on

Ce solutii alegi pentru izolarea conductelor

16 octombrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru izolarea conductelor trebuie sa tii cont de expunerea acestora la mediul rece. In functie de materialul ales si de cat de corect este realizata lucrarea, izolarea conductelor prin care circula agent termic poate aduce economii de pana la 60% din costul de incalzire a agentului termic.

Citeste si 3 greseli frecvente in termoizolarea fatadelor

In cazul in care conductele sunt ingropate in pamant sau in structura cladirii, trebuie intai sa ajungi la ele si sa ai spatiu suficient pentru a monta izolatia. Foloseste silicon sau benzi adezive pentru a imbina materialul izolator pe care l-ai aplicat pe suprafata conductelor. Fixarea materialul izolator pe conducte se face din metru in metru, cu ajutorul unor benzi de aluminiu sau cu sarma pe care o legi strans in jurul materialului.

Cireste si Termoizolarea pardoselii

Ce material alegi pentru izolarea conductelor?

Vata minerala, de sticla sau bazaltica, este materialul care ofera cea mai buna izolare termica. In plus, este materialul cu cea mai buna rezistenta la foc, facand parte din categoria A1.

Polistirenul expandat este si el o buna solutie pentru izolarea termica a conductelor prin care circula agent termic. Prezinta avantajul de a fi cel mai ieftin, dar si dezavantajul unei rezistente nu foarte bune la foc, unde este incadrat in categoria C1.

Cireste si Termoizolarea podelei - ordinea corecta a straturilor

Lana naturala si celuloza pot fi folosite cu succes la aceasta operatiune, ele avand avantajul ecologic. La sfarsitul duratei de viata, impactul ecologic asupra mediului inconjurator este zero.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi un calorifer electric Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi un calorifer electric
Bed Jet – aparatul de aer conditionat care-ti incalzeste patul cum vrei tu Bed Jet – aparatul de aer conditionat care-ti incalzeste patul cum vrei tu
Asigura eficienta energetica a casei tale cu sisteme de incalzire performante Asigura eficienta energetica a casei tale cu sisteme de incalzire performante
Cum a evoluat semineul de la arhaica vatra pe foc, la miracolul tehnologic de astazi! Cum a evoluat semineul de la arhaica vatra pe foc, la miracolul tehnologic de astazi!
Instalarea unui semineu pe peleti Instalarea unui semineu pe peleti
Legea te obliga sa-ti montezi repartitoare de caldura. Esti de acord? Legea te obliga sa-ti montezi repartitoare de caldura. Esti de acord?

Vezi mai multe articole