Anunturiparticulari.ro: "Prima Casa" nu va influenta preturile locuintelor - 25 februarie 2010

25 februarie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Valoarea apartamentelor este in continuare in scadere
 
Daca unii reprezentanti ai site-urilor imobiliare sustin ca Prima Casa va influenta evolutia preturilor apartamentelor, se pare ca cei de la anunturiparticulari.ro ii contrzic prin ultimul raport de monitorizare imobiliara realizat pentru perioada 1 - 24 februarie 2010 care arata ca pretul mediu de vanzare al locuintelor din Bucuresti se afla in continua scadere.
"Tendinta de diminuare a pretului mediu de vanzare al apartamentelor se mentine, cu toate ca in prima parte a lunii februarie, asteptarile legate de o eventuala crestere a pretului apartamentelor prin reluarea programului Prima Casa au fost destul de mari. Reorientarea programului Prima Casa spre stimularea constructiilor de locuinte noi si mentinerea vechiului plafon maxim garantat de stat de 60.000 de euro in cazul apartamentelor vechi infraneaza cresterea preturilor acestora", se arata in comunicatul de presa remis de reprezentantii anunturiparticulari.ro.
 
Scaderi de pana la 8% intr-o luna
 
Potrivit sursei citate, pretul mediu solicitat de proprietari pentru o garsoniera continua sa scada depasind pragul minim atins in ianuarie 2010. "In luna precedenta garsonierele erau evaluate la 42.467 euro, in timp ce datele partiale din aceasta luna arata ca suma ceruta pentru o garsoniera este de 42.245 euro", se mai arata in analiza.
Acelasi raport de monitorizare subliniaza ca in perioada 1 - 24 februarie 2010 pretul mediu de vanzare al unui apartament cu 2 camere este de 66.762 euro, valoarea proprietatilor depreciindu-se cu 3,1 procente fata de luna ianuarie. In ceea ce priveste apartamentele cu 3 camere, tarifele cerute de catre proprietari sunt de 94.535 euro, cu 0,51 % mai putin fata de luna anterioara in timp ce apartamentele cu 4 camere sunt evaluate la valoarea medie de 115.019 euro, cu aproximativ 7,86 % mai putin decat in ianuarie.
 
Numarul de oferte a ramas cam acelasi
 
In ceea ce priveste numarul de oferte nou aparute pe piata in aceasta parte a lunii monitorizate nu este cu mult redus fata de luna precedenta. "Pana la 24 februarie 2010, se inregistreaza un numar de 1529 apartamente scoase la vanzare in Bucuresti dintre care 356 de garsoniere, 585 apartamente cu 2 camere, 458 apartamente cu 3 camere si 130 apartamente cu 4 camere in raport cu cele 1.660 de apartamente iesite pe piata in ianuarie 2010", au mai spus oficialii in raportul respectiv.
 
Certificarea energetica ingreuneaza tranzactionarea
 
Potrivit comunicatului remis de anunturiparticulari.ro, o noua perspectiva asupra tranzactiilor de pe piata imobiliara o ofera si adoptarea legii privind certificarea energetica unde este prevazut ca la incheierea oricarui contract de vanzare-cumparare sau de inchiriere va fi obligatorie prezentarea unui certificat de performanta energetica al cladirii. In aceasta situatie pentru proprietarii vanzatori, pe fundalul unei piete imobiliare tot mai competitive, vanzarea apartamentelor de clasa inferioara C sau D, asa cum sunt incadrate cele mai multe locuinte din Bucuresti, va fi extrem de dificila. "De asemenea, noul program Prima Casa limiteaza achizitionarea locuintelor prin acest program, din momentul introducerii certificatului energetic, doar la imobilele incadrate in clasele A, B sau C de eficienta energetica", se mai arata in documentul citat.
 
Sursa: Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Traieste o experienta gastronomica de vis cu Mozart Chocolate Cream Liqueur Traieste o experienta gastronomica de vis cu Mozart Chocolate Cream Liqueur
Acordul pentru debransare se cere de la toti vecinii Acordul pentru debransare se cere de la toti vecinii
eMAG dezvaluie 10 produse din oferta de Black Friday eMAG dezvaluie 10 produse din oferta de Black Friday
Rowenta Silence Force 4A+, “roommate-ul” care te scoate din impas Rowenta Silence Force 4A+, “roommate-ul” care te scoate din impas
Magazinele online pierd peste 50 de miliarde de dolari pe an din cauza cosurilor de cumparaturi abandonate de consumatori Magazinele online pierd peste 50 de miliarde de dolari pe an din cauza cosurilor de cumparaturi abandonate de consumatori
Viata la tara prin oglinda educatiei Viata la tara prin oglinda educatiei

Vezi mai multe articole