Semineul de 30.000 RON vine din Franta direct la Romexpo

18 mai, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
Printre noutatile de la Ambient 2006 figureaza semineul rotativ, precum si caramizile din plastic.
 
Tirgul de amenajari a inceput ieri. Lume putina, miros de mititei, acorduri de lambada si multi distribuitori de pliante. Atit de multi, ca nu apucai sa intri in cladirea destinata tirgului si deja aveai o sacosica plina cu oferte de mobila, de ciment, oferte bancare, ba chiar un domn se lauda ca pune gresie si faianta la preturi fara concurenta. Multe dintre firmele expozante au avut aceeasi oferta ca si in anul precedent. De data asta, diferenta este data de preturi: la unele au crescut, la altele au scazut. O noutate in cadrul tirgului este semineul care se invirte la 360 de grade, produs de o firma frantuzeasca. Este compus dintr-o teava groasa, suspendata in tavan, racordata la un cos de aerisire, la capatul careia se gaseste o tava rotunda in care se face focul. Astfel, caldura va fi distribuita in mod egal catre cei care stau in jurul focului. Pe linga faptul ca inaltimea unei camere trebuie sa fie de cel putin trei metri, cumparato-rul unui astfel de semineu va scoate din buzunar 8.500 de euro.
 
Caramizi din plastic
 
Dupa cum le recomanda cei care le comercializeaza, noi sint si caramizile din plastic destinate atit con-structiilor interioare, cit si exterioare. Modul de asamblare a acestora este prin clipsare. O bucata costa 4,8 euro, daca este transparenta, si 5,5 euro, daca este colorata. Un metru patrat de caramizi din plastic cintareste 12,5 kilograme.
 
Chiuveta-vitraliu costa 400 de euro
 
Pentru cei mai pretentiosi, o firma din cadrul tirgului de la Romexpo le pune la dispozitie chiuveta confectionata din sticla de fuziune, asemanatoare cu un vitraliu. Pretul unei astfel de chiuvete este de 400 de euro. Producatorii de geamuri termoizolante au mai adus o imbunatatire, au facut rama din PVC un pic mai groasa, au mai adaugat un accesoriu, cum ar fi un snur de deschidere a geamului sau o plasa contra tintarilor sau a soarelui. Unele firme recomanda “metode noi de tencuiala”. Aceasta se face cu materiale din import si imita mai multe materiale, printre care piatra de riu.
 
Stejar vs bambus
 
Oferta de pardoseli din lemn din cadrul tirgului Construct Expo Ambient este mare si pentru toate buzunarele, dupa cum spun expozantii. Celor cu posibilitati financiare mai mari le este recomandata oferta de top, parchet din bambus la aproximativ 60 de euro mp si parchet Wenge, brazilian la 85 de euro mp. Insa dupa cum sustin producatorii, parchetul de stejar este la fel de bun, costa citeva zeci de RON metrul patrat si poate fi baltuit, astfel incit sa aiba aceeasi culoare ca si cel scump.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

JYSK inregistreaza rezultate record in Romania JYSK inregistreaza rezultate record in Romania
Harta imprumuturilor pentru locuinte Harta imprumuturilor pentru locuinte
Congresul International Imobiliar Bucuresti Congresul International Imobiliar Bucuresti
Cele mai bune oferte pentru Cele mai bune oferte pentru "Prima casa" - 28 August 2009
EXPO FLOWERS & GARDEN a stabilit tendintele in gradinarit pentru anul 2019 EXPO FLOWERS & GARDEN a stabilit tendintele in gradinarit pentru anul 2019
Primul bloc cu incalzire ecologica din Romania Primul bloc cu incalzire ecologica din Romania

Vezi mai multe articole