on

Solutii pentru o camera friguroasa

12 octombrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Frigul a inceput sa isi faca simtita prezenta si ar trebui sa incepem pregatirile pentru sezonul rece. Dar ce ne facem atunci cand avem o camera friguroasa? Ce solutii avem? In continuare te invitam sa citesti probleme pe care le intampina forumistii nostri si solutiile propuse de specialistii Misiunea Casa.

Midgard: “Va scriu sa va cer sfatul intr-o problema cu o camera friguroasa. Detin un apartament cu 3 camere, 65 mp, etaj 4/4, in care urmeaza sa ma mut. Doua din cele 3 camere, respectiv dormitorul si camera mare, au cate 2 pereti exteriori, plus balcoane deschise. Problema este cu dormitorul, in care este foarte frig, mult mai frig decat in restul camerelor. De ex: iarna, daca se tin usile inchise cu centrala pornita, in dormitor sunt 16 grade, iar in camera mare, care are tot 2 pereti exteriori, sunt 21 de grade. Dormitorul are 2.9 x 4m, iar in camera exista un calorifer de aluminiu 80 x 60 cm. Nu stiu dimensiunile exacte la camera mare, sa zic undeva la 4 x 5 m, si un calorifer cam de lungime dubla. Nu pot intelege de unde diferenta asta de temperatura, ambele camere fiind intr-o situatie similara.

Mentionez ca si alti vecini de pe coloana respectiva, de la etajele inferioare, au aceeasi problema.

Blocul este izolat exterior. Eu ma gandeam la o izolare interioara a camerei, pus un calorifer mai mare si eventual inchis balconul cu geam termopan.

Din ce am citit pe forum, nu prea se recomanda izolarea interioara, riscul aparitiei igrasiei fiind foarte mare. As dori sa-mi spuneti ce parere aveti, ce alte solutii mai exista si care credeti ca va avea efect. Multumesc.

Intransigentul: “Se poate termoizola cu vata minerala si gipscarton. Pe balcon montati ferestre termopan, termoizolati si pereti exteriori ai balconului.

Gemini: Probabil este influenta pozitionarii camerelor fata de punctele cardinale, balcoanele, suprafetele vitrate si sigur caloriferul diferit fata de cealalta camera. Se poate opta fara probleme pentru o izolatie interioara cu gipscarton si vata cu bariera de vapori.”

Coby: “Caloriferul din camera rece se incalzeste bine sau nu?

Midgard: “Da, se incalzeste pana devine fierbinte.”

Gemini: “Puterea caloriferului 80*60 este de circa 1392 W la datele de catalog pentru tur-retur, deci in cazul unor temperaturi mai mici setate la centrala este posibil ca puterea sa fie mai mica, deci caloriferul este subdimensionat fata de necesarul termic al camerei."

Midgard: “Va multumesc pentru raspunsuri. Pentru inceput, voi trece la inchiderea si termoizolarea balconului, si apoi la inlocuirea caloriferului.

Bodah: “Redeschid subiectul cu o problema asemanatoare. Camera la casa, constructie veche din caramida plina, 3 pereti exteriori, suprafata vitrata mica, aprox 2 mp. Dimensiunile camerei 4.8 x 4.3 x 2.6 (tavan fals coborat - inaltimea initiala era 3.3 metri).
In camera este un calorifer de 1900x600 22 care teoretic ar trebui sa faca fata suprafetei. In aceasta camera este cu 2-3 grade mai frig iarna si cu 2-3 grade mai cald vara decat in camera opusa, cu suprafata mai mare si un geam mare in plus, orientate la fel. Casa nu este izolata termic.
Ce ar putea influenta o diferenta asa mare de temperatura? Multumesc!"

Aurick86: "Pot fi punti termine.Camera poate fi pozitionata pe Nord. Fa o schita cu casa, cele 2 camere si pozitionarea punctelor cardinale."

Gemini: "Putem vedea foto cu aceasta casa, din exterior? In general amplasarea este primul criteriu care influenteaza temperaturile diferite, constructiile invecinate, posibile umbriri."

Bogah: "Am atasat o schita cu amplasarea casei. Partea cu fatada de la strada si partea opusa nu sunt umbrite. Partea din fata cum este facuta schita si partea din spate este umbrita partial in zi de casele vecinilor."

Daca vrei sa vezi cum decurge discutia si ce raspunsuri primesc forumistii nostri, te invitam sa urmaresti topicul aici!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Utilizarea corecta a spumei poliuretanice si mituri despre toxicitatea acesteia Utilizarea corecta a spumei poliuretanice si mituri despre toxicitatea acesteia
Termoizolare – verificarea si pregatirea suprafetei suport Termoizolare – verificarea si pregatirea suprafetei suport
Termoizolatia casei (II) Termoizolatia casei (II)
Produsele termoizolante de calitate va protejeaza casa si sanatatea Produsele termoizolante de calitate va protejeaza casa si sanatatea
Vata de sticla sau vata bazaltica? Vata de sticla sau vata bazaltica?
Avantajele polistirenului extrudat Avantajele polistirenului extrudat

Vezi mai multe articole