on

Promotii inteligente si credibile pentru materialele de constructii: BENCOMP propune inovatie si sustenabilitate in fiecare proiect!

27 mai, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

În industria materialelor de construcții, promoțiile inteligente și credibile joacă un rol esențial în asigurarea succesului și satisfacției clienților. O companie care se evidențiază prin abordarea inovatoare și preocuparea pentru mediu este BENCOMP. Inspirată de conceptul Parcului Güell din Barcelona, BENCOMP își propune să ofere clienților soluții win-win, cum ar fi capetele de raft, care îmbină sustenabilitatea și economia inteligentă. Aflați mai multe despre aceste promoții și valorile pe care le susține BENCOMP, prin contactarea partenerilor locali.

 

Sursa Foto: PixaBay, Alexandra

Parcul Güell din Barcelona este un exemplu remarcabil de utilizare a capetelor de lot în proiecte arhitecturale, reprezentând o capodoperă a geniului lui Antoni Gaudí. În realizarea acestui parc, Gaudí a fost influențat de conceptul de artă organică și sustenabilitate, folosind materiale reciclate și reutilizate pentru a crea structurile sale unice.

Unul dintre aspectele remarcabile ale Parcului Güell este utilizarea ceramicii fragmentate în multe dintre elementele sale arhitecturale. Gaudí a folosit bucăți de ceramică spartă, provenite de la fabricile locale, și le-a integrat în zidurile, pavajele și sculpturile parcului. Această abordare nu doar că a adăugat un joc fascinant de culori și texturi, dar a și oferit o soluție ingenioasă pentru utilizarea resturilor ceramice, transformându-le în elemente artistice semnificative.

De asemenea, în Parcul Güell, Gaudí a folosit și structuri din beton armat, care au fost construite utilizând un amestec de beton și pietre și moloz reciclat. Ni se pare de interes că acest mod de gândire a fost readus in actualitate de legislația Uniunii Europene. Mai multe detalii pentru cei interesați, pot fi consultate aici.

Vă propunem câteva exemple suplimentare de folosire a capetelor de lot, în arhitectură:

Renovarea și restaurarea clădirilor vechi: În loc să fie demolată complet o clădire veche, arhitecții pot alege să restaureze și să reutilizeze elemente precum ferestre, uși, podele sau chiar părți din structura de rezistență. Aceasta nu doar păstrează caracterul și istoria clădirii, dar și minimizează cantitatea de deșeuri generate în procesul de construcție.

Proiecte de construcție sustenabilă: Arhitecții și constructorii se concentrează tot mai mult pe dezvoltarea clădirilor sustenabile, care utilizează materiale reciclate și durabile. Resturile provenite din alte proiecte de construcție pot fi reciclate și integrate în structurile noi, cum ar fi panourile solare, sistemul de izolație termică sau finisajele interioare. Aceasta nu doar reduce costurile și deșeurile, dar și contribuie la reducerea amprentei de carbon a clădirilor.

Proiecte de artă și design: Artiștii și designerii pot găsi inspirație în resturile de materiale și pot crea opere de artă sau obiecte funcționale unice. De la mobilier realizat din lemn reciclat sau metal, până la sculpturi din materiale găsite în deșeuri, există numeroase posibilități de a transforma resturile în lucrări creative și estetice.

Grădini și peisagistică: Resturile provenite din construcții, cum ar fi blocurile de beton sau pietrele, pot fi reutilizate în amenajarea grădinilor și peisajelor. Acestea pot fi folosite pentru construcția de ziduri de sprijin, alei, terase sau chiar pentru a crea elemente de decor și structuri peisagistice interesante.

Utilizarea capetelor de lot în proiectele arhitecturale aduce multiple beneficii, inclusiv reducerea deșeurilor și a impactului asupra mediului, economisirea resurselor naturale, crearea de lucrări unice și promovarea unei abordări sustenabile în construcții. Inspirându-ne de la exemple precum Parcul Güell, putem explora și adopta soluții inovatoare și creativitate în utilizarea unor combinații de nuanțe diferite, contribuind astfel la un mediu construit mai ecologic și durabil.

De aceea, vă invităm să aflați mai multe despre capetele de lot disponibile prin partenerii BENCOMP, pentru a vă testa atât creativitatea, cât și pentru a echilibra bugetul amenajărilor pe care le aveți în vedere!FOTO (sus) - Exemple de amenajări de terasă, cu lemn compozit (WPC). Amănuntele ofertei speciale le aflați pe site-ul producătorului Bencomp din Buzău. Amenajari din WPC - lemn compozit, realizate cu ”capete de lot”.

FOTO (jos) - Exemplu de promoție sustenabilă, care este dedicată Beneficiarului Final. Mai multe detalii, pe site-ul companiei BENCOMP

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

BCA-ul, un material de constructii care tine cu mediul inconjurator BCA-ul, un material de constructii care tine cu mediul inconjurator
Despre rezistenta si durabilitatea betonului intarit Despre rezistenta si durabilitatea betonului intarit
Prefabricatele castiga teren Prefabricatele castiga teren
Alegerea, aplicarea si intretinerea tencuielii decorative Alegerea, aplicarea si intretinerea tencuielii decorative
Sticla in constructiile durabile – ce trebuie sa stim? Sticla in constructiile durabile – ce trebuie sa stim?
Amorsa – sfaturi de preparare si aplicare Amorsa – sfaturi de preparare si aplicare

Vezi mai multe articole