Repartitorul ramine optional

26 martie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Autoritatile nu vor avea dreptul sa ii amendeze pe proprietarii care intirzie montarea repartitoarelor pentru caldura din simplul motiv ca acestea nu sint contoare, asa cum prevede legea, a declarat ieri presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania, Radu Opaina. Potrivit noii Legi a energiei termice, care a intrat in vigoare pe 21 martie, proprietarii locuintelor racordate la sistemul centralizat de termoficare vor trebui sa isi monteze contoare pina pe 31 iulie 2007, iar cei care nu vor face acest lucru vor plati amenzi de pina la 1.000 de lei. „Legea spune ca autoritatile au dreptul sa ii sanctioneze doar pe cei care nu detin contoare, iar repartitoarele nu sint contoare, ele nu inregistreaza consumul, deci nu se realizeaza o contorizare individuala“, a precizat Opaina. El sustine ca oamenii sint pacaliti atit de autoritati, respectiv RADET si Ministerul Administratiei, cit si de firmele care vind si monteaza astfel de repartitoare.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bosch inaugureaza un Centru de Training la Cluj Bosch inaugureaza un Centru de Training la Cluj
Fatada blocului poate fi reparata si pe banii statului Fatada blocului poate fi reparata si pe banii statului
Care sunt beneficiile companiilor care adopta solutii smart si inoveaza in Real Estate? Care sunt beneficiile companiilor care adopta solutii smart si inoveaza in Real Estate?
Romanii inapoiaza mobila fiindca se plictisesc de culoarea ei Romanii inapoiaza mobila fiindca se plictisesc de culoarea ei
Cererea de apartamente vechi este in scadere Cererea de apartamente vechi este in scadere
Cum ne pregatim pentru inceperea scolii in pandemie Cum ne pregatim pentru inceperea scolii in pandemie

Vezi mai multe articole