Solutii de creditare pentru locuintele noi

28 iunie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

» Unele banci accepta sa puna ipoteca asupra bunului care urmeaza a fi construit, altele nu.

» Solicitantii de credite au posibilitatea sa aduca in garantie casele rudelor si prietenilor.

» Relaxarea creditelor creste capacitatea de cumparare a apartamentelor noi.

Bancile au inceput sa acorde credite si pentru imobilele situate in ansambluri rezidentiale noi. Beneficiari sunt romanii cu venituri mari, care isi permit plata unor rate de pana la 1.500 de euro pe luna. Daca unele banci accepta
 
sa puna ipoteca de gradul I pe apartamente care nu exista fizic in momentul contractarii creditelor, alte banci prefera garantii mai sigure, precum ipotecarea altor bunuri imobile aflate in proprietatea imprumutatului sau a rudelor/prietenilor acestuia.

Gaj pe casa noua
BCR si BRD accepta sa puna ipoteca de rangul I pe locuintele aflate in constructie. "BRD finanteaza cumpararea de apartamente in noile complexuri rezidentiale, chiar si in conditiile in care imobilele respective nu exista la momentul contractarii creditelor. Acest lucru este posibil prin intermediul creditelor ipotecare, care sunt garantate cu ipoteca asupra bunului care urmeaza a fi construit", a declarat Traian Traicu, purtatorul de cuvant al BRD. Conditiile de eligibilitate pentru un astfel de credit vor fi aceleasi ca in cazul oricarui alt fel de credit imobiliar, a mai aratat Traicu.
La randul sau, Dorin Cojocaru, directorul Directiei Credite Retail din BCR, a declarat ca se poate ipoteca ori casa aflata in constructie ori un alt bun al imprumutatului. "Noile conditii de creditare cresc capacitatea de cumparare a clientilor cu 30%, ceea ce va antrena si o crestere a cererii pe piata imobilelor noi. Aceste credite sunt destinate in special familiilor care castiga lunar peste 5.000 lei noi net, venit care trebuie dovedit prin documente", a aratat Cojocaru.

Ipoteci pe bunurile tertilor
Romexterra ofera credite de nevoi personale de pana la 150.000 de euro, care pot fi utilizate si pentru achizitia locuintelor din blocurile noi. "Pentru clientii interesati de achizitionarea unui apartament intr-un complex rezidential, in conditiile realizarii unei plati in anul 2007 si livrarii imobilului la o data ulterioara, banca ofera creditul de nevoi personale cu garantie ipotecara Favorit Plus. Prin acest produs, clientii pot obtine pana la 150.000 euro, pe o perioada de 30 ani. Garantiile constau in ipoteca de rang I asupra unuia sau mai multor imobile din proprietatea imprumutatului sau a unor terte persoane, cat si cesionarea asigurarii imobilelor aduse in garantie in favoarea bancii", au anuntat reprezentantii Romexterra. Credit Europe Bank accepta si terenuri ca garantii. "Pentru clientii care doresc sa achizitioneze un imobil intr-un complex rezidential putem oferi mai multe solutii.
O prima solutie este creditul imobiliar cu garantie pe un alt imobil decat cel achizitionat. Acceptam in garantie apartamente, constructii sau terenuri intravilane, agricole sau construibile, chiar daca nu sunt in proprietatea imprumutatului. Suma va fi acordata in transe, conform antecontractului sau contractului de antrepriza incheiat intre imprumutat si dezvoltatorul imobiliar. Dupa finalizarea apartamentului nou, garantia poate fi mutata pe acesta, astfel ridicandu-se ipoteca de pe imobilul adus initial in garantie", a declarat Simina Patrascoiu, manager de comunicare al bancii.
O alta solutie oferita este creditul de nevoi personale, care sa completeze aportul propriu al cumparatorului la semnarea antecontractului/ contractului de antrepriza, in cazul in care solicitantul nu are posibilitatea sa aduca in garantie un alt bun imobil. "La momentul intabularii apartamentului vom oferi clientului un credit pentru investitii imobiliare cu care acesta sa acopere diferenta de pret", a adaugat Patrascoiu.

"Noile conditii de creditare cresc capacitatea de cumparare a clientilor cu 30%."
Dorin Cojocaru, director BCR
 
Sursa: Romania libera

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tranzactiile imobiliare, in scadere cu 40% in februarie - 02 Aprilie 2009 Tranzactiile imobiliare, in scadere cu 40% in februarie - 02 Aprilie 2009
Sucuri sanatoase la tine acasa! Cu tehnologia prin presare la rece de la Tefal Infiny Juice te bucuri de tot ce-ti ofera mai bun natura! Sucuri sanatoase la tine acasa! Cu tehnologia prin presare la rece de la Tefal Infiny Juice te bucuri de tot ce-ti ofera mai bun natura!
Cine mai construieste case in Romania? Cine mai construieste case in Romania?
Cetatenii care decid sa economiseasca energie vor fi rasplatiti Cetatenii care decid sa economiseasca energie vor fi rasplatiti
Harta imprumuturilor pentru locuinte Harta imprumuturilor pentru locuinte
Preturile locuintelor noi cresc usor din toamna Preturile locuintelor noi cresc usor din toamna

Vezi mai multe articole