Scara interioara

Afla aici cum poti sa dai stil casei tale, alegand scara si balustrada potrivite stilului arhitectural. Fie ca esti adept al stilului modern, clasic, futurist sau rustic, in aceasta sectiune a site-ului Misiunea Casa vei gasi mereu informatii utile si corecte cu ajutorul carora sa oferi originalitate si personalitate interioarelor locuintei tale.

on

Materiale utilizate la scari

05 ianuarie, 2016

Daca inarticolul precedent am trecut in revista principalele elemente constructive ale scarilor, de aceasta data, dorim sa discutam despre posibilitatile de selectie a materialelor din care putem realizata scara de care avem nevoie. Din punct de vedere al rezistentei, cel mai important este materialul utilizat la structura. Acest material trebuie ales in functie de spatiul sau cladirea deservita de scara, dar si de alte cerinte, deoarece exista posibilitatea de a utiliza materiale prefabricate (aduse de la fabrica pentru a fi montate sau materiale turnate direct la fata locului). Din acest punct de vedere, exista trei tipuri de scari: cu structura din beton armat, cu structura din metal si scari cu structura din lemn. Structura din beton Reprezinta o categoria de scari utilizate cel mai des…

mai mult >
on

Cum construim corect o scara – partea 2

07 decembrie, 2015

Am vorbit despre elementele principale ale unei scari, este momentul sa trecem la aspectele tehnice. Rampa scarii Dupa cum spuneam, realizarea scarilor depinde de mai multe elemente: locul de amplasare (interior sau exterior), dimensiunea spatiului unde se amplaseaza si tipul constructiei (rezidential, comercial sau industrial). Relatia dintre lungimea treptei si inaltimea contratreptei conduce la ceea ce numim „panta rampei”. Jacques-Francois Blondel a introdus o ecuatie cu doua necunoscute, care permite proiectarea scarii in functie de factorii ce determina panta rampei astfel: 2h + l = 62 – 64 cm. Numerele 62 si 64 reprezinta intervalul optim in care se poate incadra rezultatul adunarii 2h + l. De exemplu, daca avem o lungime L = 28cm, pe care vrem s-o obtinem, putem calcula inaltimea…

mai mult >
on

Cum construim corect o scara – partea 1

26 noiembrie, 2015

Indiferent de tipul constructiei sau casei realizate, fie ca este una tip parter sau cu minimum un etaj, exista un element constructiv nelipsit, pe care il vom utiliza in fiecare zi: scara. Buna proiectare si executie a scarii va fi resimtita ori de cate ori vom traversa structura sau, mai bine spus, ori de cate ori vom urca ori cobori pe aceasta, dinspre sau spre interiorul casei. Construirea corecta a scarii de acces, fie ca este una mica, realizata din doua - trei trepte, la intrarea din curte catre parterul casei, fie cea de acces la etaj ori mansarda, acolo unde inaltimea este mai relevanta pentru efortul depus, este foarte importanta. Scarile sunt un element arhitectural cotidian ce asigura circulatia si usureaza efortul fizic pentru strabaterea spatiilor si pentru accesul rapid intre…

mai mult >
Scara interioara - O scara, doua utilizari

10 modele de scari interioare

30 iunie, 2014

1. O scara, doua utilizari O modalitate ingenioasa de a economisi spatiu si a crea un punct de interes in casa este incorporarea bibliotecii in scara interiora. Astfel, aceasta devine loc de depozitare, dar si obiect decorativ prin structura cu forma atipica. 2. Balustrada din sticla O alternativa eleganta si minimalista pentru balustrada clasica a scarilor interioare este aceea construita dintr-o sticla speciala. Aceasta scara va crea iluzia lipsei balustradei, pastrand elementul de siguranta. 3. Lemn masiv si sticla Combinatia dintre lemnul masiv al treptelor si sticla balustradei creeaza un efect surprinzator prin alaturarea tendintei clasice si a celei minimaliste. 4. Spirala minimalista Pentru o casa cu design contemporan, scara in spirala cu trepte ce par sa pluteasca, este alegerea…

mai mult >
O scara potrivita unui interior cu stil

O scara potrivita unui interior cu stil

03 iunie, 2011

Proiectarea unei scari interioare presupune obligatoriu consultarea unui specialist care poate oferi solutiile cele mai potrivite in functie de spatiu disponibil, forma scarii si materialele utilizate in designul final. In primul rand, o scara trebuie sa ofere sentimentul de siguranta pentru cel care paseste pe ea. Este important ca ea sa nu fie prea lunga dar nici cu trepte prea inalte, pentru a nu transmite senzatia ca este prea obositor de urcat. In cazul unui proiect clasic, diagonala unui dreptunghi va da scara de interior planul inclinat virtual care va "sprijini" scara, dar daca vorbim de un spatiu ingust, recomandarea specialistilor este pentru o scara spiralata. Pornind de la impartirea lungimii totale, la lungimea unei trepte recomandata de 40-50 cm putem calcula numarul de trepte…

mai mult >