Reducerile pentru absenta de la domiciliu se acorda ori de cate ori este nevoie

05 noiembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pe perioada verii am fost plecata in provincie o luna calendaristica incheiata, drept pentru care am facut in prealabil o cerere de acordare a scazamintelor legale. Desi administratorul m-a asigurat ca se va ocupa personal de cererea mea, nu mi s-a operat nici un fel de reducere. Mi s-a spus ca un locatar nu poate beneficia de reduceri decat o singura data pe an. Apoi, as vrea sa stiu daca e corect sa fie trecut la intretinere si prietenul fiicei mele care ne viziteaza de doua-trei ori pe saptamana, in conditiile in care el plateste intretinerea la el acasa.
Maria Balan, Bucuresti
 
Scazaminte se pot acorda ori de cate ori este nevoie, afirmatia administratorului nu are nici un temei legal. De asemenea, luarea in calcul a unei persoane in plus nu poate fi motivata decat de o gazduire de peste 15 zile dintr-o luna. Cu precizarea ca simplele vizite nu au relevanta decat daca persoana respectiva sta si peste noapte. Cum astfel de interpretari sunt abuzive, se impune sa sesizati comitetul executiv, ca si prima adunare generala. Ba, chiar si primaria de sector care l-a atestat in functie pe administrator.
 
As dori sa stiu daca legea permite scuturarea covoarelor, paturilor si lenjeriei de pat de la fereastra. Pentru ca eu imi gasesc zilnic balconul invadat de praf, par si alte mizerii.
Nichita Pahoni, Tulcea
 
Desigur, scuturarea covoarelor, paturilor si lenjeriei nu-i interzisa daca se face in locuri special amenajate. Da, uneori se mai scutura de la balcon si cate o carpa de praf, dar cand scuturatul devine un obicei, nepasandu-ti de vecinii care au apartamente sub al tau tine de educatie, de cei sapte ani de acasa. Solicitati sprijinul comitetului executiv.
 
Pentru a reduce cheltuielile, ne-am propus sa reducem consumurile, in sensul dezafectarii caloriferelor de la spalatorie si uscatorie, precum si a celor de pe scara blocului, cu exceptia celui de la parter. Din cele 10 familii de pe scara F doar doua nu sunt de acord. Pot acestea sa blocheze hotararea majoritatii?
Ion Andrei, Bucuresti
 
Votul majoritatii este hotarator, numai ca acesta trebuie sa nu incalce prevederile legale. Or, in acest caz nu sunt suficiente semnaturile celor opt proprietari, ci si avizul compartimentului de specialitate de la primaria sectorului.
 
Prin dezafectarea caloriferelor de la spalatorie si uscatorie acestea devin neutilizabile, iar nefunctionarea caloriferelor pe casa scarii perturba echilibrul termic al intregii cladiri, cu consecinte in grabirea procesului de “imbatranire” a constructiei.
 
Unde as putea sa ma adresez pentru curatenia si renovarea scarii pe care locuiesc? Pentru ca este foarte murdar, inclusiv la ghena si nimeni nu face nimic.
Silvia Bucur, Bucuresti
 
Dorinta de a avea un imobil bine ingrijit este fireasca si ar fi trebuit impartasita de toti membrii asociatiei. Pentru ca ajutorul trebuie in primul rand cautat in propria asociatie. Daca membrii comitetului executiv nu au timp de treburile blocului, iar administratorul se simte depasit, este cazul sa dezbateti problema curateniei in prima adunare generala si sa treceti la efectuarea lucrarilor necesare. Abia apoi, daca nu gasiti sprijin in randurile vecinilor, se impune sa solicitati ajutorul primariei sectorului in care locuiti.
 
Eugen Eftimiu
Specialist in probleme locative
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Romanii nu mai vor sa cumpere locuinte, prefera sa le construiasca singuri Romanii nu mai vor sa cumpere locuinte, prefera sa le construiasca singuri
Apartamentele din Capitala, mai ieftine cu 12% fata de ianuarie Apartamentele din Capitala, mai ieftine cu 12% fata de ianuarie
Multe rezervari si ante-contracte de vanzare au fost anulate - 05 Februarie 2009 Multe rezervari si ante-contracte de vanzare au fost anulate - 05 Februarie 2009
Casa Radio Casa Radio
Peste 3.600 de locuinte ANL ar putea fi vandute chiriasilor Peste 3.600 de locuinte ANL ar putea fi vandute chiriasilor
Prima Deschidere HA.RO in Tara – Urmeaza Timisoara si Bucuresti si Online in Toata Tara! Prima Deschidere HA.RO in Tara – Urmeaza Timisoara si Bucuresti si Online in Toata Tara!

Vezi mai multe articole