alatura retelei de vanzare iaBilet.ro Magazinele Flanco se alatura retelei de vanzare iaBilet.ro
Rowenta Ultimate Protect, aliatul tau pentru seri racoroase si linistite de vara Rowenta Ultimate Protect, aliatul tau pentru seri racoroase si linistite de vara
Presedintele de bloc nu are voie sa anuleze o hotarare legala adoptata in Adunarea Generala Presedintele de bloc nu are voie sa anuleze o hotarare legala adoptata in Adunarea Generala
Apometrele se monteaza numai de firme Apometrele se monteaza numai de firme

Vezi mai multe articole