5 modele de mansarda cu spatiul utilizat la maximum

28 iunie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Spatiul din mansarda poate fi utilizat cu succes la potentialul maxim, printr-o planificare corecta si cateva idei simple de design.

Mobilier pe comanda

Un spatiu cu dimensiuni si forme speciale trebuie tratat ca atare si din punct de vedere al tipului de mobilier ales. Masoara cu atentie spatiul de care dispui si comanda piese de mobilier cae se potrivesc perfect mansardei, pentru ca niciun colt sa nu ramana neutilizat. Un dulap pentru haine cu usi culisante ce este incorporat corespunzator in perete nu va mai ocupa la fel de mult spatiu, desi va oferi suficient loc pentru depozitare.

Canapeaua langa peretii cu tavan scund

Pozitioneaza piesele de mobilier pe care le folosesti pentru a dormi sau a sta asezat, precum patul, canapeaua, fotoliul etc. in zonele din mansarda care au pereti josi. Pastreaza locurile in care peretele este suficient de inalt pentru trafic si alte activitati care necesita sa stai in picioare.

Pozitioneaza patul aproape de fereastra

Daca iti doresti sa privesti stelele in noptile senine sau sa urmaresti drumul lin al norilor in zilele de vara, asaza patul in dreptul ferestrei. Pastreaza un look minimalist si nu incarca foarte tare peretii scunzi cu mobilier si ornamente.

Oglinda aproape de lumina naturala

Daca iti doresti o baie la mansarda pozitioneaza chiuveta si oglinda aproape de ferestre pentru a beneficia de cat mai multa lumina naturala. In plus, daca nu ai foarte mult spatiu la dispozitie, construieste un dulap incapator sub chiuveta pentru a folosi acelasi spatiu in mod inteligent.

Atunci cand mansarda e intreaga casa

Daca ai la dispozitie doar mansarda ca spatiu de locuit, este mai util sa o organizezi ca open space. Fragmentarea spatiului iti va minimiza optiunile. O mansarda deschisa poate cuprinde dormitorul, livingul, bucataria, baia si camera de lucru. Pozitionarea strategica a mobilierului va delimita discret fiecare camera.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea unei garsoniere inedite in podul casei Amenajarea unei garsoniere inedite in podul casei
Amenajarea mansardei: o baie luminoasa si confortabila intr-un spatiu redus Amenajarea mansardei: o baie luminoasa si confortabila intr-un spatiu redus
Amenajarea mansardei: sfaturi complete pentru transformarea acesteia in spatiu locuibil Amenajarea mansardei: sfaturi complete pentru transformarea acesteia in spatiu locuibil
Izolarea podului: solutie de corectare a unei lucrari gresite Izolarea podului: solutie de corectare a unei lucrari gresite
Ventilatia si sistemul de aerisire a podului Ventilatia si sistemul de aerisire a podului
Vata de sticla vs vata bazaltica: avantaje, dezavantaje si “rezistenta” la rozatoare Vata de sticla vs vata bazaltica: avantaje, dezavantaje si “rezistenta” la rozatoare

Vezi mai multe articole