on

Robinetul instant de apa calda: opinii pro, contra si neutre

23 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiar daca iarna este inca destul de departe, iar temperatura din termometre este in continuare foarte blanda, forumistii Misiunea Casa au incins discutiile despre cele mai potrivite variante de incalzire a locuintelor. In acest malaxor al opiniilor a incaput si o dezbatere pe tema utilizarii robinetului instant de apa calda.

Parerile au fost impartite, asa cum era de asteptat, insa nu doar in pro si contra, ci au existat si opinii neutre, care au cautat sa explice de ce aceste aparate destinate incalzirii apei calde menajere nu reusesc sa ofere aceleasi performante indiferent de anotimp.

Mai jos, iti redam cateva dintre aceste opinii. Dupa ce le vei citi, cel mai probabil iti vei forma o impresie bine documentata si vei putea stabili daca robinetul instant este o varianta de luat in calcul pentru locuinta ta.

OPINII PRO

1. “Fratele meu are la bucatarie un aparat de acest fel si este super multumit. Il foloseste de circa 2 ani si nu a avut probleme, iar in privinta curentului electric nu a existat un consum exagerat. Mentionez ca are acest aparat in apartamentul in care locuieste si il foloseste zilnic. Desigur, exista posibilitatea ca al lui sa fie mai bun decat altele, dar in privinta asta nu mai poti fi sigur nici in cazul unor firme de renume. Eu zic ca pentru o casa de vacanta si nu numai, merita cumparat acest aparat.”

2. “Eu am in baie de aproape un astfel de aparat de 2 ani si sunt multumit de el. Avantajul fata de instant sub chiuveta este ca nu mai ai nevoie de baterie. Apoi, avantajul fata de boiler este ca se reduce consumul de curent, deoarece acesta functioneaza numai cand este deschis. Pe net exista varianta scumpe, dar si mai ieftine. Nu este de speriat consumul de 3 kw, pentru ca si instantul de sub chiuveta are 3 trepte, iar cea mai mare este de 5 kw. Parerea mea este ca la o casa de vacanta este foarte bun.

OPINII CONTRA

1. “Personal, nu agreez producerea instant a apei calde menajere. Un mic boiler de 30 de litri ofera certitudinea unei temperaturi rezonabile constante pentru spalat vase sau spalat pe maini. Eu am un boiler de 200 de litri cu care prepar apa calda menajera pentru 3 persoane, cu rezistenta incorporata de 2 kw! Iar la instantele de apa nu ajung 3kw pt un spalat pe maini! Boiler la orice ora!”

2. “Instantul are incalzitorul de 3kw (13A), pentru ca prizele sunt calculate sa faca fata unui maximum de 16A! Deci, cu puteri mai mari, nu mai puteau fi folosite la prize si nu mai erau pentru amatori! Dar pentru incalzirea apei, 3kw reprezinta foarte putin! Instanturile care au dusuri, si nu orice dus, ci dusuri cu gauri fine, sunt asa pentru ca altfel nu ai presiune, au dublul puterii unui instant (5-6kw), in timp ce o centrala are echivalentul lui 24kw si nici asa cada nu se umple imediat! Deci, la 3kw atat se poate, doar oamenii creduli cred ca ai multa apa fierbinte cu aceasta putere.”

OPINII NEUTRE

1. “Cu siguranta, fiecare produs isi regaseste utilitatea intr-un numar mai mare sau mai mic de situatii. Important este ca produsul sa isi gasesca locul acolo unde poate fi util si unde reprezinta o solutie optima. Alegerea optimului depinde de specificul fiecarei situatii in parte. Trebuie stiut ca solutia instanta are anumite limite care tin de debit si de consumul electric, dar si de diferenta de temperatura intre apa rece de alimentare si apa calda produsa.”

2. “Este normal ca temperatura apei calde sa fie de numai 35 grade in sezonul rece, deoarece temperatura de intrare a apei este mica (de maximum 10 grade). Iarna, temperatura apei scade uneori si sub 10 grade. Robinetul nu poate ridica temperatura cu mai mult de 25 grade peste cea a apei reci. Ca sa poti creste temperatura, trebuie sa micsorezi debitul la minimum din manerul de deschidere. Ca sa cresti temperatura, poate fi intercalat pe conducta de apa rece un recipient de boiler de 80 litri, care este incalzit de soare si care ajuta la cresterea temperaturii substantial pe timp de vara."

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

De ce piuie senzorul de gaze? De ce piuie senzorul de gaze?
Tendinte 2020 in materie de seminee |ERGO Tendinte 2020 in materie de seminee |ERGO
Asigura eficienta energetica a casei tale cu sisteme de incalzire performante Asigura eficienta energetica a casei tale cu sisteme de incalzire performante
Incalzire in pardoseala Incalzire in pardoseala
Avantajele incalzirii prin pereti si variantele de punere in opera (II) Avantajele incalzirii prin pereti si variantele de punere in opera (II)
Cititorii ne recomanda: Incalzirea cu stiuleti de porumb Cititorii ne recomanda: Incalzirea cu stiuleti de porumb

Vezi mai multe articole