on

Principalele diferente intre aparatele de aer conditionat monosplit si cele multi split

28 iulie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Alegerea unui aparat de aer conditionat nu este intotdeauna simpla, tocmai pentru ca multitudinea de modele existente pe piata poate sa te puna in dificultate. Lasand la o parte multe alte specificatii care pot fi diferite de la un aparat la altul, principalul criteriu care diferentiaza sistemele AC este acela referitor la numarul de unitati interioare ce pot fi racordate la o unitate externa. Astfel, aceste aparate pot fi monosplit sau multisplit.

Aparatele de aer conditionat monosplit

In primul rand, este important de mentionat faptul ca aparatele de aer conditionat de tip split sunt alcatuite din doua componente principale: unitatea interna, care se monteaza in interiorul incaperii si unitatea externa ce va fi instalata obligatoriu pe un perete exterior. In cazul sistemelor monosplit, la o unitate exterioara poate fi conectata o singura unitate interioara.

Aceasta solutie de racire(respectiv, incalzire) este potrivita atunci cand vrei sa instalezi un aparat AC intr-o singura incapere, fiind in acelasi timp o solutie eficienta si economica.

Printre avantajele acestor categorii de sisteme se numara: produc un nivel scazut de zgomot, se instaleaza rapid si cu usurinta, problemele tehnice aparute pot fi remediate intr-un timp relativ mai scurt decat defectiunile unui sistem multisplit.

Sistemele de aer conditionat multisplit

Sistemele de aer conditionat multisplit permit racordarea mai multor unitati interioare (de regula intre 1-4) la o singura unitate externa. Aceasta caracteristica face ca aceste tipuri de sisteme AC sa fie ideale atat pentru cladiri rezidentiale, dar mai ales pentru cladirile de birouri sau spatii comerciale.

Climatizarea de tip multisplit ofera numeroase posibilitati de configurare, permitand interconectarea unitatilor interne (chiar si de capacitati diferite) astfel incat sa serveasca nevoilor si sa se adapteze spatiului de care se dispune. De asemenea, traseul frigorific in aceasta situatie poate ajunge pana la 140 de m lungime, fara sa afecteze functionarea aparatelor la capacitatea lor maxima.

Un alt beneficiu pe care il ofera aparatele de aer conditionat multisplit tine de costuri, motiv pentru care este si preferat de majoritatea proprietarilor de cladiri de birouri. Desi costurile montarii pot fi mai ridicate deoarece procesul este mai complex decat in cazul instalarii unui sistem monosplit, eficienta energetica ridicata amortizeaza cheltuielile in timp.

Ambele tipuri de aparate de aer conditionat au atat avantaje, cat si dezavantaje. Cel mai indicat este, ca in alegerea sistemul AC potrivit sa se ia in considerare criterii precum: compartimentarea spatiului, suprafata care necesita racita, dar si bugetul.

Sursa foto

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Avi Compact te ajuta sa folosesti eficient aparatul de aer conditionat. Avi Compact te ajuta sa folosesti eficient aparatul de aer conditionat.
Ventilator sau aer conditionat? Ventilator sau aer conditionat?
Aparatul de aer conditionat: cum il poti curata in regie proprie Aparatul de aer conditionat: cum il poti curata in regie proprie
Iarna cald, vara racoare - cum alegem un aparat de aer conditionat potrivit Iarna cald, vara racoare - cum alegem un aparat de aer conditionat potrivit
Reguli montare aer conditionat - prima parte Reguli montare aer conditionat - prima parte
Aerul conditionat: care sunt parametri de folosire recomandati pentru sanatate Aerul conditionat: care sunt parametri de folosire recomandati pentru sanatate

Vezi mai multe articole