Pipera de Iasi

04 aprilie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cateva dintre localitatile din apropierea capitalei Moldovei au devenit „cartiere de lux" in care locuiesc VIP-urile locale
 
Cu utilitati aproape ca la oras, drumuri bune, scoli si gradinite, comunele Miroslava, Valea Lupului, Barnova, Rediu si Aroneanu au reusit sa atraga tot mai multi ieseni, care investesc aici milioane de euro. Printre cei care au decis sa renunte la aglomeratia din oras pentru imprejurimile Iasiului, se numara senatorul PSD Ioan Solcanu, viceprimarul Constantin Adascalitei sau fostul prefect al judetului, Spiridon Cretu.
 
Reprezentantii pietei imobiliare locale sustin in ultimii ani ca a crescut foarte mult interesul pentru terenuri si investitii in zonele adiacente Iasiului. In topul preferintelor se afla comuna Miroslava, care tinde sa semene cu un cartier al orasului.
 
"In ultimii cinci ani, s-au mutat la noi peste 400 de familii venite de la Iasi. Pe langa avantajul ca suntem practic la 10 minute de oras, avem toate utilitatile in cea mai mare parte a comunei", sustine primarul din Miroslava, Vasile Lapusneanu.
 
Constantin Adascalitei locuieste intr-o ...
Valea Lupului, paradisul investitorilor
 
O alta comuna aflata pe lista preferintelor iesenilor este Rediu, situata la 7 kilometri de oras. Numai anul trecut aici s-au construit peste o suta de case. „Suntem inclusi pe o lista de investitii a guvernului in privinta alimentarii cu apa in sistem centralizat, lucru care va rezolva aceasta problema in toate satele", explica Diana Antoaneta, consilier juridic in cadrul Primariei Barnova.
 
In zona, preturile la terenuri ajung pana la maximum 100 de euro pe metru patrat. Si in comuna Valea Lupului piata imobiliara s-a dezvoltat simtitor in ultimii ani. „Preturile la terenuri ajung la 200 de euro/mp, insa in ultima perioada aici au inceput sa se mute mai mult agenti economici. Teren pentru case se gaseste tot mai putin", a precizat investitorul imobiliar Ioan Zapodeanu.
 
VIP-uri mutate la tara
 
Printre iesenii care au decis sa renunte la aglomeratia urbana se numara senatorul PSD Ioan Solcanu, care si-a ridicat in urma cu patru ani o vila de 700 de metri patrati in zona Valea Lupului.
 
„Casa este situata chiar la marginea Iasiului. Zona este foarte buna in primul rand pentru ca aerul este mai putin poluat, iar traficul este incomparabil mai mic decat in Iasi", a spus Solcanu.
 
Printre iesenii renumiti care s-au mutat la tara se mai numara fostul prefect Spiridon Cretu, care detine o casa in comuna Miroslava, si seful Directiei Generale Anticoruptie Iasi, Florin Ungureanu, proprietarul unei vile noi, estimata la peste 100.000 de euro din comuna Barnova, si viceprimarul Constantin Adascalitei.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Romanii au lasat IKEA fara stocuri Romanii au lasat IKEA fara stocuri
Nu am scapat de nebunia imobiliara Nu am scapat de nebunia imobiliara
Knauf Insulation anunta achizitia fabricii de vata minerala de sticla Gecsat S.A pentru a raspunde cererii regionale in crestere Knauf Insulation anunta achizitia fabricii de vata minerala de sticla Gecsat S.A pentru a raspunde cererii regionale in crestere
Abateri grave la comercializarea materialelor de constructii Abateri grave la comercializarea materialelor de constructii
Chiriile bucurestene s-au diminuat si cu 4,5% intr-o luna - 10 Septembrie 2009 Chiriile bucurestene s-au diminuat si cu 4,5% intr-o luna - 10 Septembrie 2009
Pancake Tour by Tefal, cel mai delicios turneu al primaverii! Pancake Tour by Tefal, cel mai delicios turneu al primaverii!

Vezi mai multe articole