on

Produsele TeraGlass au ajuns in 12 tari in 2018. Peste 70% din cifra de afaceri provine din export

27 martie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cifra de afaceri a TeraGlass, compania care detine portofoliul de tamplarie termoizolanta al Grupului TeraPlast, a avut o crestere de 26% in 2018, in conditiile in care capacitatea de productie a companiei a fost ocupata in proportie de 90%.

Peste 70% din cifra de afaceri provine din activitatea de export, produsele TeraGlass ajungand anul trecut in 12 tari europene, precum Germania, Ungaria, Cehia, Austria, Slovenia sau Slovacia. De altfel, 60% dintre clientii TeraGlass sunt din strainatate. In Romania, produsele TeraGlass se comercializeaza in special in marile magazine de bricolaj.

Reteaua de distributie a TeraGlass a ajuns sa deserveasca lunar, la export, peste 500 de magazine, iar acest lucru a fost posibil doar ca urmare a construirii unor parteneriate de lunga durata, bazate pe incredere, calitate si promptitudine. Produsele TeraGlass sunt apreciate pe piata externa, iar investitiile in curs de implementare ne vor ajuta sa raspundem cererii ascendente de pe piata interna si cea externa”, a declarat Lorant Sas, directorul general al TeraGlass.

Cu o experienta de peste 10 ani in domeniu, fabrica TeraGlass, localizata in municipiul Bistrita, produce ferestre si usi din PVC, paneluri si panouri ornamentale si confectii din aluminiu, avand o capacitate anuala de peste 120.000 de unitati. In prezent, compania are 125 de angajati.

In vederea extinderii capacitatii de productie, in 2018, TeraGlass a demarat un proiect finantat prin schema de ajutor de stat, in valoare totala de 3,5 milioane de euro. Proiectul vizeaza crearea unui nou flux, complet automatizat, pentru productia ferestrelor si usilor din PVC, proces ce va contribui la cresterea capacitatii de productie si a productivitatii muncii, suplinind cererea aflata in crestere.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator de materiale de constructii, cu capital romanesc. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii, Profile de tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Usi si Tigla Metalica (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis in octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrica aflata integral in proprietatea unei firme romanesti, inaugurata dupa 1990.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP. Actiunile TeraPlast sunt incluse in indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET-Plus.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

V-ati saturat de caldura din casa? V-ati saturat de caldura din casa?
Pain & Delices – Masina de paine de la Tefal ce readuce in bucatarie retetele delicioase de paine ale bunicii Pain & Delices – Masina de paine de la Tefal ce readuce in bucatarie retetele delicioase de paine ale bunicii
Ministerul Mediului vrea sa eficientizeze consumul de energie si combustibil - 04 Mai 2009 Ministerul Mediului vrea sa eficientizeze consumul de energie si combustibil - 04 Mai 2009
Atestatul administratorului are valoare de autorizatie pentru desfasurarea activitatii independente Atestatul administratorului are valoare de autorizatie pentru desfasurarea activitatii independente
Apartamente pe plaja: 49.000 de euro Apartamente pe plaja: 49.000 de euro
Cum schimba deprecierea leului piata inchirierilor rezidentiale - 16 Ianuarie 2009 Cum schimba deprecierea leului piata inchirierilor rezidentiale - 16 Ianuarie 2009

Vezi mai multe articole