Producatorul de mobila Remex dezvolta modele proprii pentru profituri mai mari

17 martie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 Producatorul de mobila Remex SA din Reghin estimeaza pentru acest an afaceri si profituri in crestere, dupa ce dificultatile de anul trecut au determinat o schimbare partiala a strategiei.
"Vom investi in crearea de modele proprii, care pot fi vandute pe pietele mai multor tari in vederea cresterii profitabilitatii si a evitarii fluctuatiilor pietei. Vom mentine insa politica de creare a rezervelor financiare, de circa 500.000 de euro, si de materii prime, rezerve care ne ajuta sa trecem peste perioadele dificile", a precizat Ioan Joarza, directorul general al companiei.
Compania estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 4,6 milioane de euro pentru acest an, in crestere de la 4,2 milioane de euro in anul 2005, si un profit de 0,8 milioane de euro, fata de 0,5 mil. euro anul precedent. "Vanzarile companiei au fost in 2005 mai mici fata de cele din 2004 datorita scaderii euro, respingerii unor comenzi pe motive de eficienta, schimbarii masive a produselor fabricate si lipsei unor comenzi in perioada de vara", a mai spus Joarza.
Intreaga productie realizata de Remex este orientata catre export.
"Livram catre Franta (65%), catre Olanda (24%), Marea Britanie (6%), iar in proportii mai mici catre Germania si Ungaria. Caderea cursului euro a redus profitabilitatea companiei in ultimele patru luni ale anului 2005 sub 10% si am pierdut circa 450.000 de lei", a continuat Joarza. Compania a alocat anul trecut un buget de investitii de aproximativ 200.000 de euro, iar pentru acest an preconizeaza investitii de 300.000 de euro.
Printre clientii companiei se regasesc companii externe, cum este cazul unei retele de 110 magazine din Franta.
De cealalta parte, furnizorii sunt reprezentati de producatori privati de cherestea si producatori de stratificate din tara.
Remex are 280 de angajati, iar actionarii sunt SIF Banat-Crisana cu o participatie de 10%, Ioan Joarza, care detine 26,33%, Maria Joarza, 26,61% si angajatii companiei 38,06%.
Piata autohtona de mobila a traversat in 2005 unul din cei mai grei ani de dupa 1990. Eexportatorii au fost cei mai afectati datorita evolutiei nefavorabile a cursului de schimb, in timp ce importurile au avut un ritm de crestere considerabil.
 
Sursa: Ziarul financiar

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

case case
TeraPlast inaugureaza un nou depozit de peste 5.000 mp langa Bucuresti TeraPlast inaugureaza un nou depozit de peste 5.000 mp langa Bucuresti
Case noi de 3,29 miliarde euro Case noi de 3,29 miliarde euro
Chiriasi si proprietari in aceeasi casa Chiriasi si proprietari in aceeasi casa
Gigacaloria, mai scumpa din toamna Gigacaloria, mai scumpa din toamna
Recuperatorul de rate, vecinul dumneavoastra in anul de criza 2009 Recuperatorul de rate, vecinul dumneavoastra in anul de criza 2009

Vezi mai multe articole