on

Se tem sau nu dezvoltatorii de o criza imobiliara precum cea din 2008?

14 mai, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Weekend-ul recent incheiat am avut ocazia de a participa la Targul Imobiliarium, organizat in parcarea Baneasa Shopping City, unde zeci de dezvoltatori din Bucuresti si din tara si-au prezentat ofertele publicului larg.

Vizitatorii au putut vedea nu doar machetele complexurilor mai noi sau mai vechi prezentate de expozanti, ci si simularile tridimensionale ale acestora, cu ajutorul unor ochelari de realitate virtuala. La targ au participat doar dezvoltatori cu experienta ai unor proiecte din imprejurimile Bucurestiului, din zona montana si din cea a Litoralului, cu proiecte si planuri concrete, astfel incat vizitatorii au putut lua contact numai cu cele mai bune oferte existente in acest moment pe piata.

Conform organizatorilor, la Imobiliarium au fost prezentate 84 de ansambluri de locuinte, care cumulau peste 20.000 de imobile si un total de 1,4 milioane de metri patrati construiti. Cu toate acestea, aceiasi reprezentanti sustin ca dezvoltatorii nu pot acoperi cererea.

In cadrul targului s-a putut constata un interes in crestere pentru locuintele “verzi” sau “inteligente”, ale caror costuri de intretinere pot ajunge in unele cazuri pana aproape de 0. De asemenea, o parte dintre dezvoltatori si-a exprimat intentia de a implementa pentru ansamblurile lor rezidentiale sisteme cu pompe de caldura, a caror resursa este apa geo-termala. Motivul invocat pentru neimplementarea acestora a in prezent a fost faptul ca piata din Romania nu este inca suficient educata in acest sens, iar cresterea pretului locuintelor nu si-ar gasi deocamdata justificare in randul acestora. In ciuda acestui fapt, ei au confirmat ca pe viitor se asteapta ca aceasta facilitate sa fie tot mai cautata.

Se tem dezvoltatorii de o noua criza?

Raspunsul la aceasta intrebare este negativ. Intrebati de Misiunea Casa, organizatorii targului Immobiliarium au sustinut ca dezvoltatorii nici nu se gandesc la o reeditare a crizei financiare din 2008, datorita contextului diferit. “Acum salariile sunt mai mari, iar specialistii arata ca semnele sunt mult mai bune fata de cele inregistrate in urma cu 10 ani. Nu credem ca va fi o noua bula, ba chiar anticipam ca in toamna acestui an va exista un adevarat boom in ceea ce priveste tranzactiile imobiliare”, ne-a marturisit Adrian Stanescu, Project Manager Imobiliarium, din partea Universum Events.

Immobiliarium in cifre:

84 de ansambluri

20.000 de imobile

1,4 milioane de metri patrati construiti

Foto: pagina de Facebook Imobiliarium

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sfantului Andrei - Traditii si Superstitii Sfantului Andrei - Traditii si Superstitii
Programul "Casa Verde Plus" - Conditii de eligibilitate Programul "Casa Verde Plus" - Conditii de eligibilitate
Mutatul intr-o alta casa: 6 sfaturi care te vor ajuta sa impachetezi in doar doua zile toate lucrurile Mutatul intr-o alta casa: 6 sfaturi care te vor ajuta sa impachetezi in doar doua zile toate lucrurile
O noua Lege a asociatiilor de proprietari adoptata de Guvern - Lista de modificari O noua Lege a asociatiilor de proprietari adoptata de Guvern - Lista de modificari
Ramanem impreuna si dupa GDPR? Completeaza formularul! Ramanem impreuna si dupa GDPR? Completeaza formularul!
Cronica scurta a unui eveniment reusit: cum a fost la BIFE-SIM 2017 Cronica scurta a unui eveniment reusit: cum a fost la BIFE-SIM 2017

Vezi mai multe articole