on

Renovarea unei case de la tara – Sfaturi pentru extinderea bucatariei de vara

08 iunie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiar daca tendinta generala este, de multi ani, aceea de migrare a populatiei inspre marile orase, dorinta oamenilor de a reveni cat mai aproape de natura nu a disparut. De aceea, tot mai multe persoane aleg sa isi petreaca timpul liber in zonele rurale, in case mostenite sau chiar cumparate de la localnicii plecati pe alte meleaguri.

Cum bine stim, majoritatea acestor locuinte nu sunt construite dupa standardele actuale si nici din materiale de calitate, de aceea renovarea acestora se impune din start. Recent, unul dintre cititorii nostri ne-a solicitat sfatul legat de felul in care ar trebui efectuata extensia bucatariei unei case batranesti.

In astfel de situatii, constructia poate fi realizata din mai multe tipuri de materiale, insa aceasta ar trebui sa tina cont si de celelalte amenajari din curte, de vecinatatea cu alte imobile si de stilul acestora.

In principiu, extensia bucatariei de vara poate fi facuta pe o structura din lemn, eventual combinata cu zidarie din caramida. De asemenea, varianta folosirii BCA-ului cu o grosime de 20 de centimetri este o solutie indicata, insa pentru aceasta este necesara si o fundatie din beton.

De retinut ca zidaria nu este relevanta pentru rezistenta unei case, ci structura de rezistenta a acesteia. In acest sens, structurile din beton sunt cele mai recomandate.

Prelungirea acoperisului

In situatia unei mariri a dimensiunii bucatariei de vara, se impune, desigur, si o extensie a acoperisului. Prima varianta si cea mai costisitoare este inlocuirea acoperisului existent si inglobarea celui al bucatariei in acesta, in aceeasi apa. A doua varianta este extinderea acoperisului de deasupra bucatariei si mentinerea pantei.

Asadar, extinderea bucatariei de vara este o operatiune care necesita in primul rand timp si, in al doilea rand, resurse financiare mai mult sau mai putin insemnate. Insa, indiferent de varianta aleasa, adaugarea confortului urban la relaxarea din mediul rural este un amanunt care iti va face cu siguranta vacanta mai frumoasa!

Foto

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Buiandrug - Ce este si care este rolul lui in constructii Buiandrug - Ce este si care este rolul lui in constructii
Pune pe primul loc siguranta familiei tale alegand un cos de fum profesional Pune pe primul loc siguranta familiei tale alegand un cos de fum profesional
Realizare planseu intre camera si beci Realizare planseu intre camera si beci
Procesul de constructie a casei Procesul de constructie a casei
Etapele de construire a unei case Etapele de construire a unei case
Am nevoie de un inspector! Am nevoie de un inspector!

Vezi mai multe articole