on

Pot lampile UVC face diferenta in spitale?

17 aprilie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cercetatorii din intreaga lume isi unesc fortele si lucreaza neintrerupt pentru dezvoltarea unui tratament si limitarea efectelor cauzate de COVID-19, pandemia care s-a extins rapid si la nivelul tarii noastre. Specialistii in iluminat de la Signify vin in sprijinul acestora si prezinta beneficiile pe care iluminatul le poate avea si in tratarea pacientilor. Desi lampile Philips cu radiatii UVC nu pot trata in mod direct oamenii, contributia lor este semnificativa.

Ce sunt radiatiile UVC?

Radiatia UVC este invizibila pentru ochiul uman, cu lungimea de unda cuprinsa intre 100 si 280nm. La lungimea de unda specifica de 253,7 nm, aceasta poate fi utilizata pentru dezinfectare sau purificare, deoarece distruge ADN-ul microorganismelor, facandu-le inofensive.

Cum pot fi aplicate radiatiile UVC?

Radiatia UVC poate fi folosita in lupta impotriva virusurilor sau a bacteriilor din apa, aer si de pe suprafete. Bacteriile sunt microorganisme ce pot provoca boli infectioase, avand trei cai de transmitere: aeriana, prin atingere sau inghitire. Pentru a elimina microorganismele ce plutesc liber in aerul din camera, radiatia UVC produsa de lampi penetreaza membrana celulelor, strabate continutul acesteia si distruge ADN-ul celular. Leziunile produse impiedica activitatea bacteriei si capacitatea acesteia de a se reproduce, nemaifiind o amenintare pentru organismul uman.

Astfel, aerul din incaperi ajunge sa treaca prin zona iradiata datorita circulatiei lui naturale si astfel se obtine un mediu dezinfectat sau, in cazul dozelor mari, sterilizat, reducand pericolul infectiilor si transmiterea numeroaselor imbolnaviri de la om la om.

Spitalele, alte institutii de sanatate si spatiile publice, inclusiv scolile, pot implementa instalatii si programe de curatare ce implica radiatiile UVC pentru neutralizarea patogenilor, pe durata noptii sau dupa incheierea programului, atunci cand nu se mai afla nimeni in incinta. Acestea au capacitatea de a elimina orice virus care ar putea genera complicatii in procesul de vindecare a pacientilor, atat in prezent, cat si pe viitor. Asadar, radiatiile UVC pot contribui la eliminarea virusului COVID-19 de pe suprafete, reducand in acest mod riscul aparitiilor de noi focare*.

Cat de sigure sunt radiatiile UVC?

Lampile cu radiatii UVC sunt sigure cat timp sunt utilizate de profesionisti. In timpul folosirii, acestia vor trebui sa poarte echipament de protectie a ochilor si a pielii. Cu toate acestea, lampile cu radiatie UVC nu trebuie folosite sub nicio forma pe oameni sau pe animale, deoarece va duce la rani severe la nivelul ochilor si pielii.

Care sunt pasii urmatori?

Philips isi aliniaza fortele impreuna cu partenerii sai din mai multe tari pentru a gasi o cale de a accelera implementarea lampilor cu radiatii UVC in unitatile unde ar putea avea un impact pozitiv. In China, unde folosirea lor este deja o practica obisnuita, compania a colaborat deja cu institutii medicale din mai multe zone. Este recomandat ca oricine foloseste lampile cu radiatii UVC sa urmeze cu strictete instructiunile de siguranta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gandacul marmorat maron – Cum scapam de daunatorul urat mirositor din casele noastre Gandacul marmorat maron – Cum scapam de daunatorul urat mirositor din casele noastre
Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea I) Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea I)
Cum scapi de paianjeni Cum scapi de paianjeni
Sansa ca prosopul tau sa nu contina bacterii e asemanatoare cu cea a castigului la pariuri Sansa ca prosopul tau sa nu contina bacterii e asemanatoare cu cea a castigului la pariuri
Curatenia locuintei: cum poti tine praful sub control Curatenia locuintei: cum poti tine praful sub control
Criteriile de alegere a unui dezumidificator Criteriile de alegere a unui dezumidificator

Vezi mai multe articole