on

Ce solutii alegi pentru izolarea conductelor

16 octombrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru izolarea conductelor trebuie sa tii cont de expunerea acestora la mediul rece. In functie de materialul ales si de cat de corect este realizata lucrarea, izolarea conductelor prin care circula agent termic poate aduce economii de pana la 60% din costul de incalzire a agentului termic.

Citeste si 3 greseli frecvente in termoizolarea fatadelor

In cazul in care conductele sunt ingropate in pamant sau in structura cladirii, trebuie intai sa ajungi la ele si sa ai spatiu suficient pentru a monta izolatia. Foloseste silicon sau benzi adezive pentru a imbina materialul izolator pe care l-ai aplicat pe suprafata conductelor. Fixarea materialul izolator pe conducte se face din metru in metru, cu ajutorul unor benzi de aluminiu sau cu sarma pe care o legi strans in jurul materialului.

Cireste si Termoizolarea pardoselii

Ce material alegi pentru izolarea conductelor?

Vata minerala, de sticla sau bazaltica, este materialul care ofera cea mai buna izolare termica. In plus, este materialul cu cea mai buna rezistenta la foc, facand parte din categoria A1.

Polistirenul expandat este si el o buna solutie pentru izolarea termica a conductelor prin care circula agent termic. Prezinta avantajul de a fi cel mai ieftin, dar si dezavantajul unei rezistente nu foarte bune la foc, unde este incadrat in categoria C1.

Cireste si Termoizolarea podelei - ordinea corecta a straturilor

Lana naturala si celuloza pot fi folosite cu succes la aceasta operatiune, ele avand avantajul ecologic. La sfarsitul duratei de viata, impactul ecologic asupra mediului inconjurator este zero.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum să plătești cât mai puțin pentru încălzire în această iarnă? Cum să plătești cât mai puțin pentru încălzire în această iarnă?
Ce trebuie sa stii despre centralele pe lemn cu gazeificare Ce trebuie sa stii despre centralele pe lemn cu gazeificare
Debransarea de la furnizorul de agent termic Debransarea de la furnizorul de agent termic
Mesterii raspund - cat ar trebui sa coste in realitate un semineu pe lemne calitativ? Mesterii raspund - cat ar trebui sa coste in realitate un semineu pe lemne calitativ?
Centrala termica – Profesionistii vorbesc despre 5 riscuri ale unei revizii efectuate in mod neprofesionist Centrala termica – Profesionistii vorbesc despre 5 riscuri ale unei revizii efectuate in mod neprofesionist
Afla cum te poti bucura de atmosfera unui semineu premium, indiferent de buget! Afla cum te poti bucura de atmosfera unui semineu premium, indiferent de buget!

Vezi mai multe articole