on

Realizare planseu intre camera si beci

19 martie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Renovarea unei case vechi poate ridica reale probleme proprietarilor. Adysan73, forumist incepator Misiunea Casa se confrunta cu urmatoarea problema.

Buna ziua, am nevoie de ajutorul dumneavoastra cu sfaturi privind realizarea unei placi sau pardoseli intre camera si beci. Este vorba de renovarea unei case la tara, am o camera de 4x4 metri care este deasupra unui beci. Initial podeaua a fost facuta din grinzile si lemnele care se vad in fotografii, peste care a fost pus pamant batatorit. Cele cinci grinzi sunt in stare buna, nu sunt atacate de carii. Vreau sa fac o podea care sa aiba in partea de jos polistiren extrudat, iar finisajul de sus sa fie gresie. Pot turna o placa de beton peste grinzile de lemn? Spatiul disponibil intre partea superioara a grinzilor si nivelul tocului usii este de aproximativ 10 centimetri.

Raspunsurile cu sfaturile specialistilor nu au intarziat sa apara.

Specialistul MC: "Parerea mea este sa nu turnati placa de beton. Ce distanta aveti intre axa grinzilor?"

Adysan73: "Cred ca distanta interax este aproximativ 90 cm; camera are 4 metri in care sunt cinci grinzi de aproximativ 25 - 30 cm grosime. Sunt doua grinzi cu marginea la aproximativ 10 cm de pereti iar celelalte trei sunt distribuite in mod egal in spatiul ramas. Care ar fi problema daca as turna placa? Numarul grinzilor sau distribuirea lor pe suprafata camerei?"

Specialistul MC: "Sprijin precar pentru o placa din beton, distanta mare intre grinzi etc. As merge pe o alta varianta mai usoara: structura de lemn+termoizolatie din vata minerala intre grinzi+OSB3 + polistiren extrudat + sapa de egalizare armata."

Adysan73: "Totusi se poate scoate un rand sau doua de caramida din zid la nivelul placii in asa fel incat placa sa intre pe o latime de caramida in zidul casei si sa se sprijine pe acesta? Zidul de caramida este pana la podeaua beciului. Ori eventual bucati de fier beton de 10 - 12 mm batute in zid pe care sa se sprijine plasa de armare a placii.

Puteti detalia mai specific metoda propusa de dumneavoastra? Deoarece este vorba de o casa locuita temporar (2-3 zile pe luna) n-as vrea sa investesc foarte mult in ea. Timp ar fi pana la primavara cand vremea permite inceperea lucrarii sa gasesc solutia optima.:

Specialistul MC: :Cea mai ieftina varianta ar fi ca peste grinzi sa puneti un strat de scanduri de 24 mm grosime, dupa care un strat de polistiren extrudat de 3 cm grosime iar apoi un strat de placi OSB3 de 12 mm grosime. Greutatea totala a straturilor ar fi de circa 1000 kg pentru cei 16 mp ai camerei.

Daca turnati placa de beton de 10 cm grosime armata corespunzator aveti o greutate totala de circa 4500 kg ceea ce e prea mult.:

Tymotyman: "Sau puteti sa bateti scandura, o folie si apoi sa turnati o mica sapa armata cu plasa peste care puneti fara probleme gresie."

Citeste continuarea discutiei aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Avantajele și dezavantajele construirii unei case fara etaj Avantajele și dezavantajele construirii unei case fara etaj
Umezeala in constructii si ruperea capilaritatii - Cum elimini aceasta problema Umezeala in constructii si ruperea capilaritatii - Cum elimini aceasta problema
Solutii moderne pentru nivelarea rapida a placarilor Solutii moderne pentru nivelarea rapida a placarilor
Probleme des intalnite la hidrofor #2: Pompa merge, dar nu scoate apa Probleme des intalnite la hidrofor #2: Pompa merge, dar nu scoate apa
Buiandrug - Ce este si care este rolul lui in constructii Buiandrug - Ce este si care este rolul lui in constructii
Statiile de epurare – Cum functioneaza si ce avantaje ofera Statiile de epurare – Cum functioneaza si ce avantaje ofera

Vezi mai multe articole