on

Ce solutii alegi pentru izolarea conductelor

16 octombrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru izolarea conductelor trebuie sa tii cont de expunerea acestora la mediul rece. In functie de materialul ales si de cat de corect este realizata lucrarea, izolarea conductelor prin care circula agent termic poate aduce economii de pana la 60% din costul de incalzire a agentului termic.

Citeste si 3 greseli frecvente in termoizolarea fatadelor

In cazul in care conductele sunt ingropate in pamant sau in structura cladirii, trebuie intai sa ajungi la ele si sa ai spatiu suficient pentru a monta izolatia. Foloseste silicon sau benzi adezive pentru a imbina materialul izolator pe care l-ai aplicat pe suprafata conductelor. Fixarea materialul izolator pe conducte se face din metru in metru, cu ajutorul unor benzi de aluminiu sau cu sarma pe care o legi strans in jurul materialului.

Cireste si Termoizolarea pardoselii

Ce material alegi pentru izolarea conductelor?

Vata minerala, de sticla sau bazaltica, este materialul care ofera cea mai buna izolare termica. In plus, este materialul cu cea mai buna rezistenta la foc, facand parte din categoria A1.

Polistirenul expandat este si el o buna solutie pentru izolarea termica a conductelor prin care circula agent termic. Prezinta avantajul de a fi cel mai ieftin, dar si dezavantajul unei rezistente nu foarte bune la foc, unde este incadrat in categoria C1.

Cireste si Termoizolarea podelei - ordinea corecta a straturilor

Lana naturala si celuloza pot fi folosite cu succes la aceasta operatiune, ele avand avantajul ecologic. La sfarsitul duratei de viata, impactul ecologic asupra mediului inconjurator este zero.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Intretinerea si verificarea periodica a centralelor termice Intretinerea si verificarea periodica a centralelor termice
Cum sa ai o casa eficienta energetic Cum sa ai o casa eficienta energetic
Nu esti sigur ce semineu sa alegi? Specialistii recomanda Hoxter! Nu esti sigur ce semineu sa alegi? Specialistii recomanda Hoxter!
Cum vad romanii confortul? O analiza a celor mai populare optiuni de incalzire a locuintei Cum vad romanii confortul? O analiza a celor mai populare optiuni de incalzire a locuintei
Se apropie luna cadourilor asa ca, alege unul care va impresiona de la prima flacara! Se apropie luna cadourilor asa ca, alege unul care va impresiona de la prima flacara!
Cat te costa o centrala pe lemne in sezonul rece Cat te costa o centrala pe lemne in sezonul rece

Vezi mai multe articole