pregatirea casei pentru primavara

Primavara in casa si in gradina

07 martie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Primavara este poate anotimpul pe care il asteptam cu cel mai mare entuziasm. Este anotimpul in care natura renaste si, odata cu ea si optimismul si entuziamul nostru. Sa deschidem asadar larg ferestrele si sa primim natura in casa noastra, ca pe cea mai plina de viata si proaspata decoratiune interioara.

Plantele din ghiveci
Cea mai simpla si accesibila modalitate de a avea plante in interiorul casei noastre sunt plantele de ghiveci. In principiu nu sunt greu de intretinut. Daca ne dorim insa sa avem cele mai bune rezultate, trebuie totusi sa stim cateva lucruri despre ingrijirea lor. In ceea ce priveste plantele medicinale, trebuie sa fim atenti la dimensiunea ghivecelor, deoarece acestea au radacini lungi si bogat ramificate. Prin urmare ghivecele trebuie sa fie adanci si largi. Sunt indicate vasele din lut sau din plastic, cu gauri mari pentru scurgerea apei. Pamantul trebuie sa fie alcalin, adica usor sarat, compus din pamant de flori si putin nisip. Este indicat pamantul de telina, pe care il gasesti in magazinele de specialitate. Aproape toate plantele medicinale, mai putin menta, au nevoie de sase ore pe zi de soare sau lumina directa, in special dimineata.
In ceea ce priveste plantele decorative care, in marea majoritate sunt mai putin pretentioase, este important sa le oferi un mediu de viata echilibrat, fara extreme. Nu le uita la soare, dar nu le pune apa mai des decat o data la cateva zile.

Gradina
Daca este unul dintre cazurile fericite si ai, in fata casei sau in fata blocului, o gradina de care te poti ocupa, primavara este un moment bun sa incepi sa ai, din nou, grija de ea. Incepe cu inlaturarea plantelor moarte. Vei schimba rapid si aspectul gradinii, insa vei face loc si noilor plante sa se dezvolte. Daca nu ai curatat plantele perene in toamna, cel mai probabil, acestea arata destul de urat acum ca iarna e pe sfarsite. Pentru multe astfel de plante este de preferat sa fie lasate la dimensiunile la care au ajuns si peste iarna, pentru o protective sporita. Insa, odata ce incep sa apara pui noi la baza plantei, cel mai indicat este sa indepartam varfurile vechi ale plantei.

Orice ai face nu uita sa te bucuri cat mai mult de lumina naturala si sa stai cat poti de mult in aer liber.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea de toamna a gradinii (III) - 10 plante ce se pot cultiva toamna Amenajarea de toamna a gradinii (III) - 10 plante ce se pot cultiva toamna
Recomandari pentru intretinerea rosturilor dintre pavele Recomandari pentru intretinerea rosturilor dintre pavele
Recomandari pentru amenajarea cu pavele Recomandari pentru amenajarea cu pavele
Plante de interior - Peperomia, o planta ideala pentru un interior modern Plante de interior - Peperomia, o planta ideala pentru un interior modern
Produse eficiente pentru marirea si coacerea fructelor Produse eficiente pentru marirea si coacerea fructelor
O oaza de liniste - veranda O oaza de liniste - veranda

Vezi mai multe articole