Sisteme de ventilare

on

Purificatoarele de aer: motive pentru care sa instalezi unul in casa ta

07 mai, 2018

Poluarea este un fenomen global, care poate fi identificat in toate mediile de viata. Resursele de lupta impotriva acesteia sunt fie individuale, fie realizate la nivel de comunitate. Si cum nu putem renunta la stilul de viata din prezent pentru a locui in locuri ferite de poluare, putem in schimb, crea un mediu sanatos in propria casa prin folosirea unor mijloace simple, necostisitoare, cum ar fi purificatoarele de aer. In aerul dintr-o casa exista particule materiale (praf, resturi organice rezultate prin descuamarile epidermei, parul animalelor), bacterii, virusi si acarieni, dar si poluanti gazosi. Acestia din urma sunt reprezentati de fumul de diverse origini, electrosmogul, compusii organici volatili degajati prin degradarea vopselurilor,a produselor de curatare, a pesticidelor si a…

mai mult >
on

Protejeaza-te de caldura verii: metode ecologice inteligente care iti asigura confortul in locuinta

26 aprilie, 2018

Deoarece temperatura medie a planetei creste de la an la an, utilizarea aparatelor de aer conditionat a devenit o necesitate. Acest tip de facilitate este obtinuta prin alimentarea cu energie electrica, iar cea mai mare cantitate de energie electrica este generata de centralele electrice pe baza de carbuni, ceea ce contribuie la fenomenul de incalzire globala. In plus, la fiecare utilizare a aparatului de aer conditionat, acesta elibereaza in aer dioxid de carbon, identificat drept elementul cu un aport major la incalzirea globala. Este binecunoscut faptul ca valurile de caldura sunt tot mai dese si intinse pe perioade mari, indiferent de anotimp. De altfel, chiar si in luna aprilie a acestui an, temperaturile inregistrate au fost peste normalul perioadei. De la aceste situatii si cu perspective…

mai mult >
on

Ventilatia rezidentiala: importanta instalarii unui astfel de sistem

02 martie, 2018

Solutiile actuale de construire a casei si principiile de proiectare pentru casele cu consumuri energetice minime conduc la realizarea unor constructii tot mai bine etanseizate. Termoizolatiile interioare si exterioare, tamplaria etansa, dar si modalitatea de utilizare a spatiilor interioare prin activitati care afecteaza calitatea aerului din interiorul locuintei (praf, umditate), impun proiectarea si implementarea unor solutii care sa asigure un climat interior optim. Cum te poate ajuta un sistem de ventilatie rezidentiala? • Ajuta la protejarea sanatatii respiratorii si la prevenirea astmului. Umezeala, mucegaiul pot contribui la dezvoltarea astmului si a altor afectiuni respiratorii. Conditiile umede pot forma, de asemenea, un mediu perfect pentru supravietuirea si inmultirea acarienilor.…

mai mult >
Acoperisul unei case cu cos de fum pe care iese fum.

Sfaturi pentru realizarea cosului de fum

05 mai, 2016

Cosul de fum este o componenta importanta a instalatiei de incalzire. Cu toate acestea, rolul lui este adesea minimizat. Majoritatea celor care isi construiesc o casa se focuseaza pe materialele de constructie, pe compartimentare si detalii ale interioarelor, pe realizarea finisajelor, iar realizarii cosului de fum nu ii este acordata mai deloc atentie. Pe principiul “decat o soba buna si un cos de fum inadecvat, mai bine o soba nu atat de buna, dar cu un cos de fum functional”, sa trecem in revista cateva sfaturi pentru realizarea cosului de fum. Cosul de fum are o dubla functie. In primul rand, are rolul de a scoate din soba/semineu/locuinta produsele rezultate in urma arderii, adica fumul. In al doilea rand, cosul de fum are rolul de a furniza oxigen focului. Curentul de aer care are…

mai mult >
on

Intretinerea cosului de fum

16 decembrie, 2015

Nu mai este un secret faptul ca produsele arderii sunt nocive si pot duce la acumulari periculoase pentru oameni si nu numai. Dintre acestea, monoxidul de carbon este cel mai toxic. Pentru a evita tragediile cauzate de acumularea monoxidului de carbon in interiorul locuintelor dotate cu instalatii de ardere, este necesara efectuarea unor lucrari anuale de intretinere a acestor instalatii si, mai ales, a cosului de fum. Curatarea cosurilor de fum este o masura obligatorie pentru evitarea incendiilor, a intoxicatiilor cu monoxid de carbon si a functionarii centralelor termice in afara parametrilor optimi. Obligativitatea acestor lucrari de intretinere este prevazuta in legislatia romana si europeana.In mod normal, lucrarile de intretinere sunt realizate la inceputul sezonului rece, atunci cand…

mai mult >