Romania - una dintre cele mai atractive piete imobiliare

15 iunie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tot mai multe proiecte imobiliare se anunta in ultima perioada, atat pe zona rezidentiala, cat si pe cea de birouri sau industriala. Motivul: randamentele investitiilor se mentin ridicate, Romania avand una dintre cele mai atractive piete imobiliare din Europa de Est.
Potrivit site-ului Global Property Guide.com, Romania s-a clasat pe unul dintre primele locuri intr-un top al atractivitatii pietei imobiliare, alaturi de Turcia, Bulgaria si Ungaria, primul loc fiind ocupat de Slovacia. Randamentul din Romania se plaseaza la 7,83%, pentru un apartament cu suprafata de 100 de metri patrati.
 
Germanii fac 400 de apartamente in zona Vacaresti
 
Compania germana Magnat Real Estate Opportunities va investi circa 40 de milioane de euro intr-un proiect rezidential situat in zona Vacaresti, unde a cumparat un teren cu o suprafata de 6.900 metri patrati, destinat constructiei a circa 400 de apartamente.
Firma precizeaza ca, din cauza dezechilibrului semnificativ al raportului dintre cererea si oferta de locuinte din Bucuresti, vanzarile de apartamente au loc in primele etape de constructie, iar dezvoltatorii obtin profituri de peste 10%. Magnat analizeaza noi oportunitati de investitii in Bucuresti, intrucat dezvoltarea sectorului rezidential va continua intr-un ritm rapid.
 
Spaniolii de la GTM vor patru terenuri in Bucuresti
 
Compania spaniola de constructii GTM, intrata recent pe piata romaneasca, negociaza achizitia a patru terenuri in Bucuresti, cu o valoare totala de pana la 20 milioane euro, destinate unor proiecte rezidentiale, a declarat agentiei Mediafax directorul general executiv al firmei, Javier Cirac Ginesta.
El a precizat ca firma pregateste pe piata romaneasca, pentru urmatorii trei, proiecte in valoare totala de 120 de milioane de euro. Potrivit acestuia, unul dintre proiecte vizeaza constructia sediului Politiei de Frontiera din Constanta, in valoare de peste un milion de euro. Printre proiectele public-privat vizate se numara constructia a 20 de parcari in Bucuresti.
 
1.000 de apartamente in Mamaia, construite de norvegieni
 
Compania RomReal, inregistrata in insulele Bermude de investitori norvegieni si destinata investitiilor imobiliare din Romania, a cumparat 30.000 de metri patrati de teren in statiunea Mamaia pentru 12,3 milioane euro, unde va investi 50 milioane de euro pentru constructia a 1.000 de apartamente. Valoarea de vanzare a proiectului este estimat? la 85 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului.
“Aceasta este o achizitie strategica pentru companie si reprezinta o oportunitate extraordinara de dezvoltare in una dintre cele mai atractive regiuni din Romania”, se precizeaza in comunicat.
 
Cladire cu 26 de etaje in Capitala
 
Quantum Com Invest Bucuresti intentioneaza sa construiasca doua cladiri de birouri in zona Baneasa din Capitala, care vor avea 22, respectiv 26 de etaje si vor necesita o investitie de peste 36 de milioane de euro. Cladirile vor fi amplasate pe doua terenuri din zona Baneasa si fiecare dintre ele va avea o suprafata construita de aproximativ 30.000 de metri patrati.
In afara de aceste doua proiecte, compania va incepe cel tarziu in toamna, in zona Dristor - Mihai Bravu din Bucuresti, constructia unui bloc de locuinte cu zece etaje.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

12-19 noiembrie: Black Friday la PIATRAONLINE 12-19 noiembrie: Black Friday la PIATRAONLINE
Mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale - 27 Martie 2009 Mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale - 27 Martie 2009
Salteaua Pikolin: Confort de 5 stele pentru un somn odihnitor Salteaua Pikolin: Confort de 5 stele pentru un somn odihnitor
De ce ne place carnea de pui? De ce ne place carnea de pui?
CBRE: Piata logistica ramane stabila in fata crizei economice CBRE: Piata logistica ramane stabila in fata crizei economice
Oferta pentru chirii a crescut, preturile au scazut - 05 Octombrie 2009 Oferta pentru chirii a crescut, preturile au scazut - 05 Octombrie 2009

Vezi mai multe articole