on

Primatech | Inovatie, Siguranta si Calitate

22 septembrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

De-a lungul anilor, proiectul Misiunea Casa, prin specialistii angajati in dialogul permanent cu forumistii si publicul cititor, a urmarit cu atentie evolutia unor companii romanesti, cautand sa se apropie de acestea: pentru a le cunoaste produsele dar mai ales, pentru a cunoaste oamenii si echipele ce stau in spatele unor proiecte de succes.

 

Nu ar fi prima oara cand aratam preocupare fata de problematica incendiilor, de aceea am rugat pe Dl Ing Viorel Stanculescu, Senior Community Manager al Forumului Misiunea Casa, sa evalueze piata detectoarelor de gaz. El s-a oprit asupra unei companii din Baia Mare, Primatech, ale caror produse le-a evaluat dupa cum urmeaza:

 

De-a lungul anilor, Primatech a dezvoltat o gama larga de produse destinate detectiei gazelor periculoase din mediul casnic si nu numai. Aceasta gama este impartita in trei (3) categorii de produse, si anume: detectoare de gaz, electrovalve de siguranta si sisteme de detectie.

 

Detectoarele de gaz sunt proiectate si fabricate pentru a preveni producerea evenimentelor neplacute datorate scurgerilor accidentale de gaz metan si a intoxicatiilor cu monoxid de carbon. Sunt disponibile detectoare de gaz metan (PREVENT [m]), detectoare de monoxid de carbon (PREVENT [mc]) si detectoare combinate de gaz metan si monoxid de carbon (PREVENT [d]). Detectoarele de gaz metan sunt prevazute cu functie dubla, vizuala si auditive, monitorizeaza atmosfera din incapere si emite semnalul inainte de a se ajunge la o concentratie periculoasa de gaz metan (8-9% din limita inferioara de explozie) iar in cazul monoxidului de carbon alarma porneste inainte de a pune in pericol viata locatarilor.

  

Electrovalvele de siguranta ELEKTROGAS sunt furnizate in exclusivitate, oferind clientilor produse de cea mai buna calitate, fac fata in orice conditii si sunt potrivite atat pentru nevoile rezidentiale, cat si pentru procese industriale. Electrovalvele se pot livra cu conexiune filetata la diametre de 3/8” si 1/2” sau cu flanse de la DN 40 la DN 300. Prin conectarea la unul sau mai multe detectoare de gaz metan si/sau monoxid de carbon, electrovalvele asigura inchiderea circulatiei gazului natural catre instalatiile de utilizare interioare.

 

Sistemele de detectie sunt sisteme complete si complexe compuse din detectoarele de gaz si/sau monoxid de carbon si electrovalve de siguranta. Asadar sunt furnizate in pachet complet de solutii pentru protectia la scurgerile de gaz metan in varianta PREVENT [m] s si pentru protectia la scurgerile de gaz metan si acumulare de monoxid de carbon in varianta PREVENT [d] s.

 

Trei motive pentru care sa optam pentru Solutia PREVENT [d] s, un sistem complet de siguranta la gaze:

 1. Prin detectia gazului metan, atentioneaza in momentul in concentratia de gaze ajunge la 8% din limita inferioara de explozie;
 2. Prin detectia de monoxid de carbon atentioneaza prin alarma vizuala si acustica inainte de acumularea unei concentratii periculoase de monoxid de carbon, prag peste care viata omeneasca poate fi pusa in pericol;
 3. Prin legarea la electrovalva necesara pentru fiecare instalatie de gaze, evita acumularea de gaze intr-un spatiu inchis si o eventuala explozie.

 

 

Totodata, am avut placerea unui interviu cu specialistii Primatech. Iata cum a decurs interviul, realizat in exclusivitate pentru cititorii Misiunea Casa:

 

 1. Primatech a castigat medalia de aur pentru sustenabilitate oferita de prestigioasa institutie independenta EcoVadis. Ne puteti povesti mai multe?

 

Obtinerea medaliei de aur din partea EcoVadis reprezinta o recunoastere la nivel global si o incununare a tuturor demersurilor noastre ca echipa, a investitiilor in inovatie si a implementarilor strategice de business. Evaluarea EcoVadis a insemnat o analiza holistica a companiei si activitatii acesteia. Suntem recompensati pentru abordarea noastra in managementul Responsabilitatii Sociale Corporative (CSR), pentru performanta noastra de sustenabilitate, avand in vedere  patru piloni principali, dupa cum urmeaza:

 • Mediu (Politica de mediu, reducerea consumului de resurse, colectarea selectiva, reciclarea, impact scazut asupra mediului prin produsele si solutiile de siguranta promovate);
 • Munca si drepturile omului (Politica sociala, sanatate si securitate in munca, dialogul social, beneficii, instruirea oferita angajatilor, formare profesionala, politica de recrutare);
 • Etica  ( Codul de conduita, certificari ISO, GDPR );
 • Achizitii sustenabile (Evaluarea si selectia furnizorilor si dupa principii sustenabile).

 

Acesti piloni de evaluare sunt extrem de reprezentativi si pentru felul in care brandul Primatech a fost construit, respectul pentru echipa, mediu si parteneri si siguranta pentru fiecare client fiind parte din ADN-ul companiei.


 

 1. De ce ati ales sa deveniti membri ai CoGDEM? 

 

In centrul business-ului nostru se afla clientul, mai specific siguranta acestuia. Obiectivul nostru este sa fim cei mai buni in ceea ce priveste inovatia de produs, tocmai pentru a servi interesului tuturor celor care folosesc produsele noastre de detectie.

 

Pentru ca ne-am dorit sa fim cu un pas inainte cerintelor clientilor, si pentru ca ne-am dorit sa avem un schimb de experienta, practica si dezvoltare, am decis sa ne asociem  cu cei mai buni jucatori ai industriei noastre la nivel global. Este extrem de important pentru noi sa fim aproape de producatori si experti care se concentreaza pe cele mai importante teme de pe agenda de discutii a industriei de detectie si siguranta.

 

 1. In ce consta parteneriatul incheiat in 2018, intre PRIMATECH si compania germana MRU?

 

MRU este unul dintre cei mai importanti parteneri ai nostri, o companie prestigioasa ce activeaza intr-un domeniu complementar celui in care operam noi. Colaborarea noastra se bazeaza pe faptul ca avem principii de business asemanatoare: oferim clientilor nostri solutii de detectie sigure si de cea mai buna calitate. De aceea produsele MRU s-au alaturat natural portofoliului nostru si ne bucuram ca le putem distribui pe piata locala.

 

 1. Logo-ul Kitemark pe care l-ati obtinut din anul 2008, de la BSI GROUP v-a ajutat cu promovarea pe piata externa a produselor din gama PREVENT?

 

Prezenta in tari din Europa face parte din planurile noastre de extindere si reprezinta o alta recunoastere a calitatii produselor noastre, mai ales ca Europa de Vest presupune o piata extrem de competitiva, cu jucatori de prima mana. Credem ca, in cazul produselor noastre, siguranta pe care acestea o ofera clientilor este cartea noastra de vizita, inaintea certificarilor.

 

De asemenea, tocmai pentru a testa calitatea, ne-am raportat intotdeauna la rigorile impuse de standardele de produs. Pentru noi, depasirea acestor standarde a fost dintotdeauna si un obiectiv, dar si o provocare. Lucram cu cele mai bune laboratoare in domeniu din Europa si ne raportam la British Standard Institute (Marea Britanie) si TUV (Germania).

 

 1. Pandemia ne-a afectat simturile, intre care si mirosul. Stim de la parintii nostri ca gazul metan nu miroase, e un mit sau o realitate?

 

Intr-adevar, metanul nu are miros si mai mult, este invizibil. De aceea, pentru a sprijini detectarea scurgerilor de gaz inainte ca acestea sa devina periculoase, metanul se odorizeaza cu etilmercaptan, o substanta ce are un miros puternic, pregnant.

Cu toate acestea, o crestere treptata a concentratiei gazului metan poate sa fie greu perceputa (daca este lenta, organele de simt se obisnuiesc cu mirosul si nu il mai detecteaza). De aceea e extrem de important sa ne bazam pe un detector de calitate, care sesizeaza scurgerile inainte ca acestea sa fie periculoase. Mai mult, sistemele automate de detectie (detector conectat prin releu la electrovalva) inchid gazul si atunci cand nu e nimeni acasa, pentru a evita tragedii.

 

 1. Cateva sfaturi pentru cititorii Misiunea Casa - de ce e important sa montam corect un detector de gaze?

 

Asa cum spuneam, exista multe cazuri in care scurgerile de gaz metan nu pot fi sesizate de catre locuitorii casei. De aceea, pentru a asigura protectia, exista un lant cauzal care trebuie indeplinit. El se compune dintr-un detector conform, instalarea corecta a acestuia, si utilizarea lui de zi cu zi. De exemplu, detectorul de gaz metan trebuie sa fie perfect calibrat pentru a recepta numai si numai gaz metan, nu alte substante chimice (insecticide, gaz de bricheta, odorizant de camera etc). Astfel, se evita declansarile accidentale, care duc de regula la deconectarea din priza a detectoarelor de catre utilizatorii lor casnici. Apoi, acest detector trebuie montat conform recomandarilor producatorului si normelor in vigoare, de catre personal autorizat. In cazul sistemelor automate, care inchid gazul direct de la electrovalva, necesitand interventie pe instalatia de gaz, acest fapt este obligatoriu.

 

In cazul detectoarelor Primatech, incercam sa ne asiguram ca acest lant este indeplinit in totalitate. In primul rand, detectoarele sunt calibrate digital printr-o tehnologie inovatoare proprie. Practic fiecare senzor in parte isi seteaza pragul de alarmare la concentratii prestabilite de gaz, printr-un proces de machine learning. In plus, datorita parteneriatelor pe care le-am stabilit cu clientii de pe piata locala, incercam sa consiliem si sa educam prin recomandari referitoare la instalare. Astfel, detectorul odata pozitionat, instalat, si intretinut  conform instructiunilor insotitoare, pot fi indeplinite toate conditiile necesare pentru o protectie reala.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Definitii armaturi - partea 1 – informatii despre PC, OB si alte abrevieri din universul armaturilor Definitii armaturi - partea 1 – informatii despre PC, OB si alte abrevieri din universul armaturilor
Rolul elementelor unui hidrofor Rolul elementelor unui hidrofor
Stabilirea si trasarea nivelului in constructii Stabilirea si trasarea nivelului in constructii
4 puncte cardinale - 4 sfaturi pentru pozitionarea casei 4 puncte cardinale - 4 sfaturi pentru pozitionarea casei
Avantajele si dezavantajele construirii in regie proprie Avantajele si dezavantajele construirii in regie proprie
Recomandarile forumistilor: “Cum pot transforma un gol de fereastra in gol de usa?” Recomandarile forumistilor: “Cum pot transforma un gol de fereastra in gol de usa?”

Vezi mai multe articole