on

Se tem sau nu dezvoltatorii de o criza imobiliara precum cea din 2008?

14 mai, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Weekend-ul recent incheiat am avut ocazia de a participa la Targul Imobiliarium, organizat in parcarea Baneasa Shopping City, unde zeci de dezvoltatori din Bucuresti si din tara si-au prezentat ofertele publicului larg.

Vizitatorii au putut vedea nu doar machetele complexurilor mai noi sau mai vechi prezentate de expozanti, ci si simularile tridimensionale ale acestora, cu ajutorul unor ochelari de realitate virtuala. La targ au participat doar dezvoltatori cu experienta ai unor proiecte din imprejurimile Bucurestiului, din zona montana si din cea a Litoralului, cu proiecte si planuri concrete, astfel incat vizitatorii au putut lua contact numai cu cele mai bune oferte existente in acest moment pe piata.

Conform organizatorilor, la Imobiliarium au fost prezentate 84 de ansambluri de locuinte, care cumulau peste 20.000 de imobile si un total de 1,4 milioane de metri patrati construiti. Cu toate acestea, aceiasi reprezentanti sustin ca dezvoltatorii nu pot acoperi cererea.

In cadrul targului s-a putut constata un interes in crestere pentru locuintele “verzi” sau “inteligente”, ale caror costuri de intretinere pot ajunge in unele cazuri pana aproape de 0. De asemenea, o parte dintre dezvoltatori si-a exprimat intentia de a implementa pentru ansamblurile lor rezidentiale sisteme cu pompe de caldura, a caror resursa este apa geo-termala. Motivul invocat pentru neimplementarea acestora a in prezent a fost faptul ca piata din Romania nu este inca suficient educata in acest sens, iar cresterea pretului locuintelor nu si-ar gasi deocamdata justificare in randul acestora. In ciuda acestui fapt, ei au confirmat ca pe viitor se asteapta ca aceasta facilitate sa fie tot mai cautata.

Se tem dezvoltatorii de o noua criza?

Raspunsul la aceasta intrebare este negativ. Intrebati de Misiunea Casa, organizatorii targului Immobiliarium au sustinut ca dezvoltatorii nici nu se gandesc la o reeditare a crizei financiare din 2008, datorita contextului diferit. “Acum salariile sunt mai mari, iar specialistii arata ca semnele sunt mult mai bune fata de cele inregistrate in urma cu 10 ani. Nu credem ca va fi o noua bula, ba chiar anticipam ca in toamna acestui an va exista un adevarat boom in ceea ce priveste tranzactiile imobiliare”, ne-a marturisit Adrian Stanescu, Project Manager Imobiliarium, din partea Universum Events.

Immobiliarium in cifre:

84 de ansambluri

20.000 de imobile

1,4 milioane de metri patrati construiti

Foto: pagina de Facebook Imobiliarium

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Programul "Casa Verde Plus" - Conditii de eligibilitate Programul "Casa Verde Plus" - Conditii de eligibilitate
Ce trebuie sa faci cand vrei sa te muti Ce trebuie sa faci cand vrei sa te muti
Programul Prima Casa 2017 - Noile conditii de acordare Programul Prima Casa 2017 - Noile conditii de acordare
Despre inchirierea locuintelor – obligatiile partilor Despre inchirierea locuintelor – obligatiile partilor
Cutremurele: frecventa in Romania si recomandari pentru a le reduce efectele Cutremurele: frecventa in Romania si recomandari pentru a le reduce efectele
Montarea detectoarelor de gaze – Care sunt conditiile din lege Montarea detectoarelor de gaze – Care sunt conditiile din lege

Vezi mai multe articole