Lista de oferte de la "EXECUTARI SILITE": de la apartament cu patru camere din Bucuresti (45.000 de euro), la masini, terenuri si ferme

22 august, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 Odata cu inasprirea legislatiei muncii, care pedepseste munca la negru, executorii bancari pot pune mai usor poprire pe veniturile datornicilor la banci.
 
 Un apartament cu trei camere in centrul Bucurestiului este scos la vanzare de catre o banca pentru 100.000 de euro. Un teren de 560 mp, langa Ateneul Roman va fi licitat de la un pret de pornire de 980.000 de euro. Acestea sunt doar doua exemple din miile de anunturi de licitatii organizate de banci in urma executarilor silite. Si nu este vorba doar despre case sau terenuri. Printre oferte se numara chiar o ferma de vaci.
 
 Executorii bancari spun ca in ultima vreme sunt tot mai multe bunuri scoase la licitatie. "Se pot vinde repede atat autoturisme, bijuterii, ambarcatiuni, dar si cladiri si terenuri. In afara de pretul de vanzare, importanta este valoarea bunului pe care o vad investitorii in viitor. Pe de alta parte, intr-un fel se va vinde un teren de 500 mp langa Sala Palatului si in alt timp se va vinde un teren de aceeasi suprafata situat la Buftea", a declarat pentru gandul un executor bancar. El spune ca sunt si cazuri de asa-numiti "vanatori de chilipiruri" care reusesc sa cumpere la preturi foarte mici, de 10-15% din valoarea reiesita din raportul de evaluare - bunuri executate silit de banci.
 
 In prima sedinta de licitatie, pretul de pornire este egal cu valoarea rezultata din evaluare. La al doilea termen, se scade valoarea cu 25%. Daca nu se vinde, pot veni doi ofertanti care depun oferte, unul de 10% si altul de 15% din pretul initial, de exemplu. Si licitatia se poate adjudeca in favoarea celui care da mai mult, chiar daca pretul este foarte mic.
 
In acest caz pierde si institutia bancara, care nu isi recupereaza paguba, dar si persoana datoare, care pierde si bunul si nici nu reuseste sa isi acopere datoria pe care o are la banca. "Am avut un astfel de caz in care o judecatoare a decis ca un apartament de 140.000 de euro putea fi adjudecat cuiva cu 10.000 de euro. Dar noi am cerut in instanta ca pretul sa fie considerat neserios si pana la urma am avut castig de cauza. Astfel de cazuri ar putea disparea, odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Civil, din toamna. In proiectului noului Cod Civil se considera ca pret neserios un pret mai mic de 30% din valoarea rezultata din evaluare. Si asa mi se pare tot putin…", a comentat executorul bancar.
 
45.000 euro un apartament cu patru camere in Bucuresti
 
Site-urile bancilor sunt pline de anunturi de licitatii pentru bunuri executate silit. Pe 5 septembrie Raiffeisen Bank va scoate la licitatie un apartament cu 4 camere din Bucuresti. Pretul de pornire a licitatiei este de 45.600 euro.
 
O persoana care a luat in urma cu cativa ani un credit in valoare de 50.000 franci elvetieni a fost executata silit de banca, iar pe 22 august institutia bancara va scoate la licitatie o garsoniera de 34 mp situata in sectorul 2. Pretul de pornire a licitatiei este de 24.750 euro.
 
Un apartament de trei camere, pe Soseaua Oltenitei, are un pret de pornire de 57.800 euro la o licitatie care va fi organizata pe 24 august.
 
Inasprirea legislatiei muncii, bucuria bancilor
 
Odata cu inasprirea legislatiei muncii, care pedepseste munca la negru, executorii bancari pot pune mai usor poprire pe veniturile datornicilor la banci. "Inainte era greu sa gasim unele persoane pentru ca lucrau la negru si nu le puteam pune poprire", a mai spus executorul bancar.
 
Greu de vandut
 
Sunt si bunuri mai greu de valorificat de catre banci, mai ales cladiri sau terenuri. "Campion" in acest sens este un imobil care a fost scos la licitatie de nu mai putin de 19 ori, ceea ce inseamna ca banca incearca vanzarea lui de doi ani si jumatate. "Din cate stiu, nici pana acum nu s-a reusit vanzarea lui. Motivul? Terenul pe care se afla cladirea era in forma de trapez, cu o deschidere foarte mica la strada, cladirea era foarte veche, iar gradul de deteriorare s-a accentuat intre timp", a explicat executorul bancar.
 
Un teren intravilan de 118 mp si o casa de 316 mp, situate in Craiova, sunt scoase a doua oara la licitatie, pretul de pornire total fiind de 171.000 euro, cu 25% mai mic decat la prima licitatie. Pe acestea exista un drept de ipoteca in favoarea UniCredit Tiriac Bank. Conform Codului de Procedura civila, "daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei, la acelasi termen bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit". Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de la care incepe licitatia.
 
In general, in 90 de zile de la neplata datoriilor, banca declanseaza procedura de executare silita. Reprezentantii bancilor comerciale sustin ca executarea silita este ultima solutie la care se apeleaza.
 
Daca in cazul imobilelor, executorii bancari pot incerca valorificarea lor pe termen nelimitat, in cazul bunurilor mobile sechestrul poate fi mentinut doar timp de sase luni, timp in care se pot organiza 6 licitatii.
 
Daca executorul bancar se duce la domiciliul celor care trebuie scosi din casa intr-o mana cu Codul Civil si intr-o mana cu sabia, nu obtine aceleasi rezultate ca in situatiile in care merge si incearca sa explice debitorului cum stau de fapt lucrurile.
 
Ce au bancile la vanzare
 
Pe 22 septembrie Raiffeisen Bank va scoate la licitatie o cladire unde a functionat un han, cu parter plus etaj, situat in comuna Birsanesti, judetul Bacau. Pretul de pornire a licitatiei este de 187.000 lei, dupa ce a fost redus cu 25%.
 
Un apartament de doua camere cu o suprafata de 49 mp, in Teleorman, Alexandria, este scos la licitatie pentru un pret de 143.600 lei.
 In judetul Valcea, Raiffeisen are programate pentru septembrie sapte licitatii in care va incerca sa vanda mai multe terenuri arabile si de constructii in localitati precum Pausesti, Dragasani, Bujoreni, Calimanesti, Ramnicu Valcea si Botorani.
 
La randul sau, BCR a instituit procedura de executare silita, printre altele, asupra unui apartament de 2 camere dintr-un bloc din Alba Iulia, dotat cu centrala termica proprie. Pretul de pornire a licitatiei este de 105.500 lei.
 
Dacia Solenza cu 3.000 de euro
 
O Dacia Solenza scoasa la licitatie de Raiffeisen in Suceava are un pret de pornire de 3.000 euro.
 
Pe site-ul BCR este scos la vanzare un autoturism Mazda, an de fabricatie 2007, la un pret de 38.500 lei, in Cluj Napoca, precum si mai multe microbuze Mercedes, la preturi care variaza intre 37.600 si 100.000 lei.
 
Blocuri nefinalizate
 
Pe site-ul BCR mai apare, la categoria "vanzare voluntara", un bloc de locuinte nefinalizat, amplasat in zona 13 Septembrie din Bucuresti, in zona Casa Poporului. Blocul are sase etaje, 19 apartamente si locuri de parcare. Pretul de pornire a licitatiei - 17,8 milioane lei.
 In Vatra Dornei, in judetul Suceava, in procedura de executare silita la BCR este si un bloc cu 21 de garsoniere, 18 apartamente cu 2 camere si un apartament cu 3 camere. Pretul este de 3,8 milioane lei.
 
Ferma de vaci
 
Cine este interesat, poate cumpara o ferma zootehnica cu teren de 14.000 mp, dotata cu grajd, sopron, grup de mulgere, sau un tractor cu cisterna.
 Si UniCredit Tiriac Bank are o lista consistenta de bunuri care urmeaza sa fie scoase la licitatie in urmatoarea luna. Pentru un apartament de 3 camere, de 74 mp, in Bucuresti, banca a fixat un pret de pornire a licitatiei de 58.100 euro.
 
Terenuri in centrul Bucurestiului
 
Un teren de 230 mp, "la pachet" cu o vila cu parter si un etaj, avand o suprafata de 87,5 mp, situate in Bucuresti, au un pret de pornire pentru licitatie de 253.500 de euro.
 
Pe 5 septembrie va avea loc la sediul UniCredit Tiriac Bank din Bucuresti o licitatie publica pentru un teren intravilan cu padure, de 2.500 mp, situat in Busteni. Pretul de pornire a licitatiei este de 392.250 euro, fiind evaluat initial la 523.000 de euro. Terenul constituia garantie pentru un credit acordat in 1999 unei firme.
 
Bank Leumi Romania va scoate la licitatie pe 22 august un teren de 560 mp in Bucuresti, pretul de pormire a licitatiei fiind de 984.000 de euro. Terenul se afla in imediata apropiere a Ateneului Roman.
 Pe site-ul aceleiasi banci exista si anuntul pentru o licitatie in care este scos la vanzare un apartament cu 3 camere, cu 74 mp, plus dependinte. Imobilul este situat pe strada Eminescu, in centrul Capitalei, si are un pret de pornire a licitatiei de 104.700 euro.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Chitul de rosturi Microprotect pentru spatiile cu multa umiditate Chitul de rosturi Microprotect pentru spatiile cu multa umiditate
Imprumuturi pentru case Imprumuturi pentru case
Care sunt beneficiile companiilor care adopta solutii smart si inoveaza in Real Estate? Care sunt beneficiile companiilor care adopta solutii smart si inoveaza in Real Estate?
Jumatate dintre locuinte, eliminate de pe piata prin legea chiriilor Jumatate dintre locuinte, eliminate de pe piata prin legea chiriilor
preturi mari preturi mari
Brico Depôt te ajuta sa-ti pregatesti casa de Paste Brico Depôt te ajuta sa-ti pregatesti casa de Paste

Vezi mai multe articole