on

Poarta glisanta automata: sfaturi de montare

20 aprilie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Proprietarii de curti care obisnuiesc sa isi parcheze masina in interiorul acestora cunosc faptul ca o poarta de acces larga aduce dupa sine si problema diminuarii spatiului. Tocmai de aceea, in special pentru curtile mai putin generoase, exista varianta montarii unei porti glisante in locul uneia cu doua canaturi. Despre montarea unei astfel de cai de acces, actionata de un motor, vom discuta in continuare, in acest articol.

In afara de avantajul oferit de salvarea spatiului din curte, o poarta glisanta mai prezinta si marele plus de a avea nevoie numai de un singur motor si de un singur mecanism de actionare, fata de varianta cu doua canaturi. Ca regula, motorasul va fi montat pe latura spre care se deschide poarta.

Executia intregii operatiuni presupune o fundatie continua, rezistenta la inghet si suficient spatiu pentru culisarea portii. In cazul prezentat in acest articol, tranzitul se deruleaza pe o latime de 4 metri, ceea ce impune o extensie a sinelor de minimum 3,90 metri in dreapta portii.

Poarta metalica din imagini culiseaza in lateral pe o sina, actionata de un motor puternic, potrivit greutatii suportate, in timp ce miscarea este asistata de o roata zimtata din alama. In timpul functionarii, aceasta roata se imbina in dantura sinei insurubate pe panoul portii.

De aceea, la montarea dispozitivului, este important ca mai intai sa fie determinat exact locul acestuia, iar poarta sa ruleze fara oprire, proces care depinde si de fixarea cat mai riguroasa in suruburi a cremalierei. In cazul de fata, aceasta este compusa din segmente separate de plastic dur, care urmeaza a fi insurubate succesiv in partea de jos a cadrului portii. Pentru mai multe detalii legate de montaj, te invitam sa urmaresti pasii din imaginile de mai jos.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gard WPC. 10 sfaturi pentru un montaj corect Gard WPC. 10 sfaturi pentru un montaj corect
Utilitatea gardului Utilitatea gardului
Intretinerea gardului din metal sau lemn Intretinerea gardului din metal sau lemn
Despre gardurile vii Despre gardurile vii
Gardul din piatra naturala: patru idei spectaculoase Gardul din piatra naturala: patru idei spectaculoase
10 modalitati de a integra gardurile WPC in designul exterior al casei tale 10 modalitati de a integra gardurile WPC in designul exterior al casei tale

Vezi mai multe articole