Se scumpesc asigurarile Iulian Enache

20 decembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Motivele ar fi: preturile politelor de asigurari din Romania, acum mai mici decit cele europene, si riscul unui cutremur. Asiguratorii autohtoni nu se asteapta la concurenta prea mare.
 
Preturile politelor de asigurari generale din Romania, aflate la un nivel inferior celor din alte state europene, vor creste in perioada urmatoare, a declarat ieri Mihail Tecau, directorul general al BCR Asigurari, citat de MEDIAFAX. El nu a precizat care va fi nivelul avansului preturilor. Reprezentantul BCR Asigurari a mentionat ca o influenta majora asupra politicii de stabilire a preturilor pe piata asigurarilor ar putea fi un eventual cutremur, care ar duce la cresterea nivelului daunelor platite.
 
Cheltuieli constante
 
„In prezent, nivelul daunelor e constant si nu vedem o crestere importanta. Doar un cutremur ar putea sa modifice aceasta evolutie“, a spus Tecau. El a mentionat ca nici concurenta de pe piata nu va duce la scaderea preturilor. „Nu cred ca vor fi multe companii straine care sa-si stabileasca filiale in Romania. Concurenta va fi foarte mare intre companiile deja existente. In acest context, mi se pare anormal ca, atunci cind o anumita companie vine cu preturi mai mici, in scurt timp ceilalti asiguratori sa scada si ei imediat preturile. Acest lucru nu va fi benefic nici pentru compania respectiva, dar nici pentru piata“, a precizat oficialul BCR Asigurari.
 
Piata creste la 1,6 miliarde de euro
 
Piata asigurarilor va creste in acest an cu 33%, la 1,6 miliarde de euro, iar pina in 2011 valoarea subscrierilor din contracte de asigurare va urca la trei miliarde de euro, a declarat marti Mihail Tecau, presedintele si directorul general al BCR Asigurari. „In 2011, piata asigurarilor va fi asezata, cu potential, si va totaliza trei miliarde de euro, suma care nu include pensiile private. Daca luam in calcul si acest segment, valoarea pietei va fi de 5-6 miliarde de euro“, a afirmat Tecau intr-o conferinta de presa. Volumul subscrierilor din contracte de asigurare s-a ridicat, in 2005, la 1,2 miliarde de euro.
 
La finele lunii septembrie, numarul contractelor de asigurare in vigoare depasea 14,1 milioane, dintre care 8,4 milioane polite de asigurari generale si, respectiv, 5,74 milioane de contracte de asigurari de viata. Comparativ cu situatia existenta la sfirsitul anului 2005, numarul total de contracte in vigoare la 30 septembrie 2006 era cu aproximativ 22% mai mare.
Crestere de 43% la BCR
 
Valoarea totala a primelor brute subscrise de BCR Asigurari va creste in 2006 cu 43%, la 120 de milioane de euro, a mai declarat Mihail Tecau. „Pentru acest an, profitul va ajunge in jurul valorii de 14-15 milioane de lei“, a afirmat Tecau. El a mentionat ca, in 2007, compania vizeaza o crestere a valorii totale a primelor brute subscrise cu 30-35% si atingerea unei cote de piata de peste 9%.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Primaria Capitalei nu poate subventiona noul tarif de la energia termica. Intretinerea pentru trei camere va depasi un salariu minim pe economie - 12 ianuarie 2010 Primaria Capitalei nu poate subventiona noul tarif de la energia termica. Intretinerea pentru trei camere va depasi un salariu minim pe economie - 12 ianuarie 2010
Preturile la gaze si electricitate, la acelasi nivel - 23 DECEMBRIE 2008 Preturile la gaze si electricitate, la acelasi nivel - 23 DECEMBRIE 2008
locuinte locuinte
Avalon Estate - 150 de arbori au fost plantati in zonele destinate spatiilor verzi Avalon Estate - 150 de arbori au fost plantati in zonele destinate spatiilor verzi
Conectivitatea mentine tendinta de crestere a companiei Bosch Conectivitatea mentine tendinta de crestere a companiei Bosch
Gigacaloria, o sperietoare Gigacaloria, o sperietoare

Vezi mai multe articole