Radiatoare decorative pentru un plus de caldura la interior

17 septembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pana nu demult caloriferele din casa noastra erau obiecte pe care preferam sa le
 
radiatoare decorative
ascundem dupa perdele, pentru nu afecta imaginea de ansamblu a interiorului. Un concept inovator a facut ca acest aspect sa nu mai reprezinte o problema. Designerii au reusit sa creeze adevarate opera de arta care folosesc la incalzirea casei, dar si la completarea decorului fara a fi afectat estetic in vreun fel.
 
Un radiator decorativ ofera acum o noua perspectiva si o noua imagine interioarelor. Partea practica a vechiului calorifer a fost combinata cu un concept nou de design astfel incat, in prezent ofera o atmosfera reconfortanta, cu alte cuvinte caldura la propriu si la figurat!  Un radiator decorativ poate sa imbrace o multitudine de forme si modele grafice, fiind ideal pentru living, bucatarie, dormitor, dar mai ales pentru baie, unde poate fi folosit pe post de uscator de prosoape si halate. De regula sunt realizate din inox, aluminiu, otel sau fonta, dar axista si variante exclusiviste din piatra sau lemn. Convectorii de pardoseala sau de perete de care dispun ii face potriviti atat in cladirii de birouri, case, vile cat si apartamente.
 
Puteti opta pentru un model realizat din tuburi rotunde sau rectangulare, dispuse pe orizontala, pe verticala sau in diverse modele inedite, pentru unul cu panou frontal curbat sau plan. Oferta este generoasa chiar si in ceea ce priveste modul de functionare a acestora. Desi majoritatea sunt pe baza de agent termic (centrala proprie sau incalzire centrala), exista si radiatoare care functioneaza cu abur de joasa presiune sau pe baza de rezistenta electrica (de diferite puteri - 350W, 500W etc.). Specialistii recomanda plasarea caloriferelor de orice tip in fata sau cel mult in apropierea ferestrelor, locul pe unde patrunde cea mai mare cantitate de aer rece. Aceasta zona trebuie incalzita, astfel incat fluxul de aer sa formeze o perdea invizibila de caldura care sa fie apoi directionata catre restul incaperii.
 
Firma de la care ati decis sa achizitionati unul sau mai multe radiatoare decorative cu siguranta va poate oferi si cateva sfaturi legate de locul in care sa pozitionati un radiator decorativ si dimensiunea lui. De montarea corecta depinde o buna functionare a sistemului termic si pot fi evitate situatiile neplacute ce pot aparea in special in sezonul rece.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Fierul forjat, dur si delicat in acelasi timp Fierul forjat, dur si delicat in acelasi timp
Decoratiuni home-made de Craciun Decoratiuni home-made de Craciun
Mobilierul desenat - o arta pe cale de disparitie Mobilierul desenat - o arta pe cale de disparitie
Perdeaua, un element de decor Perdeaua, un element de decor
Detaliile decorative care fac diferenta Detaliile decorative care fac diferenta
Creeaza-ti singur decoratiunile de Craciun, cu  Moment Super Glue UltraGel Creeaza-ti singur decoratiunile de Craciun, cu Moment Super Glue UltraGel

Vezi mai multe articole