on

3 aspecte de avut in vedere cand iti construiesti o casa

04 iulie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

La un moment dat, unii oameni aleg sa se mute intr-un alt apartament, mai spatios, mai aproape de serviciu, ori intr-o casa gandita dupa un anumit concept. Pe de alta parte, altii aleg sa isi construiasca singuri casa dupa propriile preferinte.

Daca te numeri printre cei din a doua categorie, atunci acest articol te va interesa, cu siguranta.

De ce sa tii cont cand construiesti o casa?

Angajeaza o firma de constructii

O casa nu va putea fi ridicata doar de tine si o mana de prieteni. Tocmai de aceea, este recomandat sa angajezi o echipa de constructii. Aceasta, sub indrumarea unui arhitect si a unui inginer, se va ocupa de planul de proiectare si, pe baza schitelor, de realizarea intregii constructii.

Tine cont si de posibilitatea revanzarii locuintei

Indiferent cat de mult ti-ai iubi locuinta, este destul de putin probabil ca aceasta sa fie ultima pe care o vei detine. De aceea, este indicat sa ai in vedere o viitoare vanzare a casei. Nu adauga nimic care sa ii creasca pretul cu mult peste locuintele din vecinatate si nu opta pentru un design neobisnuit, iesit din comun. Intreaba-te daca ceea ce construiesti va fi atragator si pentru altii.

Gandeste eco

Asigura-te ca iti faci cercetarea pentru a maximiza raportul energie-eficienta in design-ul casei tale. Arhitectul care va directiona proiectul locuintei te poate ajuta cu aceste aspecte, pentru a beneficia, spre exemplu, de mai multa lumina naturala, pentru ca baia si garajul sa fie situate spre sud si sa aiba ferestre mici sau pentru a eficientiza consumul de caldura.

Asigura termoizolarea casei

Termoizolarea este un pas de care este bine sa te ocupi odata cu construirea casei, nu ulterior. Aceasta are rolul de a proteja locuinta impotriva pierderilor de caldura pe timpul iernii si de a mentine racoarea in timpul verii. Totodata, te poti ocupa si de hidroizolarea locuintei, pentru a evita infiltratiile de apa in pardoseala sau pereti, la baie sau bucatarie.

Instaleaza o centrala termica

Instalarea unei centrale termice pe peleti este un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere odata cu construirea casei. O centrala termica iti va asigura tot confortul si toata caldura de care ai nevoie in anotimpurile reci. Nu necesita racordarea la cosul de fum, ci doar conectarea la o sursa de energie electrica.

Daca esti in procesul de construire al viitoarei tale locuinte, atunci iti recomandam sa tii cont de pasii aspectele enumerate mai sus. Tot ce iti mai ramane de facut apoi este sa te bucuri de avantajele pe care ti le poate aduce un plan corect, realizat anterior.

Foto

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Viata in extravilan: conditiile obligatorii pentru un trai confortabil (I) Viata in extravilan: conditiile obligatorii pentru un trai confortabil (I)
Functionalitatea casei (II) Functionalitatea casei (II)
Misiunea Cartierului Tau - #ViataLaBloc Misiunea Cartierului Tau - #ViataLaBloc
Misiunea Casa Noua, episodul 3: mobilarea si utilitatile Misiunea Casa Noua, episodul 3: mobilarea si utilitatile
Avantajele si dezavantajele construirii in regie proprie Avantajele si dezavantajele construirii in regie proprie
Realizarea armaturilor partea 3 – Armarea unui perete cu plasa sudata Realizarea armaturilor partea 3 – Armarea unui perete cu plasa sudata

Vezi mai multe articole