Sfaturi utile pentru mansarda

12 august, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

mansarda
In orice locuinta spatiul este o problema, mai ales daca numarul membrilor de familie creste sau ne extindem activitatile casnice, transferand munca de la birou, acasa. In plus, odata cu trendurile care se lanseaza in fiecare an, in materie de amenajari suntem si noi tentati sa reimprospatam interioarele.
 
O varianta la indemana prin care ne putem extinde spatiul locuit este amenajarea mansardei. Daca pana acum ati folosit acest spatiu doar pentru depozitarea lucrurilor vechi si inutile, ar fi cazul sa-i schimbati destinatia. Incercati sa analizati putin problema si stabiliti daca poate fi transformat vechiul pod in spatiu locuibil. Este important ca inainte de toate sa protejati acest spatiu de umiditate si pierderi de caldura, izolarea fiind esentiala pentru a beneficia de caldura pe timp de iarna si de racoare in anotimpul rece, fara sa consumati energie in exces. Cu siguranta la acest nivel aveti totusi nevoie de surse care sa genereze caldura si racoare in functie de anotimp, iar in acest sens puteti alege fie instalarea caloriferelor legate la centrala, fie folosirea unor radiatoare sau aparate de aer conditionat, alimentate cu electricitate.
 
Odata cu lucrarile de reamenajare a mansardei, de preferat ar fi sa luati in calcul si lumina de care dispune spatiul, astfel incat, daca este nevoie, fie sa montati ferestre speciale pentru mansarda care sa va ofere la interior mai multa lumina naturala, fie sa suplimentati corpurile de iluminat pentru a obtine suficienta lumina artificiala. Ideal ar fi a puteti crea in acoperis lucarne, care pot fi usor transformate in balconase romantice, unde va puteti relaxa admirand stelele in noptile senine. Abia dupa ce toate aceste conditii au fost indeplinite, in functie de destinatia pe care o va lua acest spatiu, puteti incepe crearea decorului. Specialistii in amenajari recomandata dusumeaua de lemn pentru pardoseli, avand calitatea de a mentine caldura pe timp de iarna, plus un aspect placut si original. Alegerea unui stil rustic pentru amenajarea mansardei poate fi sustinuta de stalpii si grinzile existente aici, pe care de altfel, le puteti si ascunde in spatele placilor de rigips daca doriti o compartimentare riguroasa si o amenajare moderna. Pentru corpurile de mobilier se rocomanda in general alegerea unor corpuri joase, mai ales daca preferati sa le amplasati in zonele in care spatiul este mai ingust. Datorita formelor speciale ale acoperisului nu este recomandat ca spatiul sa fie incarcat cu mobilier greoi si multe obiecte decorative. Particularitatea si originalitatea spatiului este conferita strict de forma camerei si de armonizarea mobilierului cu nuante si culori pale, plus mici accente in tonuri mai puternice. Daca peretii sunt imbracati in lemn, cromatica potrivita este crem-bej si variatii ale acestora, iar in cazul peretiilor cu lavabila alegeti nunatele pale accentuate de un fotoliu sau o canapea distinctiva.
 
Mansarda este un spatiu versatil, utilizat pentru amenajarea dormitorului a unui spatiu de joaca pentru copii, o zona de entertainment, o camera de relaxare sau pur si simplu ca birou, alegand obiecte de decor in functie de preocuparile dumneavoastra. Mansarda este considerata de cele mai multe ori, un spatiu care inspira sentimentul de intimitate, de discretie a unui loc tainic, fara a priva de o panorama in care oricine se poate reculege. Prin urmare, acest loc va ofera posibilitatea de a citi o carte in liniste, sa ascultati melodiile preferate sau sa va scrieti ultimele gandurile intr-un jurnal.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tot ce trebuie sa stii despre roletele exterioare VELUX Tot ce trebuie sa stii despre roletele exterioare VELUX
Ce trebuie sa stii despre rulourile opace din colectia Colour By You de la VELUX Ce trebuie sa stii despre rulourile opace din colectia Colour By You de la VELUX
Pot fi ferestrele de mansarda inteligente? Da, daca sunt de la VELUX! Pot fi ferestrele de mansarda inteligente? Da, daca sunt de la VELUX!
Renovare mansarda – Proiectul unui forumist Renovare mansarda – Proiectul unui forumist
Constructie mansarda – Tutorial de fono/termoizolare Constructie mansarda – Tutorial de fono/termoizolare
5 lucruri specifice muncii la birou cărora nu le vom duce dorul 5 lucruri specifice muncii la birou cărora nu le vom duce dorul

Vezi mai multe articole