on

Pune pe primul loc siguranta familiei tale alegand un cos de fum profesional

25 iunie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Alegerea unui cos de fum de inalta calitate este vitala pentru siguranta casei si familiei tale. Datele provenite de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) ne spun ca in fiecare an, in perioada anterioara sosirii anotimpului rece, aproximativ 20% dintre incendiile produse in tara noastra sunt cauzate de cosuri de fum improvizate, defecte sau curatate deficitar. Un cos de fum profesional, indiferent daca este utilizat in cadrul unei centrale termice pe gaz sau al unui semineu pe lemne, pe langa siguranta, iti poate facilita si un grad ridicat de eficientizare a arderii ceea ce se traduce in economii serioase la bugetul familiei.

Asa cum o recomanda IGSU, prin campaniile sale periodice de informare, este aproape vital sa acordati o atentie sporita in momentul in care va decideti sa construiti un cos de fum si sa apelati la ajutorul unor firme specializate care va va livra un produs perfect functional, la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta. In acest sens, fie ca este vorba de material ceramic, inox, caramida sau samota, alego.ro va pune la dispozitie o gama diversificata de cosuri de fum (horn) eficiente si potrivite pentru fiecare tip de focar semineu

Alegerea unui cos de fum profesional, precum o mentionam si in debutul acestui articol, este o idee recomandata mai ales ca acesta reprezinta o componenta importanta a sistemului de incalzire casnic. Iar daca urmaresti si ca durata de viata sa fie indelungata, atunci ar fi ideal sa te indrepti spre o solutie de cos samota invelit in izolatie de vata bazaltica si cosuri de beton.

Pentru a-ti usura munca, ne-am gandit si la cateva criterii de baza, menite sa te ajute in luarea celei mai bune decizii:

- Lungimea cosului (hornului) trebuie sa fie fie mai mare decat coama casei, pentru evitarea problemelor de functionalitate, cum ar fi racirea fumului. De ce trebuie evitat acest lucru? Pentru ca racirea fumului impiedica functionarea optima a cosului si totodata exista posibilitatea ca fumul sa patrunda in incapere.

- Diametrul asigura tirajul optim al dispozitivului, impiedica depunerile de funingine (in cazul tirajului prea mic) si consumul ridicat de lemne (in cazul tirajului prea mare).

- Montarea cosului de fum trebuie realizata de personal calificat si autorizat, de aceea firma noastra reprezinta solutia perfecta! Datorita experientei noastre in domeniu, noi stim cat de importanta este montarea, cat si achizitionarea produsului optim!

Recomandarea specialistilor de la alego.ro este de a opta pentru un horn sau cos de fum izolat, ce-ti poate conferi functionalitate mai buna, durata de viata mai lunga, ce te vor ajuta sa eviti cu succes, problemele legate de condens, tiraj sau coroziune la factorii externi. Preturile unui cos de fum de calitate sunt accesibile si variaza in functie de combustibilul folosit, calitatea materialelor, tipul cosului si evident, dimensiunile sale.

Alego dispune de specialisti pregatiti in domeniul realizarii montajului pentru cosuri de fum ceramice, din inox, dar si industriale. Echipa profesionala, cu experienta si autorizata pentru construirea de cosuri de fum de inalta calitate, oferim garantia calitatii de pana la 30 de ani.        

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Functionalitatea casei (I) Functionalitatea casei (I)
Marile proiecte de amenajare iti pun la incercare talentul de bricoleur Marile proiecte de amenajare iti pun la incercare talentul de bricoleur
Solutii moderne pentru nivelarea rapida a placarilor Solutii moderne pentru nivelarea rapida a placarilor
Realizarea armaturilor partea 3 – Armarea unui perete cu plasa sudata Realizarea armaturilor partea 3 – Armarea unui perete cu plasa sudata
Construirea casei: detaliile care trebuie incluse obligatoriu in planul initial Construirea casei: detaliile care trebuie incluse obligatoriu in planul initial
Probleme des intalnite la hidrofor #2: Pompa merge, dar nu scoate apa Probleme des intalnite la hidrofor #2: Pompa merge, dar nu scoate apa

Vezi mai multe articole